Görüş Bildir

ChatGPT Haberleri

ChatGPT ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. ChatGPT ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

ChatGPT Çöktü: OpenAI'den Açıklama Yapıldı
Dünya genelinde en çok kullanılan yapay zeka ChatGPT’ye erişim sorunu yaşadı. Dünyanın dört bir yanından yapay zekaya erişmeye çalışan kullanıcılar ’503’ ‘Bade Gateway’ uyarısı aldı.  Çevrimiçi hizmet kesintilerini takip eden Downdetector’e kesinti raporlarında artış yaşandı. Söz konusu erişim sorunuyla ilgili OpenAI, X'ten bir açıklama yayımladı.
Bolu Kartalkaya Yangınından Kim Sorumlu? İşin İçinden Çıkamayınca Yapay Zekaya Sorduk!
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Adalet Bakanlığı, yangında 78 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Doluluk oranı yarıyıl tatili nedeniyle oldukça yüksek olan otelde birçok kişi de yaralandı. Peki bu yangının sorumlusu kim? Dağ başında bulunan 13 katlı ahşap bir otelin, 10 saat boyunca yanmasının sorumlusu kim?Bolu Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı suçu birbirlerine atınca biz de çareyi yapay zekaya sormakta bulduk.
Üstel Teknolojiler Çağı ve Geleceğin Perspektifleri
“Üstel” kelimesini sıkça duymaya başladık. “Çok hızlı”, “giderek hızlanan” anlamına geliyor. O kadar yoğun kullanılıyor ki yılın kelimesi için aday olabilir.Üstel teknoloji kavramı, her yıl işlem gücünün veya teknolojinin yeteneklerinin iki katına çıkarken, maliyetlerinin yarıya inmesi anlamına geliyor. Bu teknolojilerin gelişimi, bilgi teknolojilerindeki büyümeye paralel olarak Moore Yasası gibi prensiplerle destekleniyor. Bu yasaya göre, bilgisayarların işlem gücü her iki yılda bir iki katına çıkıyor ve bu doğrusal olmayan ilerleme, inovasyonun önünü açıyor.21.yüzyılın ilk çeyreği, üstel teknolojilerin dünyayı dönüştürdüğü bir çağın habercisi oldu. Yapay zeka, yenilenebilir enerji, dijitalleşme ve otomasyon gibi hızla gelişen teknolojiler, küresel ekonomiyi ve iş dünyasını yeniden şekillendirirken, aynı zamanda güç dengelerinde de dramatik değişimlere yol açıyor.
Yapay Zekâ İle Aşk Yaşanır mı?
Teknolojinin hızına ayak uydurmak imkânsız, zaten artık öyle bir çabamız da yok, sadece gün geçtikçe daha çok şaşırıyoruz.Chatgpt’yi teknoloji aşıkları mutlaka duymuştur hatta denemişlerdir bile... Ben de bir “technopat” olarak Chatgpt ile tanıştım ancak konu hakkındaki yazıyı ancak kaleme alabiliyorum.
Chatgpt Dönemi - Soğuk Zekâ
Muhakeme gücümüzü kaybediyoruz.Yapay zekâ düşünce pratiğimizin önüne geçerse beynimizi kullanma yüzdemiz düşecek.Çalışmayan kasların atrofiye uğraması gibi beynimiz de küçülecek. Hayatımıza yeni giren teknolojilerin hem yararlı hem de yararlı olmayan yanları var. Dikkat ederseniz “zararlı” demedim. Sadece bazı konularda bizi ileri taşırken bazı noktalarda da geriye götürebiliyor.
Bu Yapay Zekaların Ne İşe Yaradığını Bulabilecek misin?
Kısaltılışı AI (Artificial Intelligence) olan yapay zekalar, makine ve yazılım zekasıdır. Her ne kadar insanlar tarafından oluşturulsa da, pek çok alanda insan gücünden daha hızlı ve pratik olmaları ile öne çıkıyorlar. Bu testimizde sıraladığımız yapay zekaların ne işe yaradığını bulmanı isteyeceğiz. Haydi teste!
Yapay Zekâ Editörlerin Yerini Alır mı?
Yapay zekâ teknolojileri ve makineleşme bir yandan insanlığa önemli bir kolaylık sağlarken bir yandan da insanlık ile ilgili büyük bir tehdit olarak algılanıyor. İşsizlik, insan odaklılığın kaybı, gizlilik, güvenlik, güvenilirlik beraberinde etik ve hukuki altyapısızlık yapay zekânın olumsuz yorumlara açık olmasının başlıca sebepleri arasında. Yapay zekâ, teknolojik sistemlerin karmaşık görevleri yerine getirebilme, öğrenme, sentezleme ve kararlar alabilme becerisine sahip olmalarını sağlıyor. Öte yandan bu teknolojiler otomasyon, veri analizi, tıbbi teşhisler, robotlar ve daha birçok alanda kullanılıyor; kişiselleştirilmiş öğrenme programları, risk değerlendirme, robotik cerrahi, müşteri hizmetleri, yapay zekâ tabanlı sanatsal ürünler, oyunlar vb. Bu yazı ChatGPT özelinde yazıldı. Chat GPT, metin tabanlı sohbetlerde kullanılmak üzere tasarlanan bir dar yapay zekâ platformu. Kullanıcıların girişlerine yanıt olarak tutarlı ve anlamlı metin üretiyor. Geniş bir veri kümesi üzerinde eğitilen model dil yapısını, kelime anlamını ve örüntüleri anlama yeteneğine sahip. ChatGPT, yapay zekâ algoritmalarını kullanarak, kullanıcının metin girişlerini anlıyor ve buna uygun yanıtlar üretiyor. Peki ChatGPT, nitelikli bir editörün yerini tutabilir mi? Öngörüm, yakın vadede bunun mümkün olamayacağı yönünde.
Yapay Zeka ile Derin Sohbet: Tanrı Var mıdır? Menemen Soğanlı mı Olur Soğansız mı? Limon mu Sirke mi?
OpenAI isimli teknoloji şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. ChatGPT'nin ileride Google'ın yerini alabileceğini söyleyenler bile var. Verdiği cevapların tutarlılığı, düzgün cümle kurabilme kabiliyeti ve yazdığı enteresan hikayelerle gündeme gelen yapay zeka robotu ChatGPT ile sohbet ettik ve merak ettiklerimizi sorduk.