Tükettiğiniz Besinleri Ne Kadar Sürede Sindirebildiğini Tek Tek Açıklıyoruz!
Bazen aşırı yemek kilo almaya, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına ve şişkinliğe yol açar, ancak aynı zamanda metabolizmanızın düzgün çalışmadığı anlamına gelir.
Metabolizma, yaş, cinsiyet ve bağırsak sağlığının ayrı niteliklerine dayanır ancak metabolizmanızı hızlandırmanın ve şişkinliği engellemenin en iyi yollarından biri, doğru beslenmek.
1. Su, vücudunuz tarafından anında emilir ve direkt bağırsaklarınıza girer.
Katı besinlerden çok çok daha hızlı hareket eder.
2. Herhangi bir meyve / sebzeden elde edilen meyve suyu, yüksek su içeriğine sahip olduğundan 15-20 dakika içinde hızlı bir şekilde sindirilir.
Meyve ve sebzeler besin zenginliği bakımından yüksek olduğundan uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
3. Çiğ sebzeler, pişmiş olanlardan daha uzun sürede, 30-40 dakika içinde sindirilebiliyor.
Pişmemiş veya haşlanmış sebzelerin faydaları nedeniyle bazılarının pişirilmeden tüketimi teşvik ediliyor. Sebzelerdeki bazı besin maddelerinin ısıya duyarlı olmaları pişirdiğimizde besleyiciliğinin yok olması anlamına geliyor.
4. Pişmiş sebzelerin içerisindeki baharat gibi bazı karmaşık besinlerle birlikte sindirimi 40 dakika kadar sürebilir.
Çiğ sebzelerle karşılaştırıldığında pişmiş sebzelerin, sert lifleri ve diğer besin maddelerini daha erişilebilir ve sindirimi daha kolay.
5. Zeytinyağlı salatanın sindirilmek için 60 dakikası var.
Salata çoğunlukla yeşil biber, marul, domates, soğan, kabak ve salatalık gibi şeylerden oluşur ve bunlar kolayca sindirilebilir. Daha kolay sindirim için sebze tohumlarının çıkarılması tercih edilir ve pürüzsüz alım ve maksimum besin emilimi için çoğunlukla salataya iki kaşık kanola yağı eklenmesi önerilir.
6. Bir kase kinoanın tamamen sindirilmesi yaklaşık 2 saat sürer.
Kinoa, esas olarak tohumları için organik olarak yetiştirilen bir bitkidir. Protein, lif, B vitamini ve besin mineralleri bakımından zengindir. İnsanlar yaklaşık 3.000-4.000 yıl önce Peru ve Bolivya havzalarında kinoayı tüketim için üretmeye başlamışlardı.
7. Süt ürünlerinin düzgün bir şekilde sindirilmesi genellikle yaklaşık 2 saat sürer.
Yüksek protein, D vitamini ve kalsiyum içeriği bakımından zengin olan bu ürünlerin tüketim şekli ve miktarı oldukça önemli.
8. Dolu dolu bir kase çerezin sindirilmesi yaklaşık 3 saat kadar sürer.
Badem, antep fıstığı, ceviz ve fındık gibi kuru yemişler yüksek protein, doymuş yağ ve karbonhidrat kaynağıdır. Birçok kuruyemiş E vitamini, B2 vitamini, folat, lif ve bakır, fosfor, magnezyum, potasyum ve selenyum gibi temel mineraller içerir.
9. Tavuğun sindirimi genellikle 1, 5-2 saat sürer.
Tavuk mükemmel bir niasin, protein ve selenyum kaynağı. Ayrıca fosfor, kolin, B6 Vitamini ve B12 bakımından da zengindir. Tavuk tüketmenin en büyük amacı omega-3 yağı bakımından zengin, olmasıdır.
10. Kuzu eti ise yaklaşık 4 saatte sindirilebilir.
Kuzu eti bir çeşit kırmızı ettir ve demir bakımından diğer etlerden daha zengindir.
11. Beyaz pirincin sindirilmesi 2 saat sürer.
12. Muzun tamamen sindirilmesi genellikle 2-3 saat sürer.
Muz, % 23 karbonhidrat, B6 Vitamini, C Vitamini, manganez ve lif olan anlık enerji kaynaklarıdır. İçlerinde sindirim sürecini hızlandırmaya yardımcı olan bazı enzimler vardır.
13. Yumurtanın sindirilmesi 30-40 dakika sürer.
Bir tavuk yumurtası genellikle kalori ve protein bakımından yüksektir. A vitamini, riboflavin, B12 vitamini, kolin, fosfor, çinko ve D vitamini içerir.
14. Yulaf ise yaklaşık bir buçuk saatte sindirilebilir.
Yulaf, karbonhidrat, protein, lif, Omega 3 ve Omega 6 ile doludur ve genellikle sindirimi kolaydır.
15. Bu sebzeler genellikle 45-60 dakika içinde sindirilir 👇
Brokoli, karnabahar, lahana ve diğer benzer sebzelere turpgiller beta-karoten, lutein ve zeaksantin ile doludur. Ayrıca C, E ve K vitaminleri, folat ve mineraller bakımından da zengindirler.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Hepsi tamam da süt/süt ürünlerine takıldım. Protein olarak casein ihtiva ederler, casein de sporcular tarafından gece yatmadan kullanılan bir proteindir. Ama... Devamını Gör