Görüş Bildir
Nespresso Pixie Kahve Makinesinden Canon Yazıcıya: Haftanın En Çok Satan Elektronik Ürünleri!
Bu hafta kapanın elinde kalan elektronik ürünleri sizin için tek tek listeledik. En çok satın alınan akıllı saatten, en çok satılan tablete... En çok tercih edilen elektrikli süpürgeden, en çok satan bluetooth kulaklığa! Listemiz dolu dolu. Karşınızda online alışverişte 2025 yılının ikinci haftasının en çok satan elektronik ürünleri. Amazon Prime üyesi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.'Bu içerik iş birliği içeriyor.'*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.Bu içerik 12.01.2025 tarihinde güncellenmiş olup, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.
CIA, WhatsApp Mesajlarını Okuyabilir mi? Mark Zuckerberg Açıkladı!
WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi uygulamaları bünyesinde bulunduran Meta'nın güvenliği her zaman bir tartışma konusu oldu. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, son olarak Joe Rogan Experience programına konuk oldu. Zuckerberg, WhatsApp mesajlarının gizliliği konusuna da değindi.Mesajların uçtan uca şifreleme ile güvence altında olduğunu söyleyen Zuckerberg, CIA gibi yetkililerin ise telefonlara 'fiziksel' olarak ulaşabileceğini belirtti.
Gelecek Eğitimde Nasıl Gelecek?
Çok konuşuluyor, çok tartışılıyor, ben de tasarım zekâsı çalışan bir sektör uygulamacısı olarak yapay zekâ ve eğitim konusunu tartışmaya açmak istedim. Bu konuda araştırmalarımı yaparken, teknoloji eğitiminde Türkiye’nin ilk online öğrenme platformu Bilişim Garajı’na yolum düştü ve bu başlıkta açtığım soruları Bilişim Garajı lideri Zerrin Topal’a sordum. Bilişim Garajı, geleceğin eğitimi, hibrit öğrenme, bilişim, öğrenme çalışan bir platrofm. Garaj, ‘kodlama’, ‘üç boyutlu tasarım’, ‘akıllı cihaz tasarımı ve programlama’, ‘web tasarımı’, ‘girişimcilik’ ve 'görsel sanatlar' alanlarında bilgi ve beceri kazandıran bir online öğrenme platformu aynı zamanda. Öyle ki, her yıl Türkiye’nin 71 ilinde, 3000'den fazla eğitim noktasında ve 100.000'den fazla öğrenciye ulaşıyor. Bilişim Garajı öğrencilerin deneyimlerini ve ihtiyaçlarını anlamak, öğrenme süreçlerinin etkinliğini artırma, içerikleri iyileştirme ve öğretim stratejilerini optimize etme açısından oldukça kıymetli. Bilişim Garajı öğrenme platformunda yer alan anlık geri bildirim mekanizmaları sayesinde öğretmenler ve sistem yöneticileri, eksiklikleri hızla tespit edip gerekli müdahaleleri yapabilirler.
Maarif Model, Marifetli Öğreten: Dijital Paradigma Devrimi
Eğitim, insanlığın evrimine rehberlik eden en temel unsur olmuştur. Ancak bugün, geleneksel yaklaşımların yerini dijitalleşen ve kişiselleşmiş bir öğrenme dönemi almış durumda. Bu yeni paradigmada, 'maarif model' ancak 'marifetli öğretmenlerle' anlam kazanabilir. Teknolojinin, özellikle yapay zekânın, eğitim sürecine entegre edilmesi bir tercih değil, zorunluluktur.
Yapay Zekâ O Kadar da Yapay Olmayabilir!
Çok konuşuluyor, çok tartışılıyor, ben de tasarım zekâsı çalışan bir sektör uygulamacısı olarak yapay zekâ ve eğitim konusunu tartışmaya açmak istedim. Bu konuda araştırmalarımı yaparken, teknoloji eğitiminde Türkiye’nin ilk online öğrenme platformu Bilişim Garajı’na yolum düştü ve bu başlıkta açtığım soruları Bilişim Garajı lideri Zerrin Topal’a sordum. Bilişim Garajı, geleceğin eğitimi, hibrit öğrenme, bilişim, öğrenme çalışan bir platrofm. Garaj, ‘kodlama’, ‘üç boyutlu tasarım’, ‘akıllı cihaz tasarımı ve programlama’, ‘web tasarımı’ , ‘girişimcilik’ ve 'görsel sanatlar' alanlarında bilgi ve beceri kazandıran bir online öğrenme platformu aynı zamanda. Öyle ki, her yıl Türkiye’nin 71 ilinde, 3000'den fazla eğitim noktasında ve 100.000'den fazla öğrenciye ulaşıyor. Bilişim Garajı öğrencilerin deneyimlerini ve ihtiyaçlarını anlamak, öğrenme süreçlerinin etkinliğini artırma, içerikleri iyileştirme ve öğretim stratejilerini optimize etme açısından oldukça kıymetli. Bilişim Garajı öğrenme platformunda yer alan anlık geri bildirim mekanizmaları sayesinde öğretmenler ve sistem yöneticileri, eksiklikleri hızla tespit edip gerekli müdahaleleri yapabilirler.
iPhone'larda Neden Android Telefonlarda Olduğu Gibi Geri Tuşu Bulunmuyor?
Hepimiz iPhone kullanırken bazen bir geri tuşu aradığımız olmuştur. Ancak Apple, bu özelliği hiçbir zaman cihazlarına eklememeyi tercih etti. Bu durum, kullanıcı deneyimine farklı bir açıdan bakışla ilgili. Şirketin bu tasarım kararı oldukça bilinçli bir tercih. Peki, bu kararın ardında ne gibi nedenler var?
Reklam
UYAP Çöktü mü? Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Sistemine Neden Erişilemiyor?
Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine 10 Ocak 2025 saat 11.30 itibarıyla giriş yapılamıyor. Sisteme erişim sağlanamadığı için mahkemelere kısa süreliğine ara verilirken birçok kişi yaşanan sorunla ilgili araştırma yapmaya başladı.Peki, UYAP çöktü mü? UYAP bilişim sistemine neden erişilemiyor? İşte detaylar...
Teknoloji Tutkunlarını Sevindirecek Yeni Çıkan Elektronik Ürünler Burada!
etiket
2025 yılında Türkiye'de satışa çıkan teknolojik aletler hangileri merak ediyor musunuz? Oyun konsollarından telefona bu yıl çok konuşulacak o ürünleri sizin için en avantajlı fiyatları ile listeledik. 2025 yılına damga vuracak ürünlerden biri olan POCO X7 serisinin kaçırmak istemeyeceğiniz kampanyalı fiyatları da içeriğimizde! 'Bu içerik iş birliği içeriyor.'*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.Bu içerik 10.01.2025 tarihinde güncellenmiş olup, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.
Reklam
Laptop Almayı Düşünenler Buraya: Dizüstü Bilgisayar Alırken En Çok Hangi Hataları Yapıyoruz?
Eğer bir laptop almayı düşünüyorsanız oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Piyasada birçok seçenek olduğu için hangisini seçmeniz gerektiği konusunda kafanız karışabiliyor. Tam da bu noktada birçok kişi benzer hataları yaparak yanlış bir tercihte bulunuyor. İşte, biz de bu içeriğimizle laptop alırken en sık yapılan hataları sıralıyoruz. Siz de bu hatalardan kaçınmak için içeriğimizi okumaya devam edin!
Zuckerberg Açıkladı X'in Topluluk Notları Instagram ve Facebook'ta! Meta, Gerçek Denetimini Sonlandırıyor!
Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg, 'sansür miktarını azaltmak' adına harekete geçti. Gerçek denetçiler tarafından teyit edilen Facebook, Instagram ve Threads içeriklerinde yeni dönem başlıyor. Artık gerçek denetçiler olmayacak, bunun yerine Elon Musk'ın X'te yer verdiği topluluk notlarına benzer bir  model tercih edilecek. Zuckerberg'in 'köklerimize dönüyoruz' diyerek duyurduğu karar kapsamında, Meta platformlarında daha fazla siyasi içerik önerisine de yer verilecek. İşte, detaylar...
Reklam
Arizona'da Hata Veren İnsansız Bir Araç İçinde Yolcu Varken Olduğu Yerde Dönmeye Başladı
ABD'de, insansız araçlar artık günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Bu teknolojik ilerleme, hayatımızı daha da kolaylaştırmak için kullanılan son yeniliklerden biri. Bu araçlar, hem günlük işlerimizi kolaylaştırmak, hem de daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmak için kullanılıyor. Fakat elbette bazı hatalarda meydana gelebiliyor tabii. Arizona'daki insansız araçlardan birinden güldüren bir görüntü geldi.
Korkunç Detay: Tesla'nın Patlatılması ChatGPT ile Planlanmış!
Yeni yılın ilk günlerinde Las Vegas'taki Trump Tower önünde Tesla markasına ait Cybertruck patlatıldı. Patlamanın bir terör saldırısı olduğu ortaya çıktı. Bu patlama, ABD'nin seçilmiş başkanı Trump ve onun en büyük destekçisi Musk'a bir mesaj olarak algılanmıştı. Polis, patlamanın planlanmasında ChatGPT'nin kullanıldığını ortaya çıkardı.
Reklam
En Ucuz iPhone Geliyor: Apple Yeni iPhone Modelini Tanıtmaya Hazırlanıyor
Apple, ‘en ucuz iPhone’ olacak modeli iPhone SE 4’ü tanıtmaya hazırlanıyor. 3 yıl sonra bir kez daha piyasaya çıkacak olan SE modelinin Nisan ayına kadar tanıtılacağı belirtilirken iPhone 14’e benzer bir tasarımla çıkış yapacağı öğrenildi. iPhone SE 4'ün 499 dolardan satışa sunulması ve piyasaya sürüldükten sonra, Apple’ın iPhone 14’ü satıştan kaldırması bekleniyor.İşte iPhone’un en ucuz modeli olarak piyasaya çıkması beklenen iPhone SE 4’ün özellikleri…
Yeni Bir Hayata ve Yeni Bir Ekonomiye Hazır mıyız?
etiket
2025 yılına adım attığımız bu dönemde, teknoloji, bilim ve ekonomi dünyasında devrim niteliğinde gelişmelere tanıklık ediyoruz. Gelecek, sadece bireysel hayatlarımızı değil, küresel düzeni de yeniden şekillendiren yeniliklerle kapımızda. Peki, bu değişime hazır mıyız? Aşağıda 2025 yılına dair öngörüler, başarı hikayeleri ve uzman görüşleri ışığında geleceğin nasıl şekillendiğini keşfedeceğiz.
Reklam
iPhone'larda Ekran Parlaklığı Neden Kendi Kendine Değişiyor?
Her yıl yeni modeliyle teknoloji dünyasını sallayan iPhone bazı özellikleriyle kullanıcılarını memnuniyetsiz bırakabiliyor. Bu özelliklerinden bir tanesi de otomatik parlaklık özelliği. Birçok kullanıcı ekran parlaklığının durduk yere sönüp tekrar canlanmasını bir sorun olarak görüyor. Ama aslında bu bir sorun değil iPhone'nin bir özelliği. İşte detaylar…
Samsung Yapay Zeka Tabletten Apple Watch Hızlı Şarj Aygıtına: Haftanın En Çok Satan Elektronik Ürünleri!
etiket
Bu hafta kapanın elinde kalan elektronik ürünleri sizin için tek tek listeledik. En çok satın alınan akıllı saatten, en çok satılan tablete... En çok tercih edilen elektrikli süpürgeden, en çok satan bluetooth kulaklığa! Listemiz dolu dolu. Karşınızda online alışverişte 2025 yılının ilk haftasının en çok satan elektronik ürünleri. Amazon Prime üyesi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.'Bu içerik iş birliği içeriyor.'*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.Bu içerik 04.01.2025 tarihinde güncellenmiş olup, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.
Sonu Nereye Varacak? Yapay Zeka Teknolojisinin Sadece İki Yıldaki Gelişimi Bir Video ile Karşılaştırıldı
Yapay zeka teknolojisi, hayatımızın her alanına hızlı ve kesin bir giriş yaptı. Bu teknoloji, beklenenden çok daha hızlı bir şekilde ilerleme kaydetti. Kendi kendine öğrenme yeteneği sayesinde, yapay zeka teknolojisi, sürekli olarak kendini geliştiriyor ve bu süreçte insan yaşamının birçok yönünü kolaylaştırıyor. Bu hızlı gelişim, yapay zekanın potansiyelini ve gelecekteki olası etkilerini daha da heyecan verici hale getiriyor. Yapay zeka teknolojisi, bilim ve teknoloji dünyasında devrim yaratıyor ve bu devrim, hayatımızın her noktasında hissediliyor. Bazıları bu teknolojinin nimetlerinden faydalanırken bazları ise tehlikeli buluyor.
100 Yıl Önce Bir Profesörün Tahmin Ettiği ve Bugün Sıkça Kullandığımız Şeyler
Geleceğin nasıl olacağını tahmin etmek, insanlık tarihi boyunca merak konusu oldu. Özellikle teknolojinin hızlı yükselişiyle bu tahminler daha da heyecan verici hale geldi. Bundan tam 100 yıl önce, İngiliz mucit Archibald Montgomery Low, geleceği tahmin ederek bir dizi öngörüde bulunmuştu. Bugün hayatımızın bir parçası olan pek çok teknoloji, aslında onun zihin dünyasında çoktan tasarlanmıştı! Ancak 1925 yılında bir mucidin yaptığı tahminler var ki bugün baktığımızda “Nasıl bu kadar doğru bilebilmiş?” diye şaşırmamak elde değil!
Reklam