Çokça hak ettiğimiz ve gelecek başarılarımızın habercisi olan bir başarı. Düş kurmanın ciddi bir iş olduğunun da ispatı. Biz son 4 yıldır çocukların dijitaldeki deneyimlerini, onların gelişimini ve potansiyelini en üste çıkaracak bir yazılımı hayata geçirmek için çalıştık… Ve sonunda Düşyeri hazır oldu. Düşyeri’ni tüm telefonlara, tabletlere ve bilgisayara, Apple Store ve Google Play’den indirebilirsiniz. Burası, ekranları tamamen çocuğun yaşına uygun bir deneyime dönüştüren özel bir yazılım. Canlıya çıktıktan çok kısa bir süre içinde hiç pazarlama yapmadığımız halde 350.000 kullanıcıya ulaştık. Bu başarı da hak ettiğimiz bir değerleme ile güzel bir yatırım almamızın önünü açtı.
Bu planlı bir yatırım mıydı? Kimler Düşyeri’ne ortak oldu?
Elbette planlı bir yatırımdı. Biz dünyanın bütün çocukları için yola çıktık. Sadece Türkiye’nin çocukları değil hedefimiz ve bu noktada yurt dışından bir SERİ A yatırımı almadan önce Türkiye’den bir köprü yatırım turuna çıktık. Bu bizi Seri A ya götürecek bir ara yatırım turu. Bu turda Düşyeri’ne şahane kadınlar, şahane adamlar ve şahane VC’ler ortak oldu. Ali Koç, APY Bilişim Vadisi GSYF, APY Start-up GSYF, Arda Kutsal, Ayşegül Akşak, Bergüzar Korel, Demir Karaaslan, Deniz Devrim Cengiz, Esat Göktekin Dinçerler, Feride Tansuğ, Finberg, Halit Ergenç, İrem Can, İTK Venture, Kaan Taşkın, Koray Bahar, Nevzat Aydın, Kenan Çolpan, Özge Doğan, Re-pie, Timuçin Öğün, Varol Civil ve Zeynep Dereli artık bizimle…
Düşyeri’ni hangi ihtiyaca yönelik olarak tasarladınız? Nereden indirebiliyoruz?
Ekipçe 2 temel motivasyonumuz vardı Düşyeri’ni tasarlarken. Bunlardan ilki çocuklarımız dijitalde güvende değil, onlara güvenli bir dijital deneyim yaratmalı, ihtiyacıydı. Onlar artık dijital dünyaya doğuyor, dijitali tamamen yasaklamak mümkün değil ama güvenli bir dijital dünya kurgulayarak onların kullanımına açmak istedik. İkinci motivasyonumuz ise eğitim sektörünün kilitlendiği günümüzde, dijitalde eğitimde fark yaratmak, bireyselleştirilmiş eğitimi dijital aracılığı ile her eve sokmak ve çocukların dijitalde geçirdikleri süreyi onların potansiyelini en üste taşıyacak şekilde kurgulamak.
Düşyeri nasıl bir takımın ürünü? Kurguyu yaparken hangi disiplinlerden yararlandınız?
Düşyeri ilk günden beri disiplinlerarası bir yaklaşımla çalışıyor. Einstein’in güzel bir cümlesi var “Bir sorunu aynı düzlemden çözemezsiniz.” Eğitimi eğitim düzleminden, teknolojinin çocuklar için sorunlarını sadece teknoloji düzleminden bakarak çözemezdik. Biz psikoloji, eğitim, felsefe ve nörobilim alanlarının teknoloji ile kesişiminde çalışıyoruz. Disiplinlerarası alanların çok verimli alanlar olduğuna inanıyoruz. Ekibin en temel 3 unsuru var: Yazılım Ekibi, Disiplinlerarası Teknoloji ve İçerik Geliştirme Ekibi ve Yönetim Ekibi.
Yorum Yazın