onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ünlü Yönetmen İrfan Atasoy Yaş Gününde Hayatını Kaybetti! İrfan Atasoy Kimdir? İrfan Atasoy Kaç Yaşında Öldü?

Ünlü Yönetmen İrfan Atasoy Yaş Gününde Hayatını Kaybetti! İrfan Atasoy Kimdir? İrfan Atasoy Kaç Yaşında Öldü?

GNS
03.02.2022 - 23:16

Türk yapımcı, oyuncu, senarist ve yönetmen kişiliğiyle bilinen medyanın ünlü ismi İrfan Atasoy hayatını kaybetti. Pek çok eski Türk filminde imzası bulunan başarılı ismin vefatı, sinema sektöründe büyük bir hüzne yol açtı. Ünlü yönetmenin vefat haberi sonrası yaşamına dair detaylar sinemaseverler tarafından dikkat çekmeye başladı. Peki İrfan Atasoy kimdir? İrfan Atasoy kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türk sinemasının başarılı isimlerinden İrfan Atasoy 85 yaşına bastığı gün hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca yapımcı, yönetmen ve oyuncu olarak 90 filmin altına imza atan Atasoy'un vefatı, büyük bir hüzne sebep oldu. Peki İrfan Atasoy neden öldü?

İrfan Atasoy Hayatını Kaybetti

İrfan Atasoy Hayatını Kaybetti

Yönetmen İrfan Atasoy, doğum gününde geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Atasoy'un cenazesinin 4 Şubat 2022'de Levend Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

İrfan Atasoy Kimdir?

İrfan Atasoy Kimdir?

İrfan Atasoy 3 Şubat 1937'de Ankara'da dünyaya gelmiştir. Sinema sektörüne senaryo yazarlığı ile adım atmıştır. Filme çekilen ilk senaryosu 20 yaşındayken yazdığı 1961 yapımı Kahraman Üçler filmi olmuştur. Aramızdaki Düşman (1964), Kendi Düşen Ağlamaz (1969) ve Zalim (1973) gibi başarılı pek çok filmin altına imza atmıştır. 1967 yılında İnce Cumali filmi ile yapımcılığa ve aynı yıl içinde Klink İstanbul'da filmi ile de oyunculuğa başlamıştır

Ardından Bin Defa Ölürüm (1969), Belanın Kralı (1971), Beş Hergele (1971), Kara Cellat (1971), Susuz Yaz (1973), Gördüğün Yerde Vur (1975), Hamal (1976) filmlerinde rol almış ve bu filmlerin yapımcılıklarını üstlenmiştir. Atasoy sinemadaki kariyerine sonrasında yönetmen olarak devam etmiştir. Sütü Bozuk (1976), Erkeğim (1977) gibi filmlerde yönetmen koltuğunda yer almıştır. 1978 yılından itibaren film ithalatı ve sinema salonu işletmeciliği yapmıştır. Son olarak 2005 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nden Yaşam Boyu Onur Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halit Demir

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.