onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Siyaseti Dijitalleştirecek 2 Fikir

Siyaseti Dijitalleştirecek 2 Fikir

Eren Caner
01.04.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 11:24

Siyaseti Dijitalleştirecek 2 Fikir

Türkiye 30 Mart seçimlerine kilitlenmişken ve hemen her gün yeni bir ses kaydı vs. çıkarken siyasiler de kendilerini haliyle halka anlatmanın peşinde. TV’de Mansur Yavaş’ı, Mustafa Sarıgül’ü, Kadir Topbaş’ı, Erdoğan’ı izlemiş biri olarak aklıma hep şu fikirler geliyor ve içim içimi yiyor.

1- Sunum Fikri:

Seçim projeleri anlatılırken neden bir aday da çıkıp halkın görsel hafızasında kalabilecek görselleştirmeler, sunumlar yapmıyor ve bunu ayakta bir ekran önünde dinamik bir şekilde anlatmıyor?

S_unucunun karşısındaki koltuğa yuvalanmak ve 1-2 saat yerinden hareket etmemek kural mıdır?_

İzlediğine, gördüğüne -pek de sorgulamadan- inanan bir halkız. Şöyle bir siyasi de çıksa teknolojiye hakim olduğu mesajını da vererek sunucunun karşısında oturarak değil, ayakta bir sunum yaparak projelerini anlatsa. Laf değil canlandırılmış animasyon/sunum görsek.  Siyaseti bi tutam dijitalleştirsek, adaylar sunum yapsa, projelerin amacı ne, bu projeyle ne hedefleniyor, başka faydaları ne olacak, yazılarla resimlerle kanlı canlı görsek.

Mustafa Sarıgül, Ahmet Hakan’a konuk olduğu programda ayağa kalkmadan da olsa yanında getirdiği bir kaç fotoğrafı gösterdi. Eh, desek de yetmiyor. Sunum yapın halkınıza, onun anlayıp zihninde kalabileceği şekilde görselleştirin.

2- Dijital Zaman Çizelgesi (Timeline) Fikri

Adaylar geçmiş hizmetlerin ve en önemlisi gelecekte yapılacak hizmetlerin yer aldığı bir zaman çizelgesiyle halka hitap etseydi yine akılda daha iyi kalırdı ve halk daha emin olabilirdi. Çünkü web’de, sosyal medyada dijital olarak bu zaman çizelgesini inceleyecek, TV’de görecek ve eline alınca anlayacaktı ki büyük küçük tüm projelerin yer aldığı bu çizelgede örneğin 2015 Haziran ayında Havaray, 2016 Mart ayında 3. Köprü açılacak. Bunu hem bilecek, hem görecek hem de elindeki güven onayı gibi zaman çizelgesine ”dokunarak” kanıtını hissedebilecekti. 

Emin olun ki o halk oyunu kullanırken siyasilerin kuru laflarından çok, o görselleştirilen, beynin sağ lobunda yer eden bu projelerin fotoğraflanmış hallerini, zaman çizelgelerini hatırlayacak..tı. Yapılsaydı…

Not: Bu fikirler seçimler için ağırlıklı olsa da tüm siyasi iletişimde kullanılabilir.

Kaynak: http://erencaner.com.tr/2014/03/siyas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam