'Psikopat' Diye Bir Şey Gerçekten Var mı Yoksa Biz mi Abartıyoruz?
Gerçek suç hikayelerinin takipçileri bilir ki, genellikle psikopatların çevresindeki esrar perdesini çözmek o kadar da kolay değildir. İşin korkutucu tarafı ise yanı başımızda yaşayan, iş yerinde karşılaştığımız ya da trende yanımızda oturan kişiler birer psikopat olabilir. Peki neden onlara psikopat demişler? Gelin bir bakalım...
Psikopat insanlar, en vahşi ve ahlak dışı hareketleri gerçekleştirebilen kişilerdir.
Senin ya da benim gibi değiller.
"Onların iç dünyaları anlaşılmaz bir hale gelmiştir, bu da onları korkutucu tahminlerimiz ve yorumlarımız için ideal hale getirir."
Bu da kalbimizin hızlı atmasını ve uyanık olmamızı sağlar.
Bu yüzden yalan makinesinde yakalanmadan kolayca yalan söyleyebilirler.
Psikopatlar gerçekten “dışarıda” mı?
“Kötü bir insan” tanımı, kötü eylemlerin sadece kötü olduklarına dair döngüsel bir mantığa dayanır.
AKB hastalığının tanı kriterleri, şöyle belirtilmiştir:
15 yaşından önce başlayan ve çocukluk veya ergenlik döneminde kendini gösteren, başkalarının haklarına, sosyal kurallara veya yasalara aykırı davranışlar.
En az 18 yaşında olmak.
15 yaşından önce davranım bozukluğu tanısı almış olmak.
Başkalarının haklarına, sosyal kurallara veya yasalara aykırı davranışların, kişisel veya mesleki sorunlara yol açtığı veya başkalarına zarar verdiği durumlar karşısında kayıtsız kalmak.
AKB tanısı almak için, bu kriterlerden en az üçünü karşılamak gerekir.
Ayrıca, bu davranışların şizofreni, bipolar bozukluk veya depresif bozukluk gibi başka bir ruhsal bozukluktan kaynaklanmaması gerekir.
AKB’nin nedenleri tam olarak bilinmemektedir, ancak genetik, biyolojik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. AKB’li kişilerin beyinlerinde, özellikle amigdala, hipokampus ve prefrontal korteks gibi duyguları, öğrenmeyi ve karar vermeyi etkileyen bölgelerde, yapısal ve işlevsel farklılıklar olduğu gösterilmiştir. Ayrıca, AKB’li kişilerin, çocuklukta istismar, ihmal, şiddet, yoksulluk, aile sorunları gibi travmatik veya olumsuz yaşantılara maruz kalmış olma olasılıkları daha yüksektir.
Sonuç olarak, psikopatlar, genellikle anlaşıldığı şekilde gerçekten var olmayan bir kavramdır.
Psikopatlık yerine, antisosyal kişilik bozukluğu adı verilen bir durum vardır. AKB’li kişiler, stresle başa çıkmada, duyguları ifade etmede ve başkalarıyla ilişki kurmakta zorlanırlar. AKB’nin nedenleri ve tedavisi tam olarak bilinmemektedir, ancak genetik, biyolojik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. AKB, hem bireyler hem de toplum için ciddi sorunlara yol açabilen bir durumdur. Bu yüzden, AKB’yi anlamak ve önlemek için daha fazla araştırma ve farkındalık gerekmektedir.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Günümüz de insalığın yüz de 60 ı akb zaten abartacak birşey yok
Duygu kavramı yoktur gibi geliyor. Bazı psikopatlar yakalanmak için bir işaret bir delil bırakır ve bu öldürmekten daha çok zevk aldıklarını düşünüyorum