Son Dönemlerde Sıkça Duyduğumuz James Webb Uzay Teleskobu'nun Geçmişi Nasıl Görebildiğini Biliyor muydunuz?
Son Dönemlerde Sıkça Duyduğumuz James Webb Uzay Teleskobu'nun Geçmişi Nasıl Görebildiğini Biliyor muydunuz?
12 Temmuz'da James Webb Uzay Teleskobu (JWST) yakaladığı ilk görüntüsünü yayınlayarak adeta tarih yazdı: Evrenin şimdiye kadar çekilmiş en derin fotoğrafı olarak lanse edilen, yıldız ve galaksi dolu bir fotoğraf bizlere gösterildi. Webb Uzay Teleskobu, kendisinden önce gelen herhangi bir gözlemevinden daha uzağa bakabilmesinin yanı sıra, başka bazı yeteneklere de sahip. Nasıl oluyor da Webb teleskobu evrende bu kadar geçmişe bakabiliyor? Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
NASA bilim insanları, "Teleskoplar zaman makineleri gibi çalışabilir. Uzaya bakmak zamanda geriye bakmak gibidir" diyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak gece gökyüzündeki çoğu nesne gibi, milyonlarca veya milyarlarca kilometre uzaktaki nesnelere baktığınızda, size ulaşmak için çok uzun bir yol kateden ışığı görürsünüz.
Işık hızı astronomi için o kadar önemlidir ki bilim insanları uzaydaki büyük mesafeleri ölçmek için mil veya kilometre yerine ışık yılı kullanmayı tercih ederler.
İnsanlar da dahil olmak üzere birçok şey, kızılötesi enerji olarak ısı yayar.
Bu, Webb teleskobunun en pratik ve kullanışlı yeteneklerinden biridir.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Güneş'ten sonra bize en yakın yıldız, 4 ışık yılı uzaklıktaki Erboğa takım yıldızı. Saniyede 17 km hızla giden bir uzay aracı ile buraya ulaşmak 100 bin yıl ... Devamını Gör