Görüş Bildir
Haberler
Alman Parlamenter Önerdi: 'Yeni Eurolarda Şahin ve Türeci’nin Resimleri Olsun'

Alman Parlamenter Önerdi: 'Yeni Eurolarda Şahin ve Türeci’nin Resimleri Olsun'

Deniz Gök
01.01.2022 - 18:32 Son Güncelleme: 02.01.2022 - 11:54

Tedavüle sürülüşünün 20’inci yılında yeniden tasarlanmasına karar verilen euro banknotlarından birinde BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin fotoğrafının yer alması istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Avrupa Birliği'nin (AB) ortak para birimi euro banknotları için yeni motif arayışına giren Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) BioNTech kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci önerisi geldi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre AP'nin Alman üyesi Hür Demokrat Partili (FDP) Moritz Körner, Şahin ve Türeci'nin fotoğraflarının banknotlardan birinin üzerine basılmasını istedi.

Welt am Sonntag gazetesine demeç veren Körner, yeni banknotlarda, BioNTech'in kurucuları Şahin ve Türeci gibi önemli Avrupalı kişiliklerin fotoğraflarına yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Körner, BioNTech'in koronavirüs aşısı geliştirmede gösterdiği başarı ile milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardığını ifade ederek, 'Onların yaşam yolu, entegrasyon, yükseliş, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeli hakkında etkileyici bir hikayedir' diye konuştu.

Euro 20 yıl önce tedavüle girmişti

Euro 20 yıl önce tedavüle girmişti

Avrupa Merkez Bankası Euro'nun tedavüle girmesinden 20 yıl sonra, banknotların yeniden tasarlanması için çalışma başlattı. Avrupa Merkez Bankası bu sürece Avrupalıların daha yoğun şekilde katılımının sağlanmasını istiyor. Bu nedenle anketlerin düzenlenmesi de planlanıyor. Ancak, yeni banknotların tedavüle girmesinin yıllar alabileceği belirtildi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu yeni banknotların üretimi ve piyasaya sunulması ile ilgili kararı 2024 yılında alacak.

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından Almanya‘nın Mainz kentinde kurulan aşı üreticisi BioNTech şirketi, korona salgını sırasında, mRNA tekniğine dayanan Kovid-19 aşısını kısa sürede geliştirmeyi başararak adından söz ettiriyor.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
32
9
6
4
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

almanya acisindan cok kuvvetli propaganda malzemesi olur. birincisi asiyi biz gelistirdik, pek cok insanin hayatini bir kurtardik der, ikincisi gocmen bir ci... Devamını Gör

ken takabayashi

bunlara nobel nasıl vermediler çok enteresan

Clems

Yarı zamanlı çalışarak ayda 6000€'dan fazla kazanıyorum. Başkalarının bana internetten ne kadar para kazanabileceklerini söylediklerini duymaya ddevam ettim,... Devamını Gör