Ufacık Bilgilerle Kendinizin ve Sevdiklerinizin Hayatını Koruma Yöntemi: Hayat Üçgeni
Ufacık Bilgilerle Kendinizin ve Sevdiklerinizin Hayatını Koruma Yöntemi: Hayat Üçgeni
Çoğumuz şehirlerde ve betonarme yapılarda yaşadığımız için herhangi bir doğal ya da insan kaynaklı afet sırasında zarar görmemek adına bir şeyler bilmeliyiz. O durumlarda verilecek saniyelik kararlar sizin ve çevrenizin hayatıyla ilgili dönüm noktaları oluşturabilir. Olağanüstü durumlarda insanların kendini güvene alabileceği hayat üçgeni pozisyonunu dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Kapalı alanda, herhangi bir çökme riski oluştuğunda açık alanda olmak ya da çömelmek zarar görme riskini artırıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Vücudun küçük bir kısmının bile güvenli olmayan açıklıkta bırakılmaması için özen gösterilmesi gerek.
3. Hayat üçgeninin en basit şekilde böyle görülür.
4. En yakın korunaklı bölge tespit edilmeli ve hemen cenin pozisyonu alınmalı.
5. Bir tarafınızda sabit bir cisim olmalı, sığabileceğiniz kadar bir boşluk bulunmalı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. İnsanların genelde masalara doğru hamle yaptığı biliniyor ancak doğru yerde olmak çok önemli.
7. Üstünüzden size karşı direkt gelebilecek moloz ya da eşya parçalarını engelleyecek bir korunak ihtimalini düşünmelisiniz.
8. Elbette kendiniz için hayat üçgenini düşünürken evcil hayvanınız varsa onları da mümkün olan en yakın bölgenizde muhafaza etmeniz gerekir.
9. Böyle bir risk doğduğunda ahşap yapılarda olanlar diğerlerine göre daha şanslıdır çünkü ahşap esnektir. herhangi bir çökme durumunda kendiliğinden çokça hayat üçgeni oluşabilir.
10. Yataktayken böyle bir riskle karşılaştığınızda hemen yataktan sakince yuvarlanıp yatağa sırtınızı dayamanız ve cenin pozisyonuna girmeniz tavsiye edilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Çok hızlı bir şekilde binayı terk etmeniz mümkün değilse hayat üçgenine uyup en yakın yerde kalmanız gerekir. Panikle merdivenleri kullanmaya çalışmanız ciddi yaralanmalara yol açabilir.
12. Üçgen oluşturmak için binanın dış duvarlarına en yakın bölgeyi seçmeye çalışın.
13. Eğer mümkünse yanınızda cep telefonu, az bir miktar bile olsa su ve az güç harcayarak ses çıkarabileceğiniz düdük benzeri bir şey olsun.
14. Alacağınız bu basit önlemler arama kurtarma ekipleri tarafından en hızlı şekilde bulunmanızı sağlayabilir.
Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
iş güvenliği uzmanıyım kaç yıldır defalarca eğitimlerde insanlara anlatıyor ve anlattırıyorum bunları abim iş müfettişi yani iş güvenliği kültürü hayatımızda... Devamını Gör
Arkadaşlar ayda 1 kez evinizde ailenizle birlikte deprem tatbikatı yapın. Evde bir yaşam alanı oluşturun ve tıpkı deprem oluyormuş gibi oraya sığının. Mesela... Devamını Gör
Güzel içerik ama maalesef biraz boş. Yani evlerinizdeki masalar, sehpalar, bir takım elektronik aletler, dolaplar, kütüphaneler, hangileri yeterince sağlam? ... Devamını Gör