Sivas Katliamında Yaşanan Süreci Başından Sonuna Kadar Anlatan Çarpıcı Bir Yazı
2 Temmuz 1993 tarihi, insanlık tarihindeki en büyük utançlardan birini barındırır. Sivas Katliamının üzerinden tam 24 yıl geçti. 24 yıldır bir gün bile #UnutMADIMAKlımda diyoruz.Twitter kullanıcılarından Philip Amadeus Sivas Katliamının başından sonuna kadar olan sürecini bir bir yazmış. Hep beraber o flooda bakalım.
Atatürk Rolünde Oynayarak Ekrandaki En Asil Duruşunu Sergilemiş 16 Oyuncu
Atatürk rolünde oynuyorsanız o zamana kadarki en iyi performansınızı sergilemek zorundasınızdır. Bu oyuncular da ellerinden geleni yaparak kamera karşısındaki en asil duruşlarını sergilemeye çalışmışlar.Henüz mükemmel bir performans çıkmadı ama belki bir gün gerçekten kusursuza yakın bir oyunculuk görebiliriz.
Hüznüyle Sevinciyle Tarihe Dikiz Aynasından Bakıyor Hissi Uyandıran 25 Fotoğraf
Tarihi fotoğraflar, hiçbir zaman ilginçliğini yitirmeyen ve günümüze ulaşmış zaman makineleri adeta. Bu yönleri sebebiyle de tozlu raflar arasından çıkartılarak paylaşılan tarihi fotoğraflar gün geçtikçe artıyor ve ilgililerin beğenisine sunuluyor. Bana bunlar yetmez derseniz, düzenli olarak güncellenen Reddit Historyporn kanalını takip edebilirsiniz.
Şaka Değil: 'Efes Antik Kenti'nde Yemekli Organizasyon Yapılıyor'
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan İzmir'deki Efes Antik Kenti'nde yapılan yemek organizasyonları tepki topluyor. Yazar Dücane Cündioğlu Twitter hesabından antik kentten bir organizasyonun fotoğrafını paylaşmasıyla ortaya çıkan olayla ilgili sosyal medyadan da tepkiler geldi.Olayın sosyal medyada yankılanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, organizasyonlara belli kurallara göre izin verildiğini açıkladı.Kültür ve Turizm Bakanı Avcı da konuyla ilgili 'Efes antik kentinde düğün yapılmıyor, etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor' dedi...
Osmanlı Döneminde Bir Ramazan Ayının Nasıl Geçtiğini Anlatan Bilgilendirici Bir Yazı
Osmanlı İmparatorluğu şüphesiz tarihte yer almış en güçlü devletlerden biri. Tarihimiz olduğu için Devlet-i Aliye ile ilgili kitaplara ilgi gösteriyor, dönem dizilerini ve filmlerini en çok izlenen programlar arasına sokuyoruz. Ancak Osmanlı Tarihi okurken veya o dönem ile ilgili yapılan işleri takip ederken eksik kaldığımız bir yer var. O da Osmanlı'da sosyal ve günlük hayat. Twitter'daki Osmanlı Yemekleri hesabı Osmanlı'ya yeme içme alışkanlıkları üzerinden derinleşen, ilginç ve bilgilendirici bir hesap. Bu hesabın paylaştığı Osmanlı'da Ramazan akışı da umarız ilginizi çekecektir.
Anavatana Katmak Uğruna Atatürk'ün Sağlığını Hiçe Saydığı Hatay Meselesi
23 Haziran, Hatay'ın Türkiye'ye katılmasına dair anlaşmanın imzalandığı tarih. 1939 yılında, yani bundan 78 yıl önce Ankara'da imzalanan bu tarihi anlaşmaya giden süreci, Twitter'da CON SINOV adlı kullanıcı günün anlam ve önemine istinaden 'Atatürk'ün Ölümünün Ardındaki Sır: Hatay' başlığıyla paylaştı. Bu flood, Atatürk'ün Hatay davası uğruna sağlığını nasıl hiçe saydığını gözler önüne seriyor.
Mimar Sinan’ın Son Eserlerinden 437 Yıllık Şemsi Paşa Külliyesi'nde ‘Kazık Çatlağı’
Şemsi Paşa Külliyesi cami, medrese, çeşme ve türbeden oluşan bir yapı topluluğu. Mimar Sinan’ın 1580 yılında yaptığı yaklaşık 450 yaşında olan yapının önüne, İBB tarafından denizi doldurmak için kazık çakma çalışmaları başlatıldı. Basına ve sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre ne yazık ki Şemsi Paşa Külliyesi'nin duvarlarında çatlaklar oluştu ve ardından projeye karşı tepkiler yükseldi. İBB, yapımına başlanan yaya yolu projesini durdurduğunu, projenin tekrar değerlendirileceğini açıkladı. Yapıyı yerinde inceleyen Prof. Dr. İlber Ortaylı “Burayı genişletecekler, sonra oturup çay içecekler herhalde. Güzel bir şey gördüler mi akıllarına hemen yiyip içmek geliyor bizim halkın. Buraya kazık çakılacaksa Mimar Sinan’ın zamanında âlâsı çakılırdı. Nasıl müsaade ediliyor?' diye konuştu.