Üniversite Sınavı Baraj Puanlarından Daha Önemli Sorunlarımız Var: Kitap Okuma Oranlarımız Gittikçe Düşüyor!
Türkiye'nin fazla konuşulmayan büyük sorunlarından birisi de kitap okuma oranlarının düşüklüğü. Kitap okuma konusunda gerçekten acınası bir durumda olan ülkemizde bu konuyla ilgili atılan herhangi bir adım yok, aksine bu konuda günden güne daha da geriliyoruz...
Son günlerde üniversite sınavının kaldırılması ve baraj puanlarının düşürülmesi hakkında tartışmalar sürdürülüyor.
Tüm haklı tepkilere rağmen üniversite sınavının baraj puanları düşürüldü...
Türkiye'de kitap okuma sorununun ne denli büyük olduğu biliniyordu ancak bu tweetler ile bir kez daha acı gerçek yüzümüze vuruldu.
Aslında 22 Şubat 2019'da Türkiye'de basılı yayınlardaki KDV oranı sıfıra indirilmişti.
Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin 2016'da yayınladığı verilere göre, Türkiye'de bir birey günde yalnızca 1 dakikasını kitap okumaya ayırıyor.
Kadir Has Üniversitesi'nin hazırladığı Türkiye Eğilimleri 2020 raporuna göre kitap okuma sıklığımız da geçen yıla oranla düştü.
Altında birçok anlam yatan bir başka veri de çocuklara kitap hediye edilmesinde 180 ülke içinde Türkiye'nin 140. sırada yer alması.
İlkokuldayken yılbaşı çekilişlerinde kitap hediye edildiğinde birçoğumuz yıkılmışızdır. Aslında bu durum bile henüz küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazandırmada ne kadar başarısız olduğumuzu gösteriyor. Yalnızca aile değil, MEB'in de bu konuda eksikleri olduğu ortada.
Peki kitap okuma oranlarının düşmesi neye yol açıyor?
Birbirini anlayamayan, kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen, bakış açısı tek bir noktadan fazlasını göremeyen ve bilgi eksikliği yaşayan vizyonsuz bireyler toplumda giderek çoğalıyor. Bu da haliyle hepimizin huzurunu kaçırıyor...
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Telefondan okuyanlar, E kitap okuyucuyu kullanarak okuyanlar buna dahil mi? İçerikte baskı kitapların satışı için konuşulmuş ama kitap fiyatlarından dolayı, ... Devamını Gör