Tıp Dünyasında Bir İlk! Domuzdan Alınan Böbrek Bir İnsana Nakledildi ve Başarı ile Sonuçlandı
Tıp Dünyasında Bir İlk! Domuzdan Alınan Böbrek Bir İnsana Nakledildi ve Başarı ile Sonuçlandı
Bilim adamları, genetiği değiştirilmiş bir domuzda yetişen bir böbreğin nakil ile insan vücudunda normal şekilde çalıştığını bildirdi. Prosedür, birçok organ yetmezliği hastasına umut oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
New York Langone Health Hastanesi'nde görevli cerrahlar şaşırtıcı bir adım attı: Ailenin rızasıyla, beyin ölümü gerçekleşen ve solunum cihazında canlı tutulan bir hastaya domuzun böbreğini naklettiler ve ardından böbreğin işlevini ölçerken vücudun tepkisini takip ettiler.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Nakledilen böbrek, insan vücudu tarafından reddedilemeyecek bir organı büyütmek için genetiği değiştirilmiş bir domuzdan elde edildi.
NYU Langone Nakil Ensitüsü Başkanı ve ayrıca bu nakli gerçekleştirmiş Dr. Robert Montgomery'ye göre, nakil sonrası organ normal insan böbreği gibi çalışmaya başladı, idrar ve atık neredeyse hemen nakil böbrek tarafından yapılmaya başladı.
Dr. Montgomery, organın vücut dışında çalışıyor olmasının vücut içerisinde çalışacağının güçlü bir göstergesi olduğunu söyledi.
Dr. Montgomery, genetiğiyle oynanmış domuzların "potansiyel olarak sürdürülebilir, yenilenebilir bir organ kaynağı" olarak tıp dünyasında büyük bir öneminin olduğunu söyledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bazı cerrahlar, genetiğiyle oynanmış domuzların böbreklerinin canlı insanlara nakledilmesinin aylar sürebileceğini düşünürken, diğer cerrahlar daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.
Bir hayvan hakları organizasyonu olan PETA, tıp dünyasındaki bu gelişime hemen karşı çıktı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Oooh oh yorumlara bak. Ingilizcede bir deyim vardir: Islam is living in your head rent-free. Birak kardesim hayatini yasa, oteki dunyandan vazgecmissin zaten... Devamını Gör
Millete hastalık için Deve sidiği iç deyip sıraya girecek yobazları çok da uzak değil.