Selda Terek ile Bir “İtiraflar” Sohbeti
Resimde gördüğünüz bu zarif hanımefendi, benim hem dinlemeye hem de yeni yeni sorular yöneltmeye doyamadığım isimlerden. Sanırım Selda Terek’le bu dördüncü söyleşimiz olacak :) Bugüne dek roman, biyografi, biyografik roman, hikâye, kişisel gelişim olmak üzere 12 kitaba imzasını atmış. Şiir çalışmaları var ama yayımlamak istemiyor, “Şiir başka bir şey” diyor. Başkalarına da kalem olmuş ve anı, roman, kişisel gelişim tarzında kitaplar çıkarmış. Yerli-yabancı kıymetli yazarların sayısız eserinde editörlük ve çevirmenlik yapmış, oldukça özgün bir bookazine yaratmış ve bir süredir yazarlık eğitimleri veriyor. Kısaca o, edebiyat dünyasında bir maraton koşucusu ve durmaya da hiç niyeti yok gibi. En son bombası ise geçen ay Destek Yayınları’ndan çıkan 5 novelladan oluşan bir set: İTİRAFLAR SERİSİ. Ünü dünyaya yayılmış çizerlerimizden M.K. Perker’in illüstrasyonlarıyla renk kattığı bu seri bazen inanmakta güçlük çekeceğiniz bazen de öfkeleneceğiniz muzip, samimi, yalın ve sürükleyici hikâyelerle dolu. En kısası 56, en uzunu 96 sayfa olan ve bir çırpıda okunan bu kitaplar için “Anlattıklarım biraz da senin hikâyendir.” diyor Selda Terek.
Merak uyandırıcı değil mi? E, hadi giderelim merakımızı.
ÖG: Sahiden de kimlerin itirafları bunlar? Sizin hayal ürününüz mü yoksa gerçek hikâyeler mi? Kendi itirafınız da var mı içinde?
ÖG: Hangi kitap ne anlatıyor kısaca bahseder misiniz?
Ses Kaydı, diyor ki “Gerçek, varsayılandan farklıdır çoğu zaman...”
"Affedebilecek misin?"
"Bekâret Engeli" ise çok bilindik bir soruna sıra dışı bir yaklaşım...
"El Âlem Ne Der?"
ÖG: Hepsi çok okunası… Peki, bir seri yaratma fikri nasıl oluştu?
ÖG: Dilersek ayrı ayrı dilersek set olarak alabileceğimiz bu 5 öykünün içinde sizin çok sevdiğim mizah anlayışınızı da görüyoruz, çok sert, ters köşe yaptıran olayları da… Sizin için öne çıkan, sizde yeri başka olan öykü hangisi ve neden?
ÖG: Kitap okuma alışkanlığımızı yitirdiğimiz bir gerçek. Bu seri ile bize vadettiğiniz “okuma hazzı”nı şahsen memnuniyetle kabul ediyorum :) Diğer kitaplarınız da sürükleyici ve kolaylıkla bitirilen eserlerdi. ‘Sizin tarzınız budur’ diyebilir miyiz artık?
ÖG: Bugün Türkiye’de satın alınandan çok basılan kitap olduğunu biliyoruz. Yazan çok da, okuyan yok. Sizce Türkler neden yeterince kitap okumuyor? Okuma alışkanlığını nasıl kazanırız?
ÖG: Külliyatınıza bakınca kadın hikâyelerini sevdiğiniz aşikâr. Sizi etkileyen kadın yazarlar kimlerdir?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!