Özel Alışkanlıklarını Anlat Bilinçaltında Yatan Gerçeği Söyleyelim!
Bize özel alışkanlıklarından bahset!
1. Cinsiyetini seçer misin?
2. Yaşını da seçer misin?
3. Senin için ideal duş sıcaklığı nedir?
4. Kahvene ne kadar süt ekliyorsun? (Soldan sağa sırayla 1, 2, 3, 4, 5 olarak numaralandır.)
5. Müzik dinleme seviyen aşağıdakiler hangisi gibidir? (Soldan sağa sırayla 1, 2, 3, 4 olarak numaralandır)
6. Telefonun bataryası yüzde kaça geldiğinde kendini şarja takmak zorunda hissedersin?
7. Acil tuvalete girmen lazım. Bu 3 tuvaletten hangisini tercih edersin?
8. Son olarak yemeklerinde ne kadar baharat kullanırsın?
Kendini toparlayamıyorsun!
Sorunlarınla başa çıkma konusunda zor zamanlardan geçiyorsun. Yaşadıkların ve hissettiklerin bir noktadan sonra önemsizleşiyor. Yani sen bir bakıma, 'yediği yemeği beğenmediği halde bile yiyen' insanlardansın. Ne kadar kendini kötü hissetsen de insanlara daima 'iyiyim' diyorsun. Senin için ne kadar dipte olmak fark etmiyor artık. Kaldı ki moral motivasyonunu yüksek tutmak bile bazen senin için çocuk oyuncağı gibi basit bir şey gibi gözükse de dertlerin ve hayatını doğrudan etkileyip seni paso kederli hissettiren büyük meselelerde bile 'iyiyim' diyerek bir anlamda mücadele gücünü yitirmemeye gayret ediyorsun. Unutma ki, her ne zaman 'iyiyim' deyip etrafına ve kendine hissettirmek istemediğin sorunlardan kaçmaya çalıştığını zannederek büyük bir pişmanlık duyuyorsun.
Sosyalleşmek senin için bir çile!
Seni doğrudan 'içine kapanık' olarak değerlendirmek sığ bir değerlendirme olur; ancak yeniliklerle tanışmak veya onları tatmak seni hâlâ geriyor. Bu dönemde, özellikle toplumla geçinmek, uzlaşı içinde olmak sana işkence gibi geliyor. Dedik ya 'içine kapanık' veya 'asosyal' gibi sığ ve kesin çizgileri olan tanımlamalarla seni değerlendirmek yanlış, çünkü 'dışarıdakileri' tanımak için bir gayret içindesin ancak bir türlü zincirlerini kırmaya gönüllü değilsin. Haklısın, toplum içindekilerden seni buna cesaretlendirecek veya sana bu adımı attıracak elektriği alamıyorsun. Bu nedenle istemeyerek de olsa geri durmayı tercih ediyorsun.
İletişim yolun diğer insanlardan farklı!
Espri yapmadan duramıyorsun, çünkü insanlarla nasıl iletişim kuracağından tam emin değilsin! Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya bu konuda sen gerçekten doğal yeteneklisin. Ancak hayat, bazen insanları güldürmek için laf arasında espri serpiştirenlerin 'çok mu komik' terslemesiyle karşılaştığı gibi tokadını gösterir. Bazen asgari ciddiyetin gerektiği bir ortamda bile mücadele içinde olabiliyorsun. Komik olmak senin kimliğinde öyle bir etiket olmuş ki onsuz kendinde olup olmadığının farkında bile olmuyorsun.
Öz güvenin var, ama biraz kompleks yapıyorsun!
Sen kendine güveni olan birisin, fakat elinde olmadan herkesle ister istemez kıyaslamaya başlıyorsun. Bu huyundan vazgeçtiğinde hayattan o zaman keyif almaya başlayacaksın. Söylenilenden katiyen 'sen mutsuzsun' gibi bir anlam çıkarma. Aslında tam tersi sen kendi kabuğunda bile mutlusun. Ancak hâlâ üstesinden geldiğin işlerini diğerlerinin başardıkları şeylerle kıyaslamaktan kendini alıkoyamıyorsun. Bu bazen seni dışarıdan kıskanç ya da daha doğru bir ifadeyle 'imrenen' noktasına getiriyor ki işte o zaman kendini yetersiz görmeye başlıyorsun.
Yorum Yazın
Espri yapmadan duramıyorsun, çünkü insanlarla nasıl iletişim kuracağından tam emin değilsin! Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya bu konuda sen gerçekten doğa... Devamını Gör
En son baharat sordu...Bilinçaltında Yatan Gerçeği uydurdu...haydaaaa
İletişim yolun diğer insanlardan farklı! Espriler falan filan..tamamen doğru.