Toplum Olarak Aşil Topuğumuz
Toplum Olarak Aşil Topuğumuz
Hep merak ederdim filmlerde, özellikle de mafyavari sahnelerde insanlar neden topuğundan vurulur ve “topuğuna sıkmak” diye bir deyim vardır diye. Yıllar sonra Hukuk İngilizcesi dersleri vermeye başladığımda sormuştum avukat öğrencilerime de öyle öğrenmiştim. Meğerse birisi birini topuğundan vurursa, yasalara göre daha az bir ceza alıyormuş, çünkü topuktan vurmak adam öldürmeye teşebbüsten sayılmıyormuş, üstüne üstlük topuktan vuran kişi de kısa sürede hapishaneden çıkacağı için, vurulan kişiler de genelde şikayetçi olmuyor demişti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Aslında hikayenin kökeni mitolojide İlyada destanındaki Aşil’e (Akhilleus) dayanıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Psikolojik boyutuyla incelendiğinde, aşil sendromu insanların kendisini hatasız ve aşırı kudret sahibi olarak görmesiyle kendini gösteriyor.
Psikolog Petruska Clarkson tarafından adlandırılan bu sendrom “sözde yetkinlik sendromu” olarak da anıldığı için, toplum olarak kendimizi yabancı dil alanında düşük değerlendirdiğimizden dolayı çevremizdekilerin de hakkımızda edindiği yüksek, olumlu fikirler arasında büyük fark ve tezatlık yaratır.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Yabancı bir metindeki sayıları Türkçe okuyorsanız geçmiş olsun :)
asil topugu?
bana göre tam olarak eğitim eksikliğinden kaynaklanmıyor öyle olsa, örneğin Afrika'daki çocuklar anadili gibi Fransızca, İngilizce konuşuyor olmazdı. Bizim ö... Devamını Gör