Proje Tabanlı Platform Bağımsız Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi
Bu atölye, siz kayıt olur olmaz online olarak başlıyor, daha sonra pratik uygulamaya dayalı ve gerçek uygulamalardan örneklerle zenginleştirilmiş yüz yüze bir eğitim ile sonlanıyor…
SomutdüŞ oluşumu, Urban Station’ın ev sahipliği ve iş birliği yaptığı çok özel bir mobil uygulama geliştirme atölyesi gerçekleştiriyor. Hibrit uygulama geliştirme tekniklerinden birini kullanarak popüler web yazılım dilleri ile (HTML, CSS ve JavaScript), platform bağımsız, hızlı, pratik uygulama geliştirme üzerine kurgulanan atölye, eğitim modeli ile de bilgi teknolojileri öğretimi konusunda önemli bir değişime imza atmakta.
Proje tabanlı öğrenme yaklaşımı ve popüler uygulamalardan örneklerle zenginleştirilmiş içeriği ile mobil uygulama geliştirme için kurgulanmış bu atölye aynı zamanda çağdaş eğitim yaklaşımlarından “Harmanlanmış eğitim modeli (Blended learning)” ile hayata geçiyor. Bu yönüyle, özellikle Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yenilikçi bir yaklaşım getiren atölye, eğitim sürecine kayıt sonrası online kaynaklarla (video, ders dokümanı gibi) başlayıp iki günlük yüz yüze eğitimle sonlandırıyor. Bu yaklaşım ile yüz yüze eğitime kadar katılımcılar temel kavramlar ve teorik bilgiler konusunda bilgi sahibi oluyor. Daha sonra iki günlük yoğun yüz yüze eğitim içerisinde, pratik uygulamaya dayalı bir atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Atölye çalışması esnasında mentorlar ve eğitmenler katılımcıların takıldığı her noktada özenle yardımcı oluyor ve popüler uygulamalardan örnekler paylaşıyor. Atölye sonucunda katılımcılar, kendi projesini geliştirmiş ve öğrendiklerini birebir deneyimlemiş olacaklar.
Stratejik işbirliği yapılan Urban Station’da bu yenilikçi eğitim modelinin önemli bir parçasını meydana getirmekte. SomutdüŞ, yeni nesil için şekillenen mekansız ve zamansız bir oluşum. Bu nedenle, her eğitimin kendine has ve özgün bir ortamda gerçekleştirilmesi inancına sahip olduğundan ötürü atölyenin ruhunu yansıtabilecek esnek ve dinamik bir ortam için Urban Station tercih edildi. Urban Station özellikle mobil çalışanlar ve farklı bir şekilde bir araya gelmenin ve çalışmanın mümkün olduğunu düşünenler için tasarlanmış mekanlar sunuyor. Konforlu ortamı ve sıcak atmosferi ile pratik uygulama çalışmaları esnasında katılımcıların rahat ve özgür olarak çalışabilecekleri alanlara sahip. Yani bu demek oluyor ki katılımcılar eğitimlerine, Urban Station’ın harika Haliç manzaralı Şişhane şubesinde başlayıp evinizin sıcaklığını hissettirecek Galata şubesinde sonlandırabilecek.
Atölye hakkında detaylı bilgiyi mobil-atolye.somutdus.com adresinde bulabilirsiniz.
Atölye çalışmasını özgün ve farklı kılan özellikler
- Sonuç odaklı, kendi kendine yaparak öğrenme deneyimi
- o Atölye çalışması, Konfüçyüs’ün yıllar önce söylediği; 'duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim sözünün gerçeğe dönüşmüş halidir.
- o Bir insan okuduklarının %10'nunu, işittiklerinin %20'sini, gördüklerinin %30'unu, hem görüp hem işittiklerinin %50'sini, söylediklerinin %70'ini ve yapıp söylediklerinin %90'nını hatırlar.
o Yeni nesil eğitim yaklaşımı ile sonuç odaklı bir çalışma gerçekleştirilmektedir.
Atölyenin ruhuna uygun çalışma mekânında sıcak bir ortamda eğitim gerçekleştirilecektir.
Türkiye'de bilgi teknolojileri alanında online ile offline'ın harmanlandığı en iyi kurguya sahiptir. (Harmanlanmış eğitim modeli - Blended learning)
Eğitim esnasında konfora önem verir. Katılımcıların motivasyonunu yüksek tutmak amaçlanmaktadır.
Gerçek uygulamalardan somut örneklerle gerçekleştirilebilir çalışmalar üretilmektedir.
Keşfe dayalı sosyal bir öğrenim ortamı yaratılmaktadır.
Harmanlanmış Öğrenme Nedir?
Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen “harmanlanmış öğrenme” en yalın haliyle geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi veya desteklenmesi olarak tanımlanabilir. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak değerlendirilmektedir. Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla sadece teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge planlama aşamasında başlar. Geliştirilen eğitim programında çevrimiçi ve yüz yüze eğitim arasında tutarlı ve anlamlı ilişkiler kurulur.
Kimler Katılmalı?
Temel programlama bilgisine sahip veri yapıları konusunda bilgili herkes katılabilir. Temel düzey HTML bilgisi olması önerilmektedir.
Eğitim İçeriği
Popüler web yazılım dilleri kullanarak, platform bağımsız, hızlı, pratik ve kapsamlı mobil uygulama geliştirme kapsamında eğitim içeriği hazırlanmıştır. Atölye çalışması iki önemli bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölümde, teorik konular online kaynak paylaşımı şeklinde yapılacaktır. İkinci bölümde, 19-20 Temmuz tarihinde yapılacak teorik hatırlatma oturumları ile birlikte pratik uygulamaya dayalı ve sonuç odaklı bir atölye çalışması gerçekleştirilecektir.
Eğitim Kapsamı
Mobil uygulama geliştirme ortamları
Mobil uygulama geliştirme teknikleri
HTML5 Geliştirme Ortamı
Mobil için HTML5 Teknikleri
Mobil için CSS3 Teknikleri
JQuery Mobile ve Grafik Kullanıcı Öğeleri
Bilgi depolama ve veritabanı
Çoklu ortam uygulamaları (Video ve Ses)
Lokasyon servisi kullanımı
Kamera servisi kullanımı
Accelerometer servisi kullanımı
Adres defteri ile çalışma
INTEL XDK başlangıç tenikleri
iOS ortamı için uygulama yayınlama
Atölye çalışması esnasında katılımcılara 1 eğitmen ve 2 mentor ile toplam 3 kişilik profesyonel bir ekip eşlik edecektir.
Atölye kapsamında 19 Haziran günü popüler uygulamalardan örneklerle teorik hatırlatma oturumları gerçekleştirilecek, 20 Haziran günü ise tamamen pratik uygulamaya dayalı bir çalışma yapılacaktır.
SomutdüŞ Hakkında
Devinim içerisinde inandığı dijital ütopya ile dünya ahalisinin yansımalarından esinlenen ve gelecekten beslenen mekansız ve zamansız bir oluşumdur. Özellikle eğitim odaklı düşünür ve yeni nesil için yenilikçi bir eğitim modeli önerir. Bu doğrultuda, kültür, insan, toplum üzerine İnternet, tasarım, teknoloji ve elektronik tabanlı çalışmalar yürütmektedir. İlgili olduğu alanlar üzerine bağımsız ve özgür etkinliklerin, projelerin, araştırmaların ve ürünlerin geliştirildiği yeni nesil sosyal bir ortamdır.