Eskiden Dünyada Bir Günün 19 Saat Sürmesinin Sebebi Neydi?
Eskiden Dünyada Bir Günün 19 Saat Sürmesinin Sebebi Neydi?
Çok eskiden dünyada bir gün 24 saatten az sürüyordu. Hatta bilim insanları bir günün 19 saat sürdüğü zamanların yaşandığını kanıtladı. Peki fazladan 5 saati nasıl kazandık? Bir gün neden 19 saat sürüyordu?
Buyurun birlikte öğrenelim. 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bizlere şu anda bir günün 24 saat olması yetmiyor: Ne işlerimizi tamamlayabiliyoruz, ne sosyalleşebiliyoruz, ne de uykumuzu alabiliyoruz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dünya'nın, uydusu Ay ve diğer gezegenler ile ilişkisi incelendiğinde, milyarlarca yıl önce bir günün sadece 19 saat sürdüğü tespit edildi.
Güneş'e en yakın üçüncü gezegen olan Dünya, aynı zamanda tüm evrende yaşamın var olduğu tek yer.
"Sıkıcı milyar" olarak bilinen bu dönem hakkında yapılan yeni bir çalışma, "Nature Geoscience" akademik dergisinde yayımlandı.
"Dünya'nın Orta Çağı" olarak da bilinen sıkıcı milyar dönemi, gezegenimizin uzak geçmişinde karşıt kuvvetlerin hassas dengesi sebebiyle bir günün 19 saat sürdüğüne şahitlik etti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Mitchell ve Curtin Üniversitesi'nden Uwe Kirscher, Dünya'yı daha iyi anlamak için son yıllarda elde edilen jeolojik verileri incelediler.
Mitchell ve Kirscher, Dünya'nın oldukça yoğun geçmişindeki yıllık olayları derinlemesine inceleyerek gezegenimizi göreli denge fazına sokan faktörleri inceledi.
Hipotezlerine göre, günlerin eskiden olduğu gibi 19 saat olmamasının sebebi Ay’ın bizden sürekli ve çok yavaş şekilde uzaklaşıyor olması.
Dünya'nın dönüşünün gitgide yavaşlaması ile 19 saat süren bir gün zamanla uzadı.
Milyonlarca yıl boyunca yavaş yavaş yavaşlamaya başlayan Dünya, günümüzdeki hızına ulaştı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın