Sicim Teorisi Nedir? 4. Boyutun Ötesi Nerede?
Teorik fizik alanında, sicim teorisi karmaşık ve büyüleyici alanlarından biridir. Evrenin temel doğasını, parçacıkların yapısını ve etkileşimleri açıklayarak araştırır. Bu teoriye göre evrenin temel yapı taşları küçük ve tek boyutlu sicimlerdir.
Eskiden Dünyada Bir Günün 19 Saat Sürmesinin Sebebi Neydi?
Çok eskiden dünyada bir gün 24 saatten az sürüyordu. Hatta bilim insanları bir günün 19 saat sürdüğü zamanların yaşandığını kanıtladı. Peki fazladan 5 saati nasıl kazandık? Bir gün neden 19 saat sürüyordu? Buyurun birlikte öğrenelim. 👇
Plüton Hangi Yılda Neden Cüce Gezegen Olarak Sınıflandırıldı?
Başlangıçta güneş sistemimizin dokuzuncu gezegeni olarak kabul edilen Plüton daha sonra cüce gezegen olarak yeniden sınıflandırıldı. Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) tarafından alınan bu karar, dünya çapında bilim insanları ve astronomi meraklıları arasında tartışmalara yol açtı. Bu içeriğimizde, Plüton'un yeniden sınıflandırılmasının nedenini açıklayacağız.
Örümcekler Neden Kendi Ağlarına Takılmaz?
Örümcekler avlarını yakalamak için bazı canlılar için korkutucu ağlarıyla meşhurdur. Kendi oluşturdukları yapışkan dokuda olan ağlarına kendilerinin takılmadıkları bilinmektedir. Hep birlikte neden kendi ağlarına takılmıyorlar bakalım.
Tatlı Hayvanlar Gördüğümüzde Neden Onları Mıncırmak İsteriz?
Sevimlilik üzerine düşündüğünüzde, gözlerinizi bir yavru köpekten veya kediden alamamanız veya yüzünüzde bir gülümseme belirmesi gibi tepkiler aklınıza gelir. Ancak bu, bazıları için ısırmak veya mıncırmak gibi daha saldırgan davranışlar olabilir. Peki, bu farklılığın sebebi ne?
Dünyanın Klonlanmış İlk Kutup Kurdu Şimdi 100 Günlük Oldu!
Klonlama teknolojisi uzun zamandır gelişmekte. Daha önce klonlama teknolojisinin ne olduğundan burada bahsetmiştik. Bugünse klonlanmış ilk Arktik kurdu 100 günlük oldu ve klonlanma teknoljisindeki bu büyük başarı, bilim insanlarının gözlerini yeni olasılıklara yöneltmesine neden oldu. Şimdi bilim insanları soyu tükenmiş canlıları geri getirmenin yollarını arıyor.
Güneş Işığının Dünya’ya Ulaşması Yaklaşık Olarak Ne Kadar Sürer?
Güneş, Dünya üzerindeki yaşamın temel enerji kaynağıdır. Güneş ışığı, Dünya'ya uzak bir mesafeden gelirken belli bir zaman alır. Peki, güneş ışığının Dünya'ya ulaşması yaklaşık olarak ne kadar sürer? Bu içeriğimizde, güneş ışığının yolculuğunu ve Dünya'ya ulaşma süresini keşfedeceğiz.
Venüs’ün Kendi Ekseni Etrafında Bir Kez Dönmesi Dünya’da Kaç Gün Sürer?
Venüs, astronomları ve uzay meraklılarını her zaman büyülemiştir. Yoğun atmosferi ve eşsiz jeolojik özellikleriyle Venüs çok sayıda bilimsel çalışmaya konu olmuştur. Venüs'ün ilgi çekici yönlerinden biri de kendi ekseni etrafındaki dönüşüdür. Bu içeriğimizde, Venüs'ün kendi ekseni etrafındaki bir dönüşü Dünya'da ne kadar sürede tamamladığını inceleyeceğiz.
Ölümsüzlük: İnsanlar Sonsuza Kadar Yaşayabilir mi?
Ölümsüzlük her zaman insanoğlunun ilgisini çeken bir konu olmuştur. Zamanın ve yaşlanmanın sınırlamalarından azade olarak sonsuza dek yaşama kavramı filozofların, bilim insanlarının ve hayalperestlerin ilgisini çekmiştir. Ancak insanların sonsuz yaşama ulaşması gerçekten mümkün mü? Bu içeriğimizde, yaşlanma karşıtı araştırmaların mevcut durumunu, yaşlanma sürecini etkileyen faktörleri ve ölümsüzlük arayışını çevreleyen etik hususları inceleyeceğiz.