onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Piyasalarda Gündem Yoğun! Avrupa'da Durgunluk Tartışmaları GSYH ile İzlenecek, İçeride İhracatta Son Durum Ne?

Piyasalarda Gündem Yoğun! Avrupa'da Durgunluk Tartışmaları GSYH ile İzlenecek, İçeride İhracatta Son Durum Ne?

Hem Temmuz ayının hem de haftanın son işlem gününde yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir veri akışı piyasaları bekliyor. 

Yurt içinde dış ticaret, hizmet üretici fiyatları ve turizm istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise Almanya GSYH ve iş gücü, Euro enflasyon ve GSYH, ABD kişisel gelirler ve harcamalar, Michigan tüketici güven endeksi öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile 2 saatten fazla süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile 2 saatten fazla süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, Xi’nin Çin'in Tayvan'ın bağımsızlığına ve dış güçlerin müdahalesine şiddetle karşı çıktığını vurguladığı ifade edilerek, 'Ateşle oynayan kendini yakar. ABD tarafının bunu açıkça görebileceğini umuyoruz' denildi.

ABD Başkanı Biden, dün açıklanan ikinci çeyrek GSYH verilerinin ekonominin ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrekte de daraldığını göstermesinin ardından yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin resesyonda olmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin bir geçiş döneminde olduğunu, resesyonda olmadığını savundu.

Apple mali yılının üçüncü çeyreğinde Wall Street beklentilerinin üzerinde kar ve ciro elde etti. Ancak mali sonuçlar büyümenin yavaşlamakta olduğunu da ortaya koydu.

Amazon.com mali yılının ikinci çeyreğinde analist beklentilerini aşan bir ciro elde etmeyi başardı.

Intel'ın ikinci çeyrek mali sonuçları analist beklentilerinin çok gerisinde kaldı ve Şirket cari çeyrek dönem için de iç karartıcı bir görünüm ortaya koydu.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret istatistikleri, hizmet üretici fiyatları ve turizm istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret istatistikleri, hizmet üretici fiyatları ve turizm istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

MÜSİAD tarafından hesaplanan SAMEKS endeksleri yayımlanacak (10.00).

TCMB, 2022 yılı 1.çeyrek dönemine ilişkin 'Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri (Uluslararası Ödemeler Bankası-BIS İstatistikleri)' raporunu açıklayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak. Bir önceki ay yabancı ziyaretçi sayısı baz etkisiyle yüzde 304,5 artarak 3,82 milyona çıkmıştı (11.00).

TCMB, Haziran ayına ilişkin parasal veriler raporunu yayımlayacak (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, üç aylık iç borçlanma stratejisi raporunu yayımlayacak (17.00).

Avrupa'da büyüme rakamları gelecek

Avrupa'da büyüme rakamları gelecek

Japonya'dan tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ve inşaat siparişleri gelecek (08.00).

Fransa'dan yılın ikinci çeyrek dönemi için öncü GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede ilk çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,2 daralırken, yıllık yüzde 4,5 artış göstermişti (08.30).

Fransa'dan izlenecek diğer önemli veriler tüketici fiyatları ve tüketici harcamaları olacak (09.45).

İspanya'da öncü tüketici fiyatları ile GSYH rakamları aynı saatte yayımlanacak. Ülkede enflasyon en son yüzde 10,2 ile çift haneli rakamlara çıkarken, GSYH dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 6,3 büyümüştü (10.00).

Almanya'dan gelecek iş gücü verileri de piyasalar tarafından yakından izlenecek. Ülkede geride bıraktığımız ay işsizlik oranı yüzde 5,3 olurken, işsiz sayısında sürpriz bir şekilde 133 bin artış yaşanmıştı (10.55).

Avrupa'da günün diğer önemli GSYH rakamı Almanya'dan gelecek. Ülkede ilk çeyrekte dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,8 büyüyen ekonomi için ikinci çeyrek rakamları yakından takip edilecek. Almanya'nın diğer verileri ise ithal fiyatlar ve istihdam rakamları olacak (11.00).

Günün bir diğer GSYH rakamı İtalya'dan gelecek. İtalya'da önceki dönem ekonomi dönemsel yüzde 0,1, yıllık yüzde 6,2 büyümüştü (11.00).

Euro Bölgesi için öncü tüketici enflasyonu ve GSYH rakamları da yakından izlenecek veriler arasında yer alıyor. Bölgede ilk çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,6, yıllık yüzde 5,4 artış gösterdi (12.00).

İtalya'nın tüketici ve üretici enflasyonu birer saat arayla yayımlanacak (12.00, 13.00).

Meksika'nın GSYH ve maden üretimi, Amerika'dan gelecek ilk veriler olacak. Ülkede ilk çeyrekte ekonomi dönemsel yüzde 1,0, yıllık yüzde 1,8 büyümüştü (14.00).

Bir önceki ay yüzde 10,2 çıkan Brezilya'nın işsizlik oranının yeni seviyesi takip edilecek (15.00).

ABD'de kişisel gelir ve harcamalarla birlikte, özellikle Fed tarafından yakından izlenen çekirdek PCE verileri yayımlanacak. Bir önceki ay kişisel gelirler yüzde 0,5, tüketim yüzde 0,2, çekirdek PCE aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 6,3 artış göstermişti (15.30).

Kanada'nın Mayıs ayına ilişkin GSYH rakamları açıklanacak (15.30).

Şili'den sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik oranı rakamları aynı saatte yayımlanacak (16.00).

ABD'de Chicago PMI ve Michigan tüketici güven endeksi kısa arayla yayımlanacak. En son Chicago Fed endeksi 56,0, Michigan tüketici güven endeksi 51,1 olarak açıklanmıştı (16.45, 17.00).

ABD'den her hafta cuma olduğu gibi Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri gelecek (20.00).

Günün son verisi ABD tarım fiyatları olacak (22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın