Görüş Bildir
Reklam
Reklam
Efsanelerin İzinde Bir Belgesel “Kapadokya’nın Gizemli Mabedi Erciyes”
etiket
Erciyes Dağı'nın binlerce yıllık tarihi, elit bir belgesele konu oldu. Size ondan söz edeceğim. Bu önemli, Türkiye’nin ilk dağ belgeselinden söz ediyoruz. Doğan Tekatlı'nın yapımcılığını, Zafer Geyikçi'nin yönetmenliğini üstlendiği 'Kapadokya'nın Gizemli Mabedi: Erciyes' belgeseli izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.Üç bin 917 metre yüksekliğiyle efsanelere konu olan Erciyes Dağı'nın binlerce yıllık tarihini ve mitolojik dokusunu işleyen belgesel, 16 kişilik ekibin 1,5 yıl süren çalışması sonucu tamamlandı. Erciyes, Asurlu tüccarlardan Hititlere, Roma İmparatorluğu'ndan Kapadokya Krallığı'na kadar birçok medeniyetin kutsal kabul ettiği, gizemlerle dolu bir coğrafya olarak biliniyor. Belgesel, yapay zeka destekli görsel efektler ve çağdaş seslendirme teknikleriyle hazırlandı.
Golf Topunun Pürüzlü Yapıda Olmasının Ardındaki Sebep Bakın Neymiş!
Golf bizim ülkemizde çok popüler bir spor olmasa da dünyada sevilen ve keyifle oynanan bir spor dalı. Bu sporun kendine has güzel ve ilginç yanları var. Golf topunun pürüzlü yapıda olması da bunlardan bir tanesi... Peki, golf topunun üstünde neden onlarca minik çukur olduğunu hiç düşündünüz mü? Acaba niye böyle bir tercihte bulunulmuş? Gelin, bunun sebebini birlikte öğrenelim!Kaynak
Reklam
Sanat İçinde Sanat! Eşsiz Van Gogh Tablolarından Mexico City'e Yolculuk
Dünyaca ünlü Hollandalı ard izlenimci ressam Vincent Willem van Gogh'un eserlerini bilmeyen yoktur! Van Gogh'un dünyayı bambaşka bir gözden görmemizi sağlayan 860 yağlı boya tablosu ile birlikte 2.100 kadar resmi ve çizimi bulunuyor. Peki, size 'Van Gogh tablolarına yolculuk yapıyoruz?' desek ne dediniz. Meksikalı mühendis ve fotoğrafçı Cizza Bernal'ın Vincent van Gogh'un eserlerini canlandırdığı projesine hayran olacaksınız! Hazırsanız, sanat yolculuğumuz başlıyor...
Tahmin Etmek Pek de Zor Değil: Brüksel Lahanasının İsmi Nereden Geliyor?
Bazı meyve ve sebzelerin isimleri oldukça dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Brüksel lahanasının adını nereden aldığı merak ediliyor. Sahi ya, Brüksel lahanası ismi nereden geliyor? Eğer siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Dilerseniz, daha fazla uzatmadan detaylara geçelim!
Başladığım Her Kitabı Bitirmiyorum
etiket
Kitapları yarım bırakır mısınız? Ben bırakırım. Hatta bir kitabı bırakmak için yarısına gelmeyi bile beklemem. Bence beni sarmayan bir kitap, beni sarmayan bir film gibidir. Nasıl ki onlarla bağ kurmak için sadece yedi sekiz dakika veriyorsam, bu sürenin biraz fazlası da kitaplar için geçerlidir. İnsanların çoğu bu yapmanın bir hak olduğunu düşünmedikleri ya da bunun normal olduğunu bilmedikleri için kitaplarla aralarını açarlar. Oysa işin sırrı, her kitabın bize göre olmadığıdır.
Reklam
Reklam
Şimdiki Nesle "Siz Neler Dinliyormuşsunuz Ya!" Dedirtecek 12 Şarkı!
etiket
Bazı şarkılar vardır ki dönemin ruhunu öyle bir yakalar ki yıllar sonra bile dinleyen herkesin ağzından aynı şaşkın cümle çıkar: 'Siz neler dinliyormuşsunuz ya!' İşte o unutulmaz melodilerden oluşan bir listeyle karşındayız. Hazırsan, geçmişe doğru müzik dolu bir yolculuğa çıkıyoruz!
Trendlerin Peşinde Müziği Kaybetmek
etiket
Müzik, her zaman duygularımızı ifade etmenin, hikayeler anlatmanın ve toplumsal olayları yansıtmanın en güçlü yollarından biri oldu. Ancak son birkaç yılda müzik tüketimi hiç olmadığı kadar hızlı ve yüzeysel bir hale geldi.TikTok, Instagram ve Spotify gibi platformlar, şarkıların dinlenme biçimini tamamen değiştirdi. Bir şarkının popülerliği artık sadece melodisine, sözlerine ya da sanatçısının yeteneğine bağlı değil; sosyal medyada viral olup olmadığı, algoritmalar tarafından öne çıkarılıp çıkarılmadığı da bir o kadar belirleyici. Peki bu hızlı tüketim çağında müzik, bir sanat formu olarak ruhunu kaybediyor mu?
Sanattaki Sessiz Bağlantılar ve İletişim
etiket
Marina Abramoviç’in 'The Artist is Present' adlı çalışması, sanatın ve sessizliğin derin anlamlarını keşfetmek amacıyla yapılan çarpıcı bir performans sanatıdır. 2010 yılında New York'taki Museum of Modern Art (MoMA) içinde gerçekleştirilen bu eser, 14 Mart ile 31 Mayıs arasında, 736 saat süresince, sanatçının sessiz bir şekilde 1545 ziyaretçinin gözlerinin içine bakarak geçirdiği bir deneyimdir. Bu performans, izleyicilere sadece göz teması aracılığıyla bir bağ kurma fırsatı sunmuş, kelimelerin ötesinde iletişimi ve insan deneyimini sorgulatmıştır.
Reklam