Terk Edildiniz ve Nedenini Hala Bilmiyor musunuz? Ghosting'e Uğramış Olabilirsiniz!
Son dönemlerde popüler olan bu sorun günümüz ilişkilerinin çoğunda yaşanıyor. Hepimizin belki de hayatında en az bir kere yaşadığı bu durum yani ghosting, aslında sorunun sizde değil karşı tarafta olduğunu açıklıyor. Buyurun okuyalım.
Ghosting ilişkilerde beklenmedik bir şekilde ortadan kaybolma durumudur.
İlişkiniz sorunsuz devam ediyorken ve her şey yolundayken bir anda partneriniz ilişkiyi bitirmek adına bu yöntemi kullanıyor.
Son dönemlerde popüler olan bu yöntemle kişi, ilişkideki problemleri çözmek yerine aniden gitmeyi tercih eder.
Genellikle internet üzerinden tanışılmış ilişkilerde ortaya çıkabilen bu durum, ufacık bir problemi sorun edip sizi tek tıkla kendinden uzaklaştırabilir.
İlişkide sorumluluk almayan erkekler bu durumu bir kaçış olarak kullanabiliyor.
İlişkinin sorumluluğunu üstlenmek istemeyen her iki taraf için de geçerli olabilecek bu durum bir anda mağduriyetle sonuçlanabiliyor.
Sosyal ortamda tanıştığınız ilişkiler üzerinde de yaşanabiliyor.
Birçok ortak arkadaşınız vasıtasıyla tanıştığınız ve uzun flörtlerle sevgili oldunuz. Sonuç yine aynı olabiliyor. Yani ghosting vakası nerede, nasıl tanışmış olduğunuzu çok da umursamıyor.
Uzmanlara göre genellikle 18-29 yaş arasında daha fazla artış olduğu söyleniyor.
Birbirini tanımak için uzunca zaman harcamayan, en ufak bir sorunda kestirip atılabilen bu ilişkiler gençler arasında daha da yaygın. Sorun sorumluluk almaktan korkmak ve kaçmak ile ilişkilendirilebilir.
Ghosting durumunu yaşayan birçok kişi ileride yaşadığı çoğu ilişkide bu durumu kendilerinin de yaşattığını itiraf ediyorlar.
Bir önceki ilişkinde ghosting oluyorsun ve bunun yarattığı koşullarla bir anda kendini karşındaki insandan kaçarken buluyorsun. Ghosting teriminin ne olduğunu bilmeden de çoğu kez bu durumu yaşayan kişiler olarak yaşatabiliriz.
Herkese göre yorumu değişen bu durum için birçok kişi 'Daha çok üzülecekti' veya 'Ahlaken yanlış, saygısızlık' gibi de yorumlar yapabiliyor.
Durumun ahlaklılığını tartışmak bir yana dursun insanı psikolojik olarak çöküntüye, depresyona sokabilecek bu sendrom arkadaşlık ilişkisi kurmaya çalışırken bile ortaya çıkabiliyor. Güvensizlik ve insanlardan kaçma durumunu ortaya çıkartabiliyor.
Sorunu kendinizde aramaya başlıyorsunuz.
'Sorun neydi ki, güzel mi değilim, yalan mı söyledim, istemediği bir şeyi mi yaptım?' Aslında sizin hiçbir suçunuz yok, bu sorun tamamen kendine güveni olmayan insanlarda başlıyor. Sizi kendinden daha üstün görmesiyle de alakalı olabilir, çünkü insanlar ve onların egolarını tatmin etmeyen durumlarda kendilerine 'Buradan uzaklaş çünkü ezileceksin' hissi yaratıyor.
Öyle ki yürümediğini ve ilerleyeceğini düşünmediğiniz ilişkilerinizi bitirmenin en iyi yöntemlerinden birisi yüz yüze konuşmaktır. İyi ya da kötü bir açıklama yapmaktır.
İlişkiyi bitirmek zordur ama kaçmak kolaydır. Başlarken kendinizi yeniden anlattığınız birlikte çok güzel vakitler geçirdiğiniz, hayatlarınızdan anılar, hikayeler paylaştığınız insanları öylece terk etmek toplumsal bunalımlara da yol açabiliyor. Ayrılmak istiyorsanız bunu en uygun dille birbirinizi kırmadan başarabilirsiniz. İnanın her iki taraf için de en sağlıklısı budur.
Yorum Yazın
ghosting çok basit ilişkilerde yapılabilecek bir şey. bu kadar abartmayalım. arada bağlılık, verilmiş sözler yok. bi anda çekip gidilebiliniyor ki bi anda çe... Devamını Gör