Reuters: 'Türk Polisi Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Öldürüldüğünü Düşünüyor'
Washington Post gazetesinde köşe yazıları yazan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, dört gün önce Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na evlilikle ilgili belge almak üzere girdi ve sonrasında kendisinden haber alınamadı. İstanbul Başsavcılığı kayıp Suudi gazeteci hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Emniyet yetkililerinden aktarılan bilgiye göre, Kaşıkçı 2 Ekim'de gittiği Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan bir daha çıkmadı. Tüm bu açıklamaların ardından çarpıcı bir iddia basına yansıdı...
Reuters'ın ismini açıklamadığı iki Türk yetkiliye göre "Kaşıkçı konsoloslukta öldürüldü ve cinayet planlı"
Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, 4 gündür kendisinden haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürüldüğünün değerlendirildiğini açıkladı.
BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, ajansa konuşan yetkili, 'Türk polisinin ön değerlendirmesine göre, Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğunda öldürüldü. Biz cinayetin planlı olduğuna ve cesedin konsolosluk dışına çıkarıldığına inanıyoruz' dedi.
Aynı yetkililer, cinayetin nasıl işlendiği konusunda bir bilgileri olup olmadığına ilişkin ise açıklama yapmadı.
İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan adını açıklamayan bir yetkili ise Saudi Press Agency'ye konuşarak iddiaları reddetti.
AKP Genel Başkan Danışmanı Aktay: "Girişi tespit ediliyor ama çıkışı tespit edilemiyor"
Neler olmuştu? 👇
Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın önceki gün saat 13.00 sularında girmiş olduğu Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu binasından çıkmadığını ileri sürmüştü.
Türk Arap Medya Derneği'nden yapılan açıklamada Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Kaşıkçı'nın geçmişte bir dönem İngiltere'deki Suudi Büyükelçiliği'nde medya danışmanlığı yaptığı bilgisine yer verilmişti.
Konsolosluğa Kaşıkçı ile birlikte giden ve onu dışarıda bekleyen nişanlısı, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasına girdiğini ancak sonra dışarıya çıkmadığını söylemişti.
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu, Kaşıkçı'dan Başkonsolosluk binasına girdikten sonra haber alınamadığı iddiaları üzerine açıklama yapmıştı.
Prens Muhammed bin Salman da Bloomberg'e verdiği röportajda, "Türkiye'nin İstanbul başkonsolosluğumuzu aramasına izin vermeye hazırız" demişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaşıkçı'nın 2 Ekim saat 13.00'te gittiği konsoloslukta alıkonulduğuna dair iddiayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.
Soruşturmanın olay günü başlatıldığı ve tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam ettiği kaydedilmişti.
Emniyet yetkilileri AA'ya "Kaşıkçı, 2 Ekim'de gittiği Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan bir daha çıkmadı" açıklamasında bulunmuştu.
Anadolu Ajansı daha önce Emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığını aktarmıştı.
Haberde, konsolosluk binasında aynı saatlerde, iki uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının da bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geri döndükleri vurgulanmıştı.
AA, BBC Türkçe, Reuters
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Dünyanin bu araplardan çektiği nedir ya...
Acayip. 2 gündür manşet kısmında duruyor bu haber ama kimse oturup yorum yazmamış. Galiba ben dahil olmak üzere kimse umursamıyor veya anlamıyor.
Sizden anladığım kadarıyla bu adam da Türkiye'de bir zamanlar gerçekleşenler gibi faili meçhul cinayete kurban gitmiş.
Suudlar muhalifleri sevmezler. Her zaman ki gibi katletmişler gazeteciyi Apaçık belli. Bunun Türkiye de yapılması ise güvenlik zaafiyetinin batı ülkelerinden... Devamını Gör