10 yıldan fazla bir süredir Gong ve öğrencileri biyolojik tabanlı polimerler üzerinde çalışıyorlar: “ CNF günümüzde kullanılan çip üstleçlerinden (substrat) çok daha fazla avantaj sağlamakta. Diğer polimerler petrol tabanlı polimer iken, CNF’in biyolojik tabanlı bir malzeme olması da CNF’nin polimer üzerine avantajıdır. Biyolojik tabanlı malzemeler sürdürülebilir, doğayla uyumludur, ve doğada çözünebilmektedir. Ayrıca polimerle kıyaslandığında CNF göreceli olarak daha düşük termal genişleme katsayısına sahiptir”
Grubun çalışmaları; performans olarak mevcut işlemcilere yakın, daha çevre dostu bir süreç göstermekte. Günümüzde kullanılan kablosuz cihazların çoğu, yüksek frekanslı işlemleri ve güç yönetim kabiliyetleri sebebiyle galyum arsenit (GaAs) tabanlı mikrodalga işlemciler kullanmakta. Ancak, galyum arsenit doğal yaşama oldukça zarar veren toksik bir maddedir.
Elektrik-Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi ve makalenin yazarlarından Yei Hwan Jung, yeni işlemin pahalı ve toksik malzeme kullanımını oldukça azalttığını ifade ediyor. “5×6 milimetre işlemcinin içine 1500 GaAs transistör yerleştirdiğini ve tipik bir mikrodalga işlemcisinde 8-40 arası transistör bulunabildiğini. Geri kalan alanın sadece ziyan olduğunu” söylüyor ve “Tasarımımızı CNF üzerinde uyguladık ve belirli bir montaj tekniği kullandık, ardından istediğimiz her yerde denediğimiz, tamamen kullanışlı ve mevcut işlemcilerin performansı ile mukayese edilebilen bir devre oluşturduk” diye ekliyor.
Prof. Ma, “Bu malzemelerin doğada çözünebilmesinin çevre üzerine olumlu etkisinin yanı sıra teknolojinin esnekliğinin bu işlemcilerin çok farklı alanlarda kullanılmasına yol açacağını” vurguluyor ve “Günümüzde yarı iletken çiplerin toptan üretiminin oldukça ucuz olduğunu ve endüstrinin bu yeni tasarıma uyum sağlamasının zaman isteyeceğini. Ancak zamanla esnek elektronik cihazlar gelecektir ve biz bu dönemeçten iyi geçiyoruz” diye de belirtiyor.
Doğanın verdiği alarmların daha da artmasıyla, bu tür yeşil-teknoloji çalışmalarına verilen önemin artacağı da bir gerçek. Umarız yakın zamanda bu ürünler kullanıma sunulur. Tabi bu işin hep bir arz talep meselesi olduğunu da unutmamak gerekir.