Senin Temizlik Anlayışın Ne Kadar Çevreci?
Temizlikte uzman olabilir ve yaşam alanını her zaman titiz tutmaya özen gösterebilirsin. Ama bu sahip olduğun temizlik alışkanlıklarının sürdürülebilir olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü temizlikte çevreci bir yaklaşım izlemek her zaman bir miktar efor gerektirir. 'Ben bu işin neresinde duruyorum' diye düşünüyorsan, bu test sana gelsin.
Bakalım temizlik anlayışın düşündüğün kadar çevreci mi? 🍀👇 💚
1. Öncelikle temizlik alışkanlıkların nasıl olursa olsun bunları yeşil hale getirme gibi bir hedefin var mı yok mu?
2. Peki, temizlik malzemelerini seçerken doğallığı ne kadar önemsersin?
3. Kimyasal içerikli malzemeleri temizlik rutinine ne sıklıkla eklersin?
4. Sıradan bir temizlik gününü düşün, sence hangisini daha çok kullanıyorsun?
5. Temizlik teknolojilerini ne kadar yakından takip eder ve araç gereçlerini ne sıklıkla yenilersin?
6. Elektrikli süpürgen bunlardan hangisine daha çok benziyor?
7. Balkon ve banyo gibi alanları ne sıklıkla yıkarsın?
8. Temizlik sonunda çıkan çöpleri hangi yolla atmayı tercih edersin?
Tam bir doğa dostusun. 🌱
Sen temizlik yaparken asla sadece yaşam alanını düzenlemeye çalışmıyorsun. Aynı zamanda doğaya saygılı olmayı da önemsiyorsun. Bu nedenle su tüketiminden atık üretimine kadar hemen her adımda elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Doğal ürünler kullanmak, verimli teknolojilerden faydalanmak ve hayatına daha fazla yeşili almak senin için sıradan alışkanlıklar olmuş durumda. Tebrikler, senin gibi çevrecilere daha fazla ihtiyacımız var. 👏💚
Bilinçli tüketicisin. ♻️
Sen temizlik yaparken çevreyi korumak için gücünün yettiği şeyleri yapıyorsun. Örneğin; sen artık, evine kimyasal içerikli temizlik maddesi almama veya fazla atık çıkaran ürünlerden uzak durma gibi konuları kanıksamış durumdasın. Her geçen gün de öğrendiğin şeylerle birlikte hayatını daha yeşil ve doğal hale getirmeye devam ediyorsun. Arada ufak kaçamaklar yapsan da bizce sen oldukça bilinçli bir tüketicisin ve oldukça doğru bir yoldasın! ✌️🍀
Ekonomi el verse daha iyisini yaparsın. 💸
Senin çevreci temizliğin neresinde durduğuna biz karar veremedik ama belli ki henüz sen de bu konuda net bir karar vermiş değilsin. Aslında senin için çevreci yaklaşımları benimseme önündeki en büyük engellerden biri ekonomi. Ya da fiziksel şartlar diyelim. Çünkü görünen o ki, koşullar senin için biraz daha iyi olsa veya etrafında geri dönüşüm teşviği gibi şeyler görsen hızla yapacak gibisin. Ama sıradan temizlik rutinlerinde pratik ve ekonomik çözümler ağır bastığından işleri bu yönde halletmeyi tercih ediyorsun.
Eh, ne diyelim... Umarız, yakın zamanda hayatına doğa dostu bir denge getirmeyi başarırsın! 🙏🍀
Çevreyi pek düşünmüyorsun. 😬
Senin çevrecilik falan asla umrunda değil, bugüne kadar da hiç olmamış. Çünkü hep suyu, deterjanı ve diğer malzemeleri bonkör kullanmaya alışmışsın. Ama dünyanın değiştiğini henüz pek fark edememiş gibi olsan da işlerin bir gün senin için de sürdürülebilirlik noktasına gelmek zorunda kalacağını hatırlatmak isteriz. Bu nedenle eğer senin yanıtın buysa, oturup biraz alışkanlıklarını düşünmende ve çevreci bir yaklaşımla edineceklerini sorgulamanda fayda var. Ne de olsa doğayı düşünmek, kendinin ve ailenin geleceğini düşünmek demek.
Şimdi atacağın ufak bir adım bile emin ol, uzun vadede enerji ve verimden fazlasıyla tasarruf sağlayabilir. 💚⚡️🌱
Yorum Yazın
Tam bir doğa dostusun.