Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Uçak Seyahatlerinde Sakin Kalmanız İçin Bilmeniz Gereken Detaylar

Uçak Seyahatlerinde Sakin Kalmanız İçin Bilmeniz Gereken Detaylar

Zaman zaman uçak yolculuğuna çıkmadan önce yolculuk hakkında bazı endişelerimiz olabilir. Biz de bu endişeleri geçirmek adına uçak seyahatleri hakkında bilmeniz gereken detayları listeledik.

Detaylar...👇

Kaynak: Reader's Digest

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Uçak kazasında ölme ihtimaliniz sandığınız kadar yüksek değil.

Uçak kazasında ölme ihtimaliniz sandığınız kadar yüksek değil.

Uçak kazaları nadiren olur. Örneğin, yanlışlıkla zehirlenerek ölme ihtimaliniz, uçak kazasında ölme ihtimalinizden 95 kat daha fazladır. M.I.T.’ten bir istatistikçi, bu durumu şöyle açıklıyor: “Her gün bir uçuş yaparsanız, ölümcül bir kazaya karışmanız için 55.000 yıl boyunca her gün uçmanız gerekir.”

Uçağınız kaza yapsa bile sağ çıkma olasılığınız yüksek.

Uçağınız düşse bile, kazadan sağ çıkma şansınız yüksektir. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na göre bu oran yüzde 95’in üzerindedir. Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi ise dünya genelindeki uçak kazalarının yüzde 90'ında tüm yolcuların hayatta kaldığını tahmin ediyor.

Peki uçakta doktor var mı?

Peki uçakta doktor var mı?

Muhtemelen evet. Eğer bir tıbbi acil durum yaşayıp yakında bir sağlık profesyoneli olmamasından korkuyorsanız, endişelenmeyin; bu durum oldukça nadir. New England Journal of Medicine'de yayımlanan bir çalışmaya göre, her 609 uçuşta bir acil durum rapor ediliyor. Tıbbi acil durumların neredeyse yarısında yolcu olan doktorlar müdahale etmiş, uçak yönlendirilmesi ise yalnızca yüzde 7.3'ünde gerçekleşmiş. Bu çalışmada 10,914 hastanın takip edilmesiyle ortaya çıkan sonuçlar; bunların yüzde 25.8'inin hastaneye sevk edildiğini, yüzde 8.6'sının hastaneye yatırıldığını ve sadece yüzde 0.3'ünün hayatını kaybettiğini göstermiş.

Uçuşun öncesi gösterilen güvenlik önlemleri büyük önem arz ediyor.

Uçuşun öncesi gösterilen güvenlik önlemleri büyük önem arz ediyor.

Uçuşun başındaki üç dakikalık güvenlik bilgilendirmesi, hayatınızı kurtarabilir. Discovery TV’nin yaptığı bir testte, araştırmacılar Boeing 727 model bir uçağa çarpışma testi mankenleri yerleştirip uçağı Sonoran çölüne çarptırdı (pilotlar önceden atladı). Mankenlerin analizi, çarpışma pozisyonu almanın, yani başınızı dizlerinizin arasına yerleştirip ellerinizi başınızın üzerine koymanın, yolcuların hayatta kalma şansını artırdığını gösterdi.

Peki ya türbülans?

Peki ya türbülans?

AskThePilot.com'dan Patrick Smith şöyle diyor: “Uçmanın risklerini en iyi hatırlatan şey, 11,000 metrede yaşanan güçlü bir sarsıntıdır. Bu anlarda, uçağı fırtınalı bir denizde savrulan bir sandal gibi hayal etmek kolaydır.” Türbülans, bazı yolcular için endişe verici olabilir, ama pilotlar için genellikle sadece halledilebilir bir durum olarak görülür. Uçak sanki büyük bir düşüş yaşıyormuş gibi görünse de, aslında sadece birkaç metre hareket ediyordur. Türbülans sırasında ne yapmalısınız? Kemerinizi bağlayın! Türbülans kaynaklı yaralanmaların çoğu, kabin görevlileri ve yolcuların kabinde savrulmasıyla olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Uçakların yedek sistemleri var!

Uçakların yedek sistemleri var!

Bugün Boeing’in teslim ettiği jetlerin yüzde 96’sı iki motorludur. Bu uçaklar, bir motor arızalansa bile uzun süre uçabilir ve rota, her zaman bir havaalanına yakın olmalarını sağlar. İki motorun aynı anda arızalanma ihtimali ise bir milyarda bir saatten daha düşüktür.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Eğitimim süresince çeşitli platformlar ve gazete topluluklarında çeviri ve yerelleştirme alanlarında aktif rol aldım, bu süreçte dil becerilerimi ve kültürler arası iletişim yetkinliğimi geliştirdim. 2022 yılının Mayıs ayında Onedio’da stajyer olarak başladığım editörlük kariyerime, “Yaşam” kategorisinde sosyal medyadaki trendleri, günümüz ilişki dinamiklerini ve toplumsal meseleleri okuyuculara ulaştırarak devam ediyorum. İçeriklerimde, okuyucuların kendilerinden birer parça bulmasını amaçlıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
19
11
8
7
6
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın