onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Çaycı Hüseyin’e Selam Olsun! İşte Ustasından Tavşan Kanı Çay Demlemenin Püf Noktaları

Çaycı Hüseyin’e Selam Olsun! İşte Ustasından Tavşan Kanı Çay Demlemenin Püf Noktaları

R.G.
08.12.2020 - 14:09

Bizim için çay deyince akan sular durur! Kahvaltının olmazsa olmazı, öğle arası sohbetlerinin yancısı, akşamın vazgeçilmezi olan çayı demlemek çok kolay bir iş gibi gözükse de bazı küçük detaylar bu keyfinizi elinizden alabilir. İşte herkesi çayınıza hayran bırakacak, çay tiryakilerinin bir bardak daha istemelerine neden olacak demleme tüyoları!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Su deyip geçme!

Su deyip geçme!

Her suyun tadı başkadır. Gerçek bir damak zevkine sahip olan insanlar içtikleri suların farklı olduklarını bile hemen anlarlar. E tabi bunun çayımıza etkisi de kaçınılmaz. Çeşme suyu yerine içme suyu kullanılması gerektiğini herkes söyler. İşte her yerde bulamayacağınız bir tüyo: Kaynamış ve sonrasında soğumuş su ile asla çay demlemeyin. Bu çayınızı bulanıklaştırmakla kalmayacak, aromasını da bozacaktır.

Çay seçimine dikkat!

Çay seçimine dikkat!

Aman buraya dikkat! “Zaten hepsi aynı çay değil mi, ne fark eder?” dediğinizi duyar gibiyiz. Maalesef değil. Marketlerdeki markalar arasında büyük farklar vardır. Önemli olan damak zevkinize uygun çayı bulup doğru bir demleme şekli ile birleştirebilmek. Doğru çayı bulduktan sonra onu sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmamız gerekir. Mutfağımızın güneş almayan, karanlık bir köşesinde, kapalı kutuda muhafaza etmek çayınızın kalitesini korumasını sağlar.

Çayı çok kaynatmayın!

Çayı çok kaynatmayın!

Çay tiryakileri bildiriyor: Çayı demlemeden önce de, sonra da çok kaynatmıyoruz. Su kaynadıkça oksijen seviyesi düşer. Eğer bu su ile çay demlerseniz, pişman olursunuz. Çayı demledikten sonra da kaynama süresi önemli. Televizyon izlemeye dalıp çayımızı bir saat bekletmiyoruz. 15-20 dakikayı aşmadan çaydanlığı ocaktan alıyoruz ki çayımız acımasın.

Eski çaydanlıklara veda!

Eski çaydanlıklara veda!

E tabi çayımızın nerede kaynadığı da bir hayli önemli! Dibi kireç tutmuş çaydanlıktan iyi bir çay demlenmesini bekleyemeyiz. Çayımızın aromasını tam olarak yansıtabilmesi için porselen ya da cam demlik tercih etmemizde fayda var. Özellikle metal demliklerle vedalaşmak çayınız için en iyisi!

Karanfili es geçmeyin!

Karanfili es geçmeyin!

Karanfilin kokusu ve tadı bazı damaklar için uygun olmasa da çayla beraber bir başka oluyor. Biliyoruz, bu konuda bir hayli ön yargınız var. Deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz. Aman dikkat, bağımlılık yapabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tavşan kanı çayınız hazır!

Tavşan kanı çayınız hazır!

Malzemelerimizi seçtik, yeterince kaynattık ama çayımızın hazır olduğunu nasıl anlayacağız? Çok basit! Çaydanlığınızın üst kapağını açtığınızda çay dibe çöktüyse artık tavşan kanı çayınız hazır demektir. Şimdi arkanıza yaslanıp keyfini çıkarma zamanı…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayşegül yiğit

doğru su, doğru çay, doğru ısı, doğru doğru doğru... ne gereksiz bir içecektir şu çay.