Görüş Bildir
Bilim İnsanları Açıkladı: Güneş Sistemi'nde Gizemli Bir Dokuzuncu Gezegen Olabilir
Güneş Sistemi, etrafında milyonlarca nesnenin döndüğü yoğun bir bölgedir. Gezegenler, uydular, kuyruklu yıldızlar ve asteroitler arasında birçok farklı cisim bulunur. Bilim insanları, 1846 yılında sekiz ana gezegeni keşfettikten sonra, cüce gezegen olarak adlandırılan daha küçük cisimleri de keşfetmeye devam ettiler. Plüton da bu keşfedilen cüce gezegenlerden biridir.
İyi Yemek ve İyi Müzik! Fine Dining’te Dinlenen 10 Lezzetli Şarkı
Fine Dining'te enfes şarkılar, yemeklerin zarifliğiyle bütünleşerek unutulmaz bir deneyim sunuyor. Lezzetli notaların, kalpleri fetheden melodilerin ve şık ritimlerin dans ettiği bu liste, sana zarafetle sunulmuş bir müzikal şölen yaşatacak. Hazır ol, müziğin büyülü dokunuşları seninle olsun!
Reklam
Sanatın İnsanları Harekete Geçiren Misyonu: Propaganda Sanatı
etiket
Sanat gibi günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen siyaset, televizyon parodilerinden karikatürlere, her zaman yaratıcılık ve eleştiri için ilham kaynağı olmuştur.Yaratıcılığın, ifade ve özgür düşüncenin beşiği olan sanat, gündelik hayatın acımasızlığını veya güzelliğini gösterirken sanatçıların memnuniyetsizliklerini, geleceğe dair isteklerini ifade etmelerine ve statükoyu eleştirmelerine hizmet etmiştir. Sanat sadece insanların estetik ve güzellik algısını harakete geçirmez, duygu ve düşüncelerini ifade etmek, fikirleri yaymak, insanları etkilemekte de rol oynar. Sanat, insanlara değişim yaratan kişiler olmaları için fırsat verebilir ve onları güçlendirebilir. Sanat adaletsizlikleri vurgulamak için kullanılabilir ancak tüm sanat çalışmaları dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi ve statükoyu değiştirmeyi amaçlamaz. Bazen sanatçılardan mevcut politik ve ideolojik görüşleri destekleyen çalışmalar yapmaları istenebilir. Bu tür politik içerikli sanata propaganda sanatı denir.
Reklam
1929 Yılında Tüm Ekonominin Çöktüğü Büyük Buhran'ın Ortaya Çıkma Nedenleri ve Dünya Çapındaki Etkisi
1929 Büyük Buhranı, tarihte en kötü ekonomik çöküşlerden biridir ve 20. yüzyılın başında dünya ekonomisini vurmuştur. Bu büyük ekonomik kriz, 1929 yılında ABD'nin hisse senedi piyasasında yaşanan çöküşle başlamış ve ardından küresel ekonomiyi etkileyen uzun süreli bir durgunluğa yol açmıştır. Biz de bu içerikte sizlere Büyük Buhran'nın ortaya çıkma nedenleri ve yarattığı etki hakkında bilgi vereceğiz.
Zenginlerin Ölümsüzlük İksiri Olarak Bilinen Adrenokrom Nedir?
Adrenokrom, komplo teorileri dünyasında, birçok kişinin hayal gücünü ele geçirmiştir. Bu maddenin, güçlü bir elit tarafından halkın gözünden saklanan gizli bir ölümsüzlük iksiri olduğu iddia edilmektedir. Peki ama Adrenokrom tam olarak nedir ve bu iddiaların ardındaki gerçek nedir? Bu içeriğimizde hep birlikte  Adrenokrom'un kökenlerini, iddia edilen kullanımlarını ve tüm bunların ardındaki bilimsel gerçekliği araştırarak Adrenokrom dünyasına girelim...
1 Ağustos Kız Arkadaşlık Gününüz Kutlu Olsun!
etiket
Bugünün yükselen kız arkadaşlık deyimi ve akımını anlamak için her zaman ki gibi kız arkadaşlığın şöyle bir tarihsel evrimleşmesine bakmayı tercih ediyorum. Böylelikle NEDEN bu kavramın yükselişe geçtiğini, ihtiyaç duyduğumuzu daha iyi anlayabileceğiz. Tarihsel bulgulara bakıldığında eski çağlardan bugün kadınların az da olsa aile ocaklarının dışında yanyana hemcinsleriyle oldukları bulguların Antik Yunan da izlerini bulmaya başlıyoruz. Erkeklerin ve özellikle filozofların bir arada oluşları çok daha fazla kanıtlarla elimize ulaşmış durunda. Hepsi de erkek olan klasik filozoflar, dostluğun iki kişinin ahlaki açıdan birbirini geliştirmesine yardımcı olduğu bir araç olduğuna inanıyorlardı. Kadınlar Yunan kamusal yaşamının bir parçası olmadığı için arkadaşlıkları pek ilgi çekici değildi herhalde....Kadınların farklı medeniyetlerde, mitlerde bir araya gelişleri genellikle tapınaklardaki özel kadınsal döngülerde, ayın farklı zamanlarında yapılan rituellerle ve bazı sembolik erdemleri aktarmakla sınırlı kalmış. Bunlardan bir örnek size cinsel iyi yaşam konulu yazımda paylaştığım Kharitler.
Reklam
Doğanın Vazgeçilmez Bir Bütünü Olan Bitkilerin Gerçekten Hisleri Var mı?
Bitkiler doğanın güzellikleri arasında yer alan canlılardır. Yaprakları, çiçekleri ve kökleriyle doğal döngü içinde hayatlarına devam ederler. Ancak, son zamanlarda bazı araştırmalar bitkilerin duyguları olduğu iddiasıyla dikkat çekiyor. Biz de bu içerikte sizlere bitkiler hakkında genel bilgiler verip duygularının olup olmadığını anlatacağız.
Mars'a Gidiş Süresi 45 Güne Kadar Düşecek: NASA, Nükleer Enerjiyle Çalışan Yeni Roketler Geliştiriyor!
Elon Musk'ın SpaceX'i, Çin'in CNSA'sı, ABD'nin NASA'sı ve birçok uzay ajansının ana hedefi yakın bir zaman içerisinde Mars gezegenine seyahat etmek. Bu amaç uğruna akıl almaz bütçeler ile çalışan kuruluşlar, sadece rakipleriyle değil kendileri ile de sürekli yarış halindeler. Söz konusu Mars yarışını ilerde götürdüğü düşünülen NASA'nın, bugün yeni gezegene gidiş projesi için nükleer enerji ile çalışan roket modelleri geliştirmeye başladı. Detaylar haberde.
Reklam
Bilim İnsanları Sibirya'da Bulunan 46 Bin Yıllık Donmuş Solucanı Canlandırdılar ve Solucan Üremeye Başladı
Sibirya'nın donmuş topraklarında yüzyıllar boyunca uyuyan ve bilim dünyasını şaşırtan bir keşif yapıldı! Bilim insanları, 46.000 yıldır derinlerde sıkışıp kalmış bir dişi mikroskobik yuvarlak solucanı canlandırmayı başardılar. Ortaya çıkan sonuçlar, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı ve solucanın sahip olduğu özellikler, üzerinde yapılan çalışmalarla daha da ilginç hale geliyor.
Reklam
Ünlü Toksikolog Gelecekteki Pandeminin Bir Mantarla Başlayabileceği Konusunda İnsanları Uyarıyor
Emily Monosson'un 'Blight'ta: Mantarlar ve Yaklaşan Salgın' adlı kitabı, mantar hastalıklarının doğaya ve insanlara yıkıcı etkilerini vurguluyor. Özellikle Amerikan kestanelerinin neredeyse yok olmasından bahsediyor. Mantarlar genellikle hayat verici olsa da, yabancı türlerin doğal dengesini bozabileceğine dikkat çekiyor. İklim değişikliği ve insanların etkileşimleri, mantarların yayılmasını ve adaptasyonunu etkileyebilir. Ancak evrim ve bilinçli çabalardan umutlu olmak mümkün. Mantar hastalıklarının önlenmesi ve korunması için bilinçli hareket etmek önemlidir. Kitap, doğanın ve insanlığın geleceğini düşündüren önemli bir konuyu ele alıyor.
Türk Bilim İnsanı Canan Dağdeviren Meme Kanserine Karşı Elektronik Sütyen ile Hayati Bir Buluşa İmza Attı
ABD'de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) görev yapan Canan Dağdeviren, meme kanserine erken teşhiste yardımcı olacak bir buluşa imza attı. Dünya genelinde kadınları etkileyen en yaygın kanser türlerinden biri olan meme kanserinde önemli buluş yeni bir ultrason cihazı oldu. Canan Dağdeviren ve ekibi tarafından tasarlanan yeni ultrason cihazı, sütyene takılarak kullanılacak şekilde tasarlandı.
Reklam