onedio
Görüş Bildir
Dünyaya Geldikten Sonra Kriz Yaşamamak İçin Çocuk Sahibi Olmadan Önce Partnerinizle Konuşmanız Gereken Konular
Çocuk sahibi olmak çok güzel, hatta pek çok insan için dünyadaki tüm duyguların üstünde. Ancak şu bir gerçek ki, belki bir süre belki de hayatın geri kalanının tümünde öncesi gibi olmuyor çoğu şey. Bu yüzden bu önemli dönüm noktasından sonra yaşanma ihtimali olan durumlar için partnerimizle konuşmak yaşanacakları herkes adına kolaylaştırabilir.
Çocuğuyla Bir Türlü Bağ Kurmayı Başaramayanlar İçin UNICEF'ten Etkileyici Yöntemler
Anne ve bebek arasındaki bağ hamileliğin ilk döneminden itibaren oluşmaya başlar. Bunu bebeğin anne karnından dışarıdaki sesleri duymaya başlamasıyla birlikte babasını tanıması ve onunla bağ kurması izler. Doğumdan sonra özellikle ilk iki yılda bebeğin birincil bakıcısı ile güven bağı kurması son derece önemlidir. Ancak eğer bunlar da sağlanamadıysa seneler ilerledikçe kimi zaman çocukla bağ kurmak zorlaşabilir. Çocuğuyla bağ kurmak isteyip de bir türlü kuramayanlar için UNICEF dört basit ama etkili yöntem ortaya koymuş. Denemeye değer!
Reklam
Hamilelik Döneminin Ortak Derdi Kasık Ağrısı: Nedir? Neden Olur? Kasık Ağrısı Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kasık ağrısı gebeliğin ilk aylarından itibaren başlama olasılığı olan neredeyse çoğu hamile kadının yaşadığı bir durumdur. Genellikle hamile kadınların tamamında yaşandığı için normal bir süreç olsa da bazı durumlarda risk taşıdığı anlar da olur. Rahimde meydana gelen değişiklikler, bebeğin oluşumu dolayısıyla ortaya çıkan bu ağrıları geçiren kalıcı bir çözüm yoktur ancak hafifletici yöntemler bulunur. Kasık ağrısı nedir? Neden olur? gibi soruların yanıtlarına ve dikkat edilmesi gereken noktalara bu içerikte yer verdik. Kasık ağrısı çekiyorsanız yapabileceğiniz en doğru hareket doktorunuza danışıp buna göre davranmak olacaktır çünkü kasık ağrısı normal olabildiği gibi bazı zamanlar vücutta riskli olaylara neden olabilir. Bu yüzden de riskleri de göz önünde bulundurarak doktora görünmekte fayda var.
Ebeveynlik 101: Herhangi Bir Travmaya Sebep Olmadan Çocuklarla Zor Konular Nasıl Konuşulmalı?
Ortamda çocuk bulunan herhangi bir sohbette 'Zamane çocukları pek bir zeki!' cümlesini duymanız an meselesidir. Adeta sünger gibiler, ne konuşulursa ya da hangi davranış gösterilirse siz farkında bile olmadan aniden çekerler. Bir bakmışsınız aynı davranışı sergiliyor, duyduğu cümleleri bir bir sayıyor! Peki ama hayatımızda hep iyi şeyler olmuyor, zor bir konu çocuklarla nasıl konuşulmalı, çocuklara zor haberler nasıl verilmeli diye merak ediyorsanız cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Reklam
Ayıplamadan Önce Biraz Düşünelim: Bir Anne Bebeğine Neden Bağırır?
Anne olarak en son isteyeceğimiz şeylerden biridir bebeğimize bağırmak. Özellikle ilk yıl, o dünyaya adapte olmaya çalışırken, biz de onunla eskisinden farklı bir hayata alışmaya çalışırız. Bebeğine tüm kalbiyle bağlı olan hiçbir anne de ona kızmak, bağırmak istemez elbette. Ama bazen hiç de istemediğimiz bu durum, bir anlık bile olsa başımıza gelebiliyor. Peki anneler kimi zaman neden bebeklerine bağırıyor?
Anne Olmanın Hazırlığı Önceden Başlar: Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Almanız Gereken Önlemler Neler?
Annelik dünyadaki en güzel duygu ve durumlardan biri olmakla birlikte, aynı zamanda son derece yorucu ve stresli bir serüven. Annelik doğumu gerçekleştirdikten sonra başlamıyor. Bu öyle uzun bir yolculuk ki, bir kadın anne olmaya karar verdiği andan itibaren tüm hayatını bambaşka bir şekilde düzenlemek durumunda kalıyor. Bu planlı ve iki tarafın isteğiyle gerçekleştiği durumda eşsiz bir yolculuk elbette. Eğer anne olmak istiyorsanız, sağlıklı bir hamilelik için neler yapabilirsiniz birlikte göz atalım!
Reklam
Reklam
Tüm Baba Adayları Buraya! Sizi Dünyanın En İyi Ebeveyni Yapacak Birbirinden Muhteşem 16 Püf Noktası
İster hala olayın şokunda olun, ister yıllardır bu anı bekliyor olun, baba olacağınızı öğrenmek hayatınızın dönüm noktasıdır. Baba olmak her zaman istediğiniz bir şey olsa bile duygu karmaşası yaşamanız çok normal... Açıkçası baba olmaya tamamen hazır hissetmeniz zor ama sizi bir nebze de olsa rahatlatacak ve baba olmaya daha hazır hissettirecek tüm ipuçları bu içeriğimizde. İşte detaylar… 👇
Reklam
Meğer Ne Kadar da Kolaymış: Bu Yöntemlerle Ağlayan Bebeğinizi Kolayca Sakinleştirebilirsiniz
Bebeklerin dünyaya gelmesinin hemen ardından ağlamaya başlaması kaçınılmaz çünkü bebeklerin ağlaması dünyayla iletişim kurma şekli. Yine de bebeğin bakım verenleri olarak neden ağladığını anlamaya çalışmanız ve onu nasıl sakinleştirebileceğinizi düşünmeniz de çok doğal. Siz de bebeğiniz ağlarken ne yapacağınızı şaşırıyorsanız, o ağlarken eliniz ayağınıza karışıyor ve onu nasıl rahatlatabileceğinizi merak ediyorsanız bazı tüyolara ihtiyacınız var demektir! İşte, ağlayan bebeğinizi rahatlatabilecek en etkili yöntemler!
Hamile Kalmayı mı Planlıyorsunuz? Her Annenin ikinci Bir Çocuğa Sahip Olmadan Önce Bilmesi Gerekenler
Hamilelik sırasında, 9 ayda rahminizin boyutunun yaklaşık 500 katı genişlemesi ve ardından orijinal boyutlarına geri dönmesi gerekir. Pek çok kadın hamilelik sırasında hafıza bozukluğu ve kafa karışıklığı yaşadıklarını bildirdiği için beyin de dikkat edilmesi önemli bir alandır. Ama öyle olsa bile, insanların bir çoğu isteyerek bunu ikinci hatta üçüncü kez yaşıyor. Ancak unutmayın, her hamilelik farklıdır.
Reklam