Görüş Bildir
Haberler
Taşıyıcı annelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Taşıyıcı annelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

06.01.2016 - 15:51

Taşıyıcı annelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Evli çiftlerin “son şansı” olarak görülen bu yöntemin adı ise: “Taşıyıcı annelik” Türkiye’de çocuk sahibi olmak için birçok yolu denemiş ama hayal kırıklığına uğramış çiftler artık Gürcistan’ın yolunu tutuyor. Türkiye’de henüz yeni yeni duyulmaya başlanan “taşıyıcı annelik” kavramı üzerine birçok çift, taşıyıcı anneliğin yasal olduğu az ülkeden biri olan komşumuz Gürcistan’ı tercih ediyor. Bu yolla Türkiye’de çocuk sahibi olmayı deneyen çiftlerin yardımına ise, Dr. Murat Vural’ın Gürcistan’daki tüp bebek kliniği ve uzman ekibi koşuyor.

Gürcistan’da yaşadıkları maddi zorluklar nedeniyle taşıyıcı anne olan kadınların en az bir çocuk sahibi olmasının şart koşulduğunu belirten Dr. Vural, taşıyıcı annelik yönteminin çocuk sahibi olamamış birçok çiftin evliliklerini kurtardığını söylüyor.

Taşıyıcı annelik yasal bir işlem

Taşıyıcı annelik sürecinin tamamen yasal ve kurallara bağlı şekilde ilerlemesi için çift ve taşıyıcı anne arasında bir kontrat imzalandığını söyleyen Dr. Vural, taşıyıcı annenin çocuğunda ilerki zamanlarda yasal olarak hak iddia edemediğinin altını çiziyor.

Taşıyıcı anne merkezlerine başvuran çiftlerden yumurta ve sperm örnekleri alındıktan sonra çiftin embriyosunun taşıyıcı annenin rahmine yerleştirildiğini söyleyen Vural, düşük riskinin yüksek olduğu 8 hafta atlatıldıktan sonra yavaş yavaş doğum sürecinin başladığını anlatıyor. “Taşıyıcı anne çocuğunuza hamile” haberi geldikten sonra taşıyıcı annenin her ay düzenli olarak kontrole girdiğini ve çifte ay ay çocuklarının ultrason görüntüsü, ağırlığı, boyu gibi bilgilerin mail atıldığını açıklıyor.

Doğum günü gelip çattığında ailenin yeniden Gürcistan’ın yolunu tuttuğunu belirten Dr. Murat Vural, hastanede doğum sonrasında doğum belgesinin aile adına düzenlendiğini ardından bu belgeyle Gürcistan nüfus dairesine doğum belge onayı için gidildiğini anlatıyor. Vural, tüm belgelerin Türkçe tercümesinin de onaylı olarak yaptırıldığını, belgelerin Türkiye Konsolosluğu’na götürüldüğünü ve onay sonrası ise bebekle birlikte Türkiye’ye dönüldüğüne dikkat çekiyor.

“Taşıyıcı Annelik Programı’nın” yanısıra, 15 seneden beri Kıbrıs ve Gürcistan’daki kliniklerinde; Yumurta Donasyonu, Sperm Donasyonu ve Cinsiyet Seçimi Programları ile yüzlerce hastasını çocuk sahibi yapan Dr. Murat Vural, çiftlerin umut ışığı olmaya devam ediyor.

Taşıyıcı annelik sürecinde dikkat edilmesi gereken 2 madde

1- Gürcistan yasası taşıyıcı anneliği kullanacak çiftlerin evli olmasını şart koşuyor.

2- Taşıyıcı annenin daha önce en azından bir çocuk sahibi olması ise isteniyor. Dr. Vural’ın anlatımına göre birçok taşıyıcı anne, ‘Manevi açıdan çocuğu olmayan aileye verebilecekleri hediyeyi vererek, dinen iyi bir şeye vesile olduklarını’ düşünüyor. Kadınlar, bir kontratla kürtaj olmayacaklarını, hamilelikte alkol ve sigara tüketmeyeceklerini, çocukta hakları olmadığını, çocuğu görmeyeceklerini kabul ediyor.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/saglik/cocuk-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın