onedio
Görüş Bildir
İncelemelere Doyamayacağınız Bu 10 Harita Hayata Bakış Açınızı Değiştirebilir!
Dünyaya farklı bir açıdan bakmaya hazır mısınız? Birazdan göreceğiniz haritalar, eminiz ki size farklı bir bakış açısı kazandıracak. Birbirinden müthiş detayların olduğu dünyamızı, sürekli aynı harita üzerinden incelemek biraz da haksızlık sonuçta. Peki var mısınız dünyanın minimal haritasını, 1700'lerdeki nüfus yoğunluğunu veya korna çalan ülkelerini incelemeye?Haydi başlayalım!
Yılbaşında 12 Üzüm Ritüeli: 12 Üzüm Yeme Ritüeli Saat Kaçta ve Nasıl Yapılır?
Koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni umutlarla, büyük hayallerle karşılamaya hazırlandığımız yeni yıldan beklentilerimiz de bir hayli fazla. Haliyle her kültürün yeni yılı karşılamak için farklı gelenekleri var. İspanyollar, yeni yıla masanın altında 12 üzüm yiyerek giriyor. 12 üzüm ritüeliyle yeni yılda hayallerinize kavuşacağınız söyleniyor. Son zamanlarda pek bi' popüler olan 12 üzüm yeme geleneğini daha yakından öğrenmeye var mısınız?Gelin, 12 üzüm ritüelini nedir, nasıl ve ne zaman yapılır öğrenelim!
Reklam
Kadıköy Belediyesi'ndeki Timsah Heykellerinin Arkasındaki Büyük Yanlış Anlaşılmayı Biliyor muydunuz?
Kadıköy Belediyesi'nde yer alan timsah heykelleri, uzun yıllardır hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ancak bu heykellerin ardındaki hikaye, pek çok kişi tarafından yanlış anlaşılmış durumda. Aslında, bu heykellerin kertenkele olması gerekirken, yıllar süren bir çeviri hatası sonucu 'timsah' olarak anlaşılıp hayata geçirildiği ortaya çıktı. Bu ilginç tarihsel detayı, @tarihinsefiri hesabında Ercüment Sarıkaya bizlere anlattı.Gelin beraber bakalım...
Reklam
Reklam
Sohbetlerin Aranan İsmi Olacaksınız: Arkadaş Ortamında Satabileceğiniz 15 Şaşırtıcı Bilgi
Arkadaş ortamında herkesin dikkatini üzerinize çekmek bu bilgilerle çok kolay! Sizi dinlerken “Bunu nereden biliyorsun?” diye şaşıracakları bilgilerle herkesi etkileyebilirsiniz. Dünyanın en ilginç gerçeklerini öğrenip sohbetlerin vazgeçilmez ismi olmanız işten bile değil. Hem eğlenecek hem de bilginizle başkalarını hayran bırakacaksınız. Hazır mısınız? Hazırsanız, o bilgilere beraber göz atalım...
Hayri Cem ile Zihin Açıklığı 1; Teknoloji ve Gelecek, Dijital Dünyanın Temelleri
etiket
Modern bilgisayar biliminin temellerini atan ve yapay zekâ çalışmalarına öncülük eden İngiliz matematikçi, mantıkçı, kriptolog ve teorik biyolog Alan Turing, şöyle der: “Her büyük teknolojik devrim, insanoğlunun sınırlarını zorlaması ve hayal gücünün ötesine geçme cesaretiyle başlamıştır.” Teknolojinin doğası hem fırsatlar hem de meydan okumalar içeren sürekli bir dönüşüm döngüsüdür. Turing’in bu sözleri, insanoğlunun teknolojiye dair sınır tanımaz keşif arzusunun köklerini yansıtır. 21. yüzyılda, çipler, sensörler ve yazılımlarla şekillenen dijitalleşme süreci, toplumları derinden dönüştürüyor. Endüstri 4.0, bu dönüşümün üretim ekseninde bir devrim olarak şekillenirken; Toplum 5.0, dijitalleşmenin sosyal yaşam üzerindeki etkilerini tarif eden bir vizyon sunuyor.Hayri Cem’in Teknoloji ve Gelecek, Dijital Dünyanın Temelleri kitabında ele aldığı gibi, bu dönüşüm sadece üretim ve sosyal yaşamda değil, bireylerin günlük alışkanlıklarında, ülkelerin ekonomik politikalarında ve hatta insanlık kavramının anlamında köklü değişimlere yol açıyor. Bugün artık sorularımız daha karmaşık: Yapay zekâ işsizliğe mi neden olacak yoksa daha yaratıcı işler mi doğuracak? Metaverse yalnızlık mı getirecek yoksa küresel bağlantılar mı güçlenecek? Bu değişimlere uyum sağlamak için bireyler ve toplumlar nasıl bir yol haritası izlemeli?Bu bağlamda, teknoloji ve gelecek üzerine yapılan her tartışma, sadece bir bilimsel analiz değil, aynı zamanda bir etik değerlendirme ve insani bir sorgulamadır. Çünkü dijitalleşmenin etkilerini anlamadan, geleceğimizi şekillendirmek mümkün değildir.
Reklam
Tiksindirici Borç, Kirli Borç Nedir? Tiksindirici Borç Ne Demek?
Beşar Esad, Suriye'de yıllardır süren Baaj rejiminin yıkılmasıyla Rusya'ya sığındı. Beşar Esad'ın cebinde milyon dolarla Rusya'ya sığındığı iddia edilirken geriye kalan ise Suriye'nin borçları oldu. Esad'ın geride bıraktığı borçların 100 milyar doları bulabileceği iddia edildi. Esad'ın borçlarının ise uluslararası hukukta 'tiksindirici borç' olarak yer alabileceği söyleniyor.Peki geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de gündeme gelen tiksindirici borç, kirli borç ne demek, ne anlama geliyor?
Reklam
Birinci Dünya Savaşı'nda Düşman Askerler Arasında Yaşanan Noel Ateşkesi'nin İlginç Hikayesi!
Birinci Dünya Savaşı’nın dehşeti içinde insanlığın parladığı bir an… 24 Aralık 1914’te Alman ve İngiliz askerleri siperlerden çıkarak dostluk elini uzattı. Savaş alanında ilahiler söylendi, hediyeler paylaşıldı ve futbol oynandı. Noel Ateşkesi olarak anılan bu olay savaşın en unutulmaz anlarından biri oldu. Ancak bu mucizevi ateşkes,birkaç saat sonra yerini yeniden savaşın acımasızlığına bıraktı. KaynakKaynak
Türklerin Yeni Yılı Kutladığı Nardugan Bayramı Nedir, Ne Zaman Kutlanır?
Türklerin yeni yılı kutlamak için özel bir bayramı olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Nardugan Bayramı, bazı tarihçiler tarafından günümüzdeki Noel ve yılbaşı kutlamalarının atası olarak değerlendiriliyor. Nardugan Bayramı, Türklerin en kutsal geleneklerinden biri olarak biliniyor. Kış dönümü festivallerinin en önemli ögesi olarak kabulen edilen Nardugan Bayramı, 'yeniden doğuşu' simgeliyor.Nardugan Bayramı'nı kutlamak için tıpkı Noel'de olduğu gibi ağaçlar süslenyior, hediyeler veriliyor...Peki Nardugan Bayramı nedir, ne zaman? Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Gelin öğrenelim!
Danimarka, İzlanda Gibi Kuzey Avrupa Ülkelerinde Bebekler Neden Soğukta Uyutuluyor?
Danimarka’ya ya da herhangi bir kuzey ülkesine yolunuz düştüğünde kafelerin önünde sıra sıra dizilmiş bebek arabaları görebilirsiniz. İçeride anne ve babalar kahvelerini içerken dışarıda bebekler derin bir uykuya dalmış durumda. İlk bakışta garip gelebilir ama bu Danimarka ve diğer kuzey ülkelerinde yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Peki bebekler neden soğukta dışarıda uyutuluyor? Üşümüyorlar mı? Gelin bu sıra dışı alışkanlığın ardındaki mantığa bakalım.
Reklam