Görüş Bildir
Big Bang’den Önce Evrende Neler Oldu? Sadece Bir Boşluk muydu?
Hiç gece gökyüzüne bakıp evrenin kökenini merak ettiniz mi? Varlığımız, binlerce yıldır insan merakının merkezi olan gizemler, zaman ve uzayın ihtişamı içinde yer almaktadır. Bu içeriğimizde merak uyandıran soruya yöneliyoruz: Büyük Patlama'dan önce ne vardı?
Büyük Patlama (Big Bang) Teorisi Aslında Nedir ve Neler Bu Patlamaya Sebep Olmuş Olabilir?
Evrenin oluşumu, bilinen tarihin en büyük ve en önemli olaylarından biridir. Bilim insanları, bu muazzam olayı anlamak için uzun yıllar boyunca çalışmışlardır. Büyük Patlama teorisi, evrenin nasıl başladığını ve bugünkü haline nasıl geldiğini açıklamak için kabul edilen temel teoridir. Biz de bu içerikte sizlere büyük patlama hakkında bilgi vereceğiz.
Biyolojik Bilgisayar Nedir? Nasıl Çalışır? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çeşitli ilgi çekici  yenilikler de gündeme geliyor. Biyolojik bilgisayarlar da teknolojinin gelecek vaat eden şaşırtıcı bir yeniliğidir. Elektronik bilgisayarların aksine, biyolojik bilgisayarlar bilgiyi işlemek hesaplamak için, DNA ve hücre gibi yapı taşlarından faydalanır. Hep birlikte biyolojik bilgisayarların dünyasına girmek ister misiniz?
Spotify'da Evcil Hayvanınıza Özel Çalma Listesi Oluşturabileceğinizi Biliyor muydunuz?
Müzik dinlemek hepimizin hayatının bir parçası desek yeridir. Yolda yürürken, toplu taşımada yolculuk ederken, araba sürerken yani kısaca her anımızda bize eşlik eden bir terapi bu. Kendimiz için sık sık dinlemeyi sevdiğimiz şarkılardan çalma listeleri oluşturuyoruz. Peki Spotify'ın bunu evcil hayvanlar için de yaptığını biliyor muydunuz? Patili ya da gagalı dostlarına playlist oluşturmak isteyenler koşun!
Reklam
Reklam
Tarihin En Radyoaktif İnsanı: Hisashi Ouchi Kimdir?
Nükleer kazalar ve felaketler dünyasında, radyasyona maruz kalmanın yıkıcı sonuçlarını hatırlatan bir isim öne çıkmaktadır: Hisashi Ouchi. Onun trajik hikayesi, nükleer tesislerde güvenlik protokollerinin ve etik hususların önemini vurgulayan uyarıcı bir efsane haline gelmiştir. Bu içeriğimizde Hisashi Ouchi'nin hayatını, kariyerini ve onu radyasyonla ilgili kazalar tarihinde yaşadığı talihsiz olayı inceleyeceğiz...
Reklam
İnsanlar Neden Kendi Kendilerine Konuşur?
Kendi kendine konuşmak, kişinin düşüncelerini, duygularını veya fikirlerini sesli olarak ifade ettiği ve bu sözleri başkalarına yönlendirmediği bir davranıştır. Bu davranış, kişinin iç dünyasını ifade etmek, sorunlarını düşünmek veya kendini rahatlatmak için yapılabilecek bir eylemdir. Biz de bu içerikte sizlere kendi kendine konuşmanın herhangi bir zararının olup olmadığından bahsedeceğiz.
Reklam
Akım Nedir? Enerjinin Sırrı Akım Nasıl Oluşur?
'Akım', elektrikte bir devre boyunca elektrik yüklerinin hareket ettiği elektriksel büyüklüğü ifade eder. Elektrik akımı, elektrik yüklerinin belirli bir yönde sürekli olarak hareket etmesiyle ortaya çıkar. Bu yükler genellikle elektronlar olup, bir iletken malzemede serbestçe hareket ederler ve elektrik akımının oluşmasını sağlarlar.
Şehzade Mustafa Türbesi: Bursa'da Osmanlı İzlerini Takip Edebileceğiniz Bir Zaman Kapsülü
Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin tarihini keşfetmenin en iyi yolu, Bursa Şehzade Mustafa Türbesi'ni ziyaret etmektir. Bu türbe, tarih meraklıları için bir zaman kapsülü gibi, geçmişten bugüne taşıdığı tarih ve kültür hikayeleri ile büyüleyici bir deneyim sunar. Peki Şehzade Mustafa Türbesi nerede, nasıl gidilir? Şehzade Mustafa Türbesi'nde neler yapılır?İşte Şehzade Mustafa Türbesi gezi rehberi:
Reklam
Kelle Avcıları! Hindistan'da Barış Karşıtlarının Yaşadığı Bölge Nagaland ve Naga Kabilesi
Tarih boyunca birçok topluluk farklı bölgelere göçmüş. Göçebe hayatın sona ermesi ile de bulundukları yerde kalmayı seçenlerden biri de Hindistan'da kurdukları kendi bölgeleri olan Nagaland'de yaşamayı tercih eden birçok farklı topluluk. Bu bölgede Naga kabilesi olarak kendi geleneklerini devam ettiriyorlar. Bunlardan en tuhafı ise Konyak topluluğu. Gelin onların hayatına bir göz atalım...
Dom Dolla’nın Son Ses Dinlenmesi Gereken 10 Şarkısı
etiket
Dominic Matheson, sahne adıyla Dom Dolla, elektronik müzik dünyasının yükselen yıldızlarından biri olarak adını duyurmayı başarıyor. Birçok müzik ödülünde birden fazla dalda aday gösterilip ödül almayı başardı. Bu listemizde Dom Dolla'nın son ses dinlenmesi gereken 10 şarkısını bir araya getirdik. İçlerinde hareketli ritimler, hipnotize edici melodiler ve unutulmaz vokaller barındıran bu parçalar, biz müzik tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacak. Hazırsanız listemize geçebiliriz!
Reklam