Görüş Bildir
Reklam
Fantastik-İronik ve Derin: Gülercan Hacıoğlu
etiket
Yaşam felsefesini bu üç kelime ile -fantastik-ironik ve derin- tanımlayan Gülercan Hacıoğlu geç keşfettiğim çok kıymetli bir sanatçı. Açıkçası ben tanıyınca siz de tanıyın istedim. 1960 yılında Bulgaristan’da doğmuş ve 30’larına kadar orada yaşamış. 1989’da Sofya Ulusal Sanat Akademisinden mezun olduktan sonra zorunlu göçe tabi tutulunca, Türkiye’ye gelmiş ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamış. Pek çok kıymetli hoca ile teşrik-i mesai yaparken aynı zamanda bugün isimlerini hayranlıkla andığımız pek çok sanatçıya da rehber olmuş. Ta o vakitlerden bugüne birçok karma sergiye katılmış, altı tane de kişisel sergi açmış. Yedincisini şimdilerde Istanbul Concept Gallery’de sergiliyor: “Dalgalı Gerçek” Tuval ve kâğıt üzerine karışık teknikle uyguladığı eserleriyle göz göze gelince insan bir dalgalanıyor gerçekten de…
FAUST Olan Her Şey Buharlaşıyor
etiket
Uluç Esen'in, Goethe'nin Faust eserinden uyarladığı ve oynadığı oyunu Moda Sahnesi'nde izledim. Farklı yaş gruplarından, farklı kesimlerden seyirciler salonu doldurmuştu.
Reklam
Reklam
Acının ve Aşkın Kadını Frida Kahlo'nun Hiç Görmediğiniz Öğretmenlik Sözleşmesi
'Kendimi çiziyorum çünkü yalnız bolca zaman geçiriyorum ve diğer her şeyden daha iyi bildiğim konu kendimim.' diyen Frida Kahlo'nun tablolarında, aşkı, acıyı, hayatı en ince detayına kadar görmek mümkün. Hayatını acısıyla, aşkıyla, iyisiyle, kötüsüyle yaşayan Kahlo, ünlü ressam kişiliğinin yanısıra Meksika'da yaptığı öğretmenlikle de sanat tarihini derinden etkilemişti.Frida Kahlo'nun 1929 yılına imzalamış olduğu öğretmenlik sözleşmesinin detaylarına gelin birlikte bakalım.Kaynak
Reklam
Reklam
Bize Ahlaktan Söz Eden Avrupa'nın Ülkemizden Çaldığı Eserler: Resmen Arkeolojik Yağma!
Anadolu toprakları, binlerce yıldır pek çok büyük uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Persler, Yunanlılar, Romalılar ve Osmanlılar gibi medeniyetler burada iz bırakmış, tarihi zenginliklerini bu topraklarda miras bırakmışlardır. Bu zenginlikler Avrupa arkeologlarının Anadolu'ya ilgisi artmış ve bu ilgi de günümüzde eser kaçakçılığı şeklinde kendini göstermiştir.
Reklam