Anne ve Bebek Birlikte mi Uyumalı?
Heyecanlı ve zorlu bir gebelik sürecinden sonra beklediğiniz an, eve dönme vakti geldi! Aylar öncesinden hazırlanan yatağı, odası ve eşyaları bebeğinizi bekliyor. Ancak bebeğinizin güvenli ve sağlıklı bir uyku süreci geçirmesi için nerede uyuması konusunda ikilemede olabilirsiniz. Hatta çevrenizdeki konuyla ilgili söylentilerde kafanızı fazlasıyla karıştırıyor olabilir. Tam da bu nokta da anne ve bebek birlikte mi uyumalı? Sorusunu yanıtını ararken bulabilirsiniz kendinizi. Peki, doğrusu nedir? Anne ve bebek birlikte mi uyumalı? İşte yanıtı…
Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?
Hamile olduğunu öğrenen anne adayları, içinde büyüyen minik bebek hakkında birçok soruya yanıt ararlar. Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur? Merak edilen bu sorulan başında gelir. Peki, duygusal ve heyecan verici bu süreç ne zaman gerçekleşecek? İşte konuyla ilgili merak edilen soruların cevapları…
Bebeklerin Acıktığını Nasıl Anlarız? Bebeklerin Acıkma Süresi Nedir?
İlk kez bebek sahibi bir anne olarak, bebeğinizin ne sıklıkta acıktığını anlamak ve ne kadar beslemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bebekler acıktıklarında ya da doyduklarında bir takım işaretler verir. Başlangıçta fark etmesi zor olsa da bu işaretlerin neler olduğunu zamanla öğreneceksiniz. Peki, bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? Bebeklerin acıkma süresi nedir? İşte merak edilen soruların cevapları…
Tartışmamız Gereken Bir Konu Var: Çocukları Vegan Beslemek Sağlık Açısından Doğru mu?
Bütün hayvansal gıdaları tüketmeyi etik ve sağlık açısından reddeden bir yaşam tarzı olan veganlığın dünyada hızla büyümesiyle beraber, vegan ailelerin kendi çocuklarını da aynı beslenme düzeniyle büyütmeye başladığını görüyoruz. Peki çocukların vegan beslenmesi sağlıklı mı? Alevlenen tartışmalara neden olan bu konuyu sizler için araştırdık. 👇Kaynak 1, 2, 3
Erken Yaşta Yapılan Sünnete Dair Her Şey: Sağlıklı mı, Dinen Hükmü Ne ve Etik mi?
Pek çok anne ve baba adayının aklını kucalayan konulardan biri de sünnet biliyorsunuz ki. Sünnet için ideal olan yaşı belirleyen pek çok etken var. Peki bu etik mi? Dinen karşılığı ne? Sünnet olmak sağlıklı mı? Hepsi ve daha fazlasından içeriğimizde bahsettik. Detaylar aşağıda...👇Kaynak: Diyanet, İslam Ansiklopedisi, WebMD ve Healthline
Gebelik Kesesi Küçükse Ne Olur?
Gebelik kesesi; içi amniyon sıvısı ile kaplı, bebeğin anne karnında beslendiği ve geliştiği yerdir. Hem gebeliğin belirlenmesi hem de bebeğin geliştiği alan olması nedeniyle önem arz eden gebelik kesesi, hamileliğin 5. ya da 6. haftalarında görülür. Gebelik kesesi hamilelikle birlikte genişler. Ultrason yöntemi ile kesenin boyutuna ve şekline bakıldığında gebeliğin ilerleyişi hakkında bazı bilgilere ulaşmak mümkündür. Peki, gebelik kesesi küçükse ne olur? Merak edilen bu sorunun cevabı haberimizde…
Hamileyken Ayaklarımız Neden Kaşınır?
Bilirsiniz ki kaşınmaktan daha rahatsız edici çok az şey var… Sadece kaşınmayı düşünmek bile insanı kaşındırmaya yetiyor. Bazı gebeler hamileyken ciltlerinin, özellikle ayaklarının kaşındığını söylüyor. Gelin, hamileyken ayaklarınızın neden kaşındığına, sebeplerinin neler olduğuna, ne zaman bir doktora gözükmeniz gerektiğine ve en önemlisi de kaşıntıyı nasıl hafifletebileceğinize daha yakından bakalım. 👇 Önemli Not: Böyle ciddi durumlarda mutlaka bir hekime danışınız!
Gebelikte Mide Bulantısı Olmaması Normal Mi?
Gebelik sürecinde değişen hormonlar mide bulantısı ve kusma gibi birçok belirtinin yaşanmasına neden olur. Diğer bir adı ile Hiperremezis Graviarum mide bulantıları, sabah bulantıları olarak da ifade edilir, ancak buna rağmen günün farklı saatlerinde de mide bulantıları etkili olabilmektedir. Toplumda gebelik genellikle mide bulantıları ile ilişkilendirilir. Buna göre hamilelikte hiç mide bulantısı yaşanmaması anne adaylarında endişeye yol açabilir. Peki, gebelikte mide bulantısı olmaması normal mi? Tüm detaylar aşağıda yer alıyor.
Anne Sütünün Vücuda Yararları Nelerdir? Anne Sütünün Faydaları ve Zararları
Yeni doğan bebeğin, alacağı ilk besin anne sütüdür. Bu besine ilk süt, ağız sütü veya kolostrum adı da verilir. Anne sütü genellikle sarı renktedir ve kıvamlı bir şekildedir. Ancak insandan insana renk farklılığı oluşabilir. Bebeğin gelişimi için oldukça önemli bir besindir. Sadece bebek için değil, anne içinde önemlidir. Emzirme ile anne ve bebek arasındaki bağ daha kolay gerçekleşir. Ayrıca, doğumdan itibaren emzirmenin gerçekleşmesi doğumdan sonra oluşan kanamayı da azaltır. Kadınlarda ileride göğüs ve yumurtalıklarda oluşabilecek hastalıkların riskini de en aza indirger. Peki anne sütünün vücuda yararları nelerdir? İşte anne sütünün faydaları ve zararları...
Mavi Bebek Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Adı duyulduğunda şaşkınlık ifadesi yaratan mavi bebek sendromu, ciltteki mavi lekeler nedeniyle bu adı alıyor. Ek gıdaya dönemindeki bebeklerde sık görülen hastalık nadiren çocuk ya da yetişkinlerde de görülebiliyor. Sendrom yaygın olmasa da günümüzde uygun yöntemler ile tedavi edilebiliyor üstelik tedaviden sonra pek çok bebek sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebiliyor. Peki, mavi bebek sendromu nedir? Mavi bebek sendromu belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…
Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunma Belirtileri…
Tüp bebek tedavisinin son ve en heyecanlı aşaması olan embriyo transferi sonrası embriyo artık anne rahmine bırakılmış olur. Yaklaşık 12 gün sonra o büyük güne gelindiğinde, hastane ortamında yapılan gebelik testi ile sonuçlar açıklanır. Test sonuçlarını beklemek belki de tüp bebek tedavisinin en zorlu aşmasıdır. Daha fazla beklemektense tüp bebek transfer sonrası belirtileri hakkında araştırma yapmak ilk akla gelen yöntemdir. Tutunmanın meydana gelmesi ile anne adayları zamanla vücudunda farklılıklar hissedebilirler. İşte tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtilerine dair bilinmesi gerekenler…
Anne-Babalar Buraya! Çocuklar İçin Nasıl Daha İyi Bir Ebeveyn Olunur?
Çocuk sahibi olmak çoğu çiftin en büyük hayali olsa da çocuk büyütme süreci zorluklarla dolu, ömür boyu süren bir sorumluluktur. Ebeveynler ve çocuk sahibi olmak isteyen anne-baba adayları için mutlu, bilinçli ve sağlıklı çocuk yetiştirmenin en önemli kurallarını derledik! 👇
6 Aydır Uyutmayı Başaramadığım Bebeğime Uyku Eğitimi Vererek Kendi Kendine Uyumayı Nasıl Öğrettim?
Bir bebeğiniz varsa onunla ilgili en büyük problemlerinizden biri uyku konusu olabilir. Çünkü bu durum, bebek ve hatta anne-bebek ilişkisi ile ilgili pek çok şeyi doğrudan etkiliyor. 'Bebek dediğin uyur!' demeyin. Ben de öyle düşünüyordum ancak bebeğim yalnızca doğduğu ilk 10 gün uyudu. Sonra uzuuun saatler ayaktaydık, haliyle ben de çok bitkindim. Büyük bir araştırmanın ardından uyku eğitimi ile uykusunun düzelebileceğini gördüm. Gerçekten dilediğim gibi de oldu! Bebeğime nasıl uyku eğitimi verebilirim, uyku eğitimi anne-bebek arasındaki güvenli bağlanmaya zarar verir mi diye merak ediyorsanız içeriğimize buyurun:
Çocuklarınıza Gelecekte Bırakabileceğiniz En Anlamlı Miras: Parayla Ölçülemeyen Manevi Değerler
“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” Atatürk’ün bu sözündeki geleceğin ümidi dediği çocuklar biziz veya bizim çocuklarımız, gelecek de bizim ve bizim çocuklarımızın olacak. Peki, çocuklarınıza para, ev, araba, yatlar ve katlar dışında neler bırakabilirsiniz hiç düşündünüz mü? Gelin hep birlikte çocuklarınıza bırakabileceğiniz manevi ve değeri parayla ölçülemeyecek miraslara bir bakalım.