Zeytin Ağacı ve Gelecek Uzun Sürer
‘Gelecek Uzun Sürer’, Louis Althusser’ın özyaşamsal özellikler barındıran kitabının adı ama bu yazıda anlatmak istediğim konuyu bu söz, tam anlamıyla şahane özetlediği için bu başlığı koydum, yoksa kitaptan değil bir diziden bahsedeceğim: Zeytin Ağacı. Zeytin Ağacı dizisi nedeniyle gündeme gelen Aile Dizimi kavramı, Bert Hellinger ve bu konudaki düşüncelerimi ve bu konuyla uzun yıllara dayanan hikâyemi anlatmak istiyorum.
Tam 20 yıl önce, yaklaşık 2004, o zaman çalıştığım aktüel haberler yapan bir haftalık dergiye haber yapmak için Bodrum’da bulunuyordum. İşte o zaman bugün Aile Dizimi alanında bir marka olan Feride Gürsoy ile tanıştım. İyi ki… Hayatımın dönüm noktalarından biri oldu bu tanışma. Maceram bu kavramı ondan duymamla başladı.
O zamanlar, Aile Dizimi çok kısıtlı bir çevrede ‘aa bu da neymiş’ türünden pek az dile getirilen bir şeydi. Uzun sözün kısası hiç kimse bilmiyordu bile. Ama o tanışma sayesinde, ben de o sıralar meraklı bir gazeteci olduğumdan, bizzat deneyimlemeye ve sonra da izlenimlerimi yazmaya karar verdim.
Tolstoy’un ‘Bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.” dediği gibi, ilk dizimimde, temsilciler üzerinden ailemi dizmem istenmişti.
Aslında Aile Dizimi ve Sistem Dizimi’nin kurucusu Bert Hellinger’den biraz bahsetmekte yarar var.
Yıllar sonra, Eckart Tolle’nin -Şimdinin Gücü -kitabını okuduğumda benzer bir bakış açısıyla karşılaşmıştım.
İncir çekirdeği asla incir çekirdeği değildir
Zeytin Ağacı dizisinde bütün emeği geçenlerin eline sağlık, çok önemli bir farkındalık alanı sağladı insanlara.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!