onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Partnerinizle Konuşurken Rahatlayıp Utangaçlığınızı Tamamen Üstünüzden Atmanız İçin 10 Yol

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Partnerinizle Konuşurken Rahatlayıp Utangaçlığınızı Tamamen Üstünüzden Atmanız İçin 10 Yol

Lunami
16.05.2022 - 23:00
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Partnerinizle konuşurken kasıla kasıla bir hal olmamak için denenebilecek yöntemler 👇

1. Partnerinizin de bir birey olduğunu kendinize hatırlatmak.

Sadece partner bazında değil bütün insanlar bazı konularda konuşmaya çekinebilir. Kendinize bu konuda yalnız olmadığınızı hatırlatmak partnerinizle konuşurken yaşayabileceğiniz utangaçlığınızı bir kenara itebilir.

2. Konuşma pratikleri yapın.

Partnerinizle konuşmadan önce partnerinizle konuşuyormuş gibi kendi kendinize pratikler yapmanız onunla konuşurken daha rahat ve sakin olmanızı sağlayacak yöntemlerden bir tanesi. Kelime seçimlerinize veya ses tonunuzu ayarlamak için iyi bir yol!

3. Yanlış anlaşılmaktan korkmayın.

srv.onedio.com

Bireylerin 'Bunu dersem ne der, şunu dersem ne yapar?' gibi sorularının olması oldukça doğal. Her bireyin dünya görüşü birbirinden oldukça farklı olabildiği için partnerinizle konuşurken aklınızdan milyon şey geçebilir ama önemli olan konuşma sırasında bir yanlış anlaşılma olsa bile bu durumu partnerinizle konuşarak atlatabilecek olmanız konusunu aklınızdan çıkarmamak olacaktır.

4. Role bürünün, -mış gibi yapın.

Bu '-mış' ekinin başına tonlarca şey getirilebilir. Öncelikle bu ekin önüne hangi kelimeyi getireceğinize karar verin. Bu '-mış', sakin, cesur gibi kelimeler de olabilir bir kişinin adı da. Yani işe sakinmiş veya cesurmuş gibi yapmakla başlamanız utangaçlığınızın bir nebze de olsa azalmasına oldukça yardımcı olabilecek bir yol. Gerisi size kalmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Her şeyi bir anda ortaya dökmeye çalışmamayı deneyin.

Aklınızdaki her şeyi söylemek için acele etmeyin. Adım adım, yavaş yavaş ilerleyin, konuşacağınız konu az ama öz şekilde anlatılabilir. O gün için önceliğiniz hangi konuysa o konuyla ilgili konuşabilirsiniz. Önemli olan hiç başlamamaktansa ilerlemek olabilir!

6. Kendinize inanın!

Hayatta belki de en önemli konulardan birisi insanın kendine inanmasından geçiyor. Biz kendimize ne kadar inanırsak o kadar öz güvenli, huzurlu ve rahat olabiliyoruz. Bu anlatıldığı veya söylendiği kadar kolay olmayabilir ama insanın kendine güvenmesi için bir adım atması işleri oldukça kolaylaştırıyor.

7. Beden dillinin gücüne inanın!

Mimikler, jestler ve duruşunuz bazen sözcüklerden çok daha etkili olabiliyor. Utangaçlığı üstümüzden atacak değil ya diye düşünmeyin ve partnerinizle konuşurken hem kendinizi daha rahat hem de partnerinizi rahatlatmak için beden dilinizi olabildiğince etkili kullanmayı deneyin. Garip gelse de utangaçlığın etkisinin yavaş yavaş kaybolmasını sağlıyor.

8. Güvenli alanınızda konuşmaya çalışın.

İnsan kendini rahat hissettiği alanlarda çok daha kendinden emin ve sakin olabiliyor. Bu durumu partnerinizle konuşurken utangaçlığınızı üstünüzden atmak için kullanabilirsiniz.

9. 'Korkularınızın üstüne gidin' sözünü utangaçlığınız için kullanmayı deneyin.

'Taktik maktik yok, bam, bam, bam!' diyenler furyasına katılmak isteyen varsa bu da oldukça etkili bir yol. Bazen doğaçlama yapmak çok daha etkili olabiliyor. Bir de düşündükçe karmaşıklaştırmadan deneyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Kıyafetler bizim ikinci derimiz!

Bazılarımıza garip ve komik gelse de içinde iyi hissettiğiniz kıyafetleri veya aksesuarları takmak çekingenliğinizi yok etmede oldukça etkili bir yol olabilir. Eğer denemediyseniz bu yöntemi de bir şans verebilirsiniz!

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
5
4
3
3
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın