Görüş Bildir
Doğa Yasaları, Evreni Oluşturmak İçin Yeterli (Midir)?
'Sunuş:Saygıdeğer okurlar, fizik yasaları ve matematik konusunda ilginç bir bölümü yayınlıyorum. Ancak burada şu notu belirtmem gerek; bu konuya iyi derecede hakim olmayan, aşina olmayan birçok kişi fizik yasaları ve rastlantısallık konusunda çok yanlış yargılara sahipler.Gerçekte matematiğin, fizik yasalarının, kısaca bilimin kastettiği rastlantıyla, biz insanların algıladığı zannettiği rastlantı tamamen farklıdır. İnsanın zannettiği gibi bir şekilde, öylesine oluşmuş bir rastlantıya doğa yasalarında yer yoktur. oluşamaz!  Matematik ve yasalardaki rastlantı gibi şaşırtıcı durumları yakında bu köşede yazacağım.'
Reklam
Reklam
Tankların Karşısında Kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Koalisyon Hükümetini Birlikte Yeniden Anımsıyoruz
Türkiye'nin 'dönülmez akşamın ufkunda' olduğu bir dönem vardı. 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi sonrası demokrasiye yeniden geçiş süreci. Bu dönemi anlamak, Türkiye'nin demokrasiyi hazmetmek için verdiği mücadeleyi de anlamak demektir. Başbakan Adnan Menderes'in iki bakanıyla birlikte idam edildiği dönemin yıl dönümünde, o sancılı süreci gelin birlikte yeniden anımsayalım.
Reklam
Klasik Edebiyattan Çağdaş Edebiyata: Okuyunca Duygularınızın Sel Olacağı En İyi 20 Aşk Romanı
Aşk, insanların var olduğu andan itibaren hayatın bir bileşeni olmuş bir his. Geçmişten bugüne edebiyat dünyasında, sayısız yazar bu büyülü duyguyu kendi bakış açılarından ele almakta. Dünya edebiyatında yer alan en iyi aşk romanlarından yirmi tanesini sizler için derledik. Buyurun👇Not: İçerikte, okuyucuların farklı zevkleri nedeniyle hem klasik dönemden hem de çağdaş dönemden romanlara yer verilmiştir. Kitapların puanları, okuyucuların okuma listeleri yapıp okudukları kitapları puanlayabildiği 'Goodreads' sitesinden alınmıştır. Listedeki kitaplardan bazıları on binlerce, bazıları ise milyonlarca okur tarafından oylanmıştır. 
Gezegenler Gerçekten "Retro" Hareket Yapar mı Yoksa Bu Bir İllüzyon mu?
Gezegenler, optik bir illüzyon nedeniyle zaman zaman geriye doğru hareket ediyor gibi görünse de aslında gerçekte böyle bir hareketleri yok. Bu, gezegenlerin yörüngesel hareketlerinden kaynaklanan bir gözlemsel etki ve diğer gezegenler için de geçerlidir. Örneğin, Merkür'de yaşasaydınız, Güneş'in aynı gün içinde iki kez doğduğunu düşünebilirdiniz. Bu astronomik fenomen oldukça ilginç!
Reklam
Reklam
Reklam