onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tarihin En Komik 10 Hacker Saldırısı

Tarihin En Komik 10 Hacker Saldırısı

Emre KESİLMEZ
17.03.2015 - 01:44 Son Güncelleme: 21.03.2015 - 16:42

Tarihin En Komik 10 Hacker Saldırısı

Bildiğiniz gibi hackerlar genel olarak iki gruba ayrılır.Beyaz şapkalı ve siyah şapkalı hackerlar. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere siyah şapkalı hackerlar yeteneklerini kötüye kullanırlar.

Ancak yeteneklerini bu denli kötüye kullanan siyah şapkalı hackerlar bile, bazen sadece eğlenme amaçlı girişimlerde bulunabiliyorlar. Zaten ''trolleme'' de diyebileceğimiz bu olay, hackerlığın kültüründe olan birşey. Bizde sizler için tarihe damgasını vurmuş en komik, en eğlenceli hacker saldırılarından 10 tanesini yazdık.

Kaynak: http://www.webtekno.com/sektorel/tari...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. AC/DC

1. AC/DC

Bir hacker bilgisayar sistemine girmeyi başardı mı, hemen hemen herşeyi yapabilir. Ancak bir solucan(worm) İran'daki birkaç nükleer araştırma sisteminin kontrol sistemlerine girdiğinde, rock yapmayı tercih etmiş. 

Kötü amaçlı bu yazılım, ilk olarak 2012'de ortaya çıktı ve kendinden de beklenildiği gibi izleme istasyonlarını, yazılımlarını falan komple kapattı. Ancak solucanın çok eşsiz bir de özelliği vardı. Gecenin bir saatinde iş istasyonlarını birden çalıştıran solucan, onlara rock müziğin efsane grunu AC/DC'nin ''Thunderstruck'' şarkısını çaldırıyordu (çok da severim).

2. News 14 Carolina

2. News 14 Carolina

Bilgisayar hackleri sanal ortamdan çıkıp gerçek dünyaya ulaştıklarında daha da komik olabiliyor. 2004yılında, North Carolina'nın haber kuşağı, kar yüzünden okulların tatil olduğunu bildiren mesaj kısmını online sistem üzerinden aktarıyordu. Bunu farkeden hackerlar, hemen saldırıya geçerek mesaj üzerinde oynamalar yapmaya başladılar. ''Cecil'in Erotik Mağazası'', ''Tüm iç çamaşırlarınız artık bize ait'' gibi yazılar yazan hackerlar bu saldırıyı üç saate yakın sürdürdü. İşin komik tarafı bu üç saat boyunca haber kanalı yazılara hiç dikkat etmedikleri için bir müdahale de yapmamışlar.

3. Ika-Tako Virüsü

3. Ika-Tako Virüsü

Genelde virüsler bilgisayarlarımıza, dosyalarımıza verdikleri zararlar yüzünden bize pek komik gelmez. Hele ki Japon kaynaklı Ika-Tako virüsü gibi virüsler gerçekten çok can sıkıcıdır. Ancak olaya dışarıdan baktığımızda oldukça absürd bir virüs Ika-Tako.

İlk olarak 2010 yılında ortaya çıkan virüs, bir ses dosyası şeklinde bilgisayarda beliriyor. Dosyayı açtığınızda sabit sürücünüze sızan virüs, bütün dosyalarınızı siliyor ve yerlerine ahtapot, kalamar, deniz kestanesi resimleri koyuyor. Sabit sürücünüzden silinen dosyalar da, virüsün sahibi olan kişinin sistemine aktarılıyor. virüsü yaratan Masato Nakatsuiji, bu suçundan ötürü tutuklandı ve iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4. Lenovo'nun Web Sayfasının Hacklenmesi

4. Lenovo'nun Web Sayfasının Hacklenmesi

Yaklaşık 20 gün önce Lizard Squad adındaki hack grubu tarafından yapılan saldırı sonucu Lenovo'nun Lenovo.com adlı internet sitesine girildiğinde dünyaca ünlenen High School Musical filminde kullanılan kıyafetleri giymiş gençlerin olduğu bir slayt ve arkada çalan Breaking Free müziği eşlik eden bir görüntü ortaya çıkıyordu.

5. Godzilla Tabelası

5. Godzilla Tabelası

Gün geçtikçe cihazların internet ile bağlantısı artıyor, bu durum da hackerlara davet çıkarıyor. 2014yılında San Francisco'da bir otoyol üzerinde bulunan elektronik tabelaya saldıran hackerlar;  ''GODZILLA SALDIRIYOR! GERİ DÖNÜN!'' şeklinde bir yazı yazdılar. Neyse ki bu saldırı herhangi bir kazaya sebep olmadı ancak insanlara büyük panik yaşattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Burger King Twitter Saldırısı

6. Burger King Twitter Saldırısı

Sosyal medya çok riskli bir ortam. Büyük şirketler için son derece önemli ve gerekli bir yer olsa da küçük yanlışlar büyük kayıplara yer açabiliyor. Burger King de bunu en acı şekilde tecrübe eden firmalardan biri.

Burger King'in Twitter hesabını ele geçiren hackerlar, şirketin en büyük rakibi olan McDonalds'ın ekmeğine yağ sürdüler. Hackerlar Burger King'in profil resmini değiştirip yerine McDonalds'ın logosunu koydular. Saldırı, hesap Twitter tarafından askıya alınıncaya kadar devam etti.

7. CosbyCoin

7. CosbyCoin

Dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimi Bitcoin'e yapılan saldırı oldukça eğlenceliydi. 2011 yılında Bitcoin forumlarının olduğu sitebitcointalk.org'a saldıran hackerlar, sitenin her yerine, her konuya Bill Cosby'nin sıratan fotoğraflarını koydular. Ana sayfaya da ''Bitcoin mi? Hiç duymadım. Ama büyük olasılıkla daha iyi, daha kuvvetli birşey denemek istiyorsunuzdur. Tıpkı CosbyCoin gibi birşey!'' şeklinde bir açıklama da bulunuyordu.

8. Max Headroom

8. Max Headroom

Pepsi'nin 1985 yılında reklam yüzü de olan Max Headroom, dizi karakteri olarak aslında cihazların ekranlarını kolaylıkla ele geçirebilen bir yapay zekaydı. Ancak 1987 yılında tüm zamanların en unutulmaz TV hacklerinden birinin de yüzü olmuştu.

Bir Kasım gecesi Chicago'da iki TV istasyonunu hacklemeyi başaran hacker, yüzüne Headroom maskesi geçirerek yayın yapmaya başladı. Yayın esnasında pantolonunu indirip seyircilere ''neticesini'' gösteren hacker, bir sopaylada kendini bir nevi kırbaçlamıştı. 90 dakika süren bu yayın, hackerın efsane olmasına yetti.

9. Britney Spears Twitter Saldırısı

9. Britney Spears Twitter Saldırısı

Genelde bir ünlünün sosyal medya hesabı hacklendiğinde, kişisel bilgileri değiştirilir,yada adına saçma sapan paylaşımlar yapılır. Ancak 2009 yılında Britney Spears'ın Twitter'ını hackleyen hackerın farklı planları varmış.

Hesabı hackleyen hacker, baştan aşağı bir illuminati hesabı yapmıştı. Profil resmi, arkaplan fotoğrafı gibi şeylere illuminatinin sembolü olan gözü koyan hacker, ''kendimi hergün şeytana teslim ediyorum'', ''yeni dünya düzeninin gelmesini bekliyorum'' şeklinde tweetler attı. Saldırı Twitter üzerinden ünlülere yapılan en acımasız saldırılardan biriydi.

10. 1909 Telgrafın Hacklenmesi

10. 1909 Telgrafın Hacklenmesi

Şimdi zamanda biraz geriye gidip bilgisayarların hatta hackerların olmadığı dönemlere dönelim. 1909yılında, bir grup seçkin Londralı Royal Kurumu'nda bir araya gelerek, Guglielmo Marconi tarafından dizayn edilen kablosuz telgraf ağını tanıtıyordu. Ancak deneme amaçlı yaptıkları telgraf anonsu pek bekledikleri gibi olmadı. Bir anda telgrafın dizaynını yapan Marconi hakkında aşağılayıcı ifadeler barındıran bir şiir okunmaya başladı. Kimse ne olduğunu anlayamamıştı. 

İşin aslı ise şuydu; Marconi'yi kendine rakip gören ve onun dizaynının metodunu çözüp bunu kendi tasarımına göre düzenleyen şakacı (o zamanın hackerı işte) Nevil Maskelyne, yanına aldığı bir sihirbaz ile bu işe kalkışmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Adana/Kadirli
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
42
22
14
11
10
9
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam