Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Neredeyse Herkesin En Az Bir Defa Denediği ve Hüsrana Uğradığı Evde Saç Kesmenin Püf Noktaları
'Evde saç nasıl kesilir?' sorusunun cevabını arıyoruz.
3. Ancak çoğu kuaförün uçlardan kırık alma anlayışı kafamızdaki ile uymadığı için yıllar sonra yine saçlarımızı kendimiz kesmeyi düşünmeye başlarız.
4. Kakül kesmek, en zor görünse de, en basiti.
Daha önce kakül kullandıysanız ve kesinlikle istiyorsanız, kakül kesmekle başlayabilirsiniz. İlk sefer için kuaförde kestirip uzadıkça kesmek daha da kolay olacaktır. İlk seferi kendiniz kesecekseniz ince dişli bir tarağa ve keskin ama saç kesimine uygun bir makasa ihtiyacınız var. Saç kesim makasınız yoksa, kaş kesmek için kullanılan orta boy makaslar da bu iş için ideal.
5. Saçlarınızı öne doğru tarayıp ince dişli tarakla küçük bir üçgen oluşturacak şekilde bir tutam saç ayırarak başlamalısınız.
Bu tutam olabildiğince ince olmalı; eğer çok ince ve yetersiz gelirse bir sonraki kesimde kenarlardan saç ekleyebilirsiniz; ancak kalın bir kakülü uzatmak ve şekillendirmek oldukça zordur. Kesilecek saçı belirledikten sonra diğer saçınızı iyice toplayın ve tokalarla tutturun.
6. Daha sonra bu tutamı dümdüz olacak şekilde fönleyin.
Saçın hacimli, bombeli olmayacak şekilde dümdüz olması çok önemli. Daha iyi düzleşmesi için öncesinde ıslatabilirsiniz. İstediğiniz şekli ve uzunluğu görmek için saçların kuru ve dümdüz olması gerekiyor.
7. Daha sonra saçı iyice tutarak burun hizası gibi bir uzunlukta kesin.
Bu ilk aşama, uzun bir saçı tek seferde kısaltmak zor olacağından önce işi kolaylaştırmak için saç uzunsa yanak seviyesinde bir kısaltma gerekli. Bu kesim elinizi de alıştırır. Düzgün olmasına gerek yok ama elinizi alıştırmak için düzgünce kesme denemesi yapabilirsiniz. Bu şekilde perçeme de çevirebilir, beğenmezseniz daha sonra yine kaküle çevirirsiniz.
8. Bir sonraki aşamada yine saçı tarayıp tarağı veya parmaklarınızı istediğiniz noktada ayarlayıp makasla kesin.
Makası tek seferde değil, bir uçtan diğerine yavaş yavaş ilerletmeye özen gösterin. saçı ortaya toplamayın, sıkıştırmayın. Normalde nasıl duracaksa öyle tutarak kesilmeli.
9. Elinizi korkak alıştırmalı ve hedeflediğiniz uzunluktan biraz daha uzun kesmelisiniz.
Uzun kakülün çözümü var ama fazla kısa keserseniz uzaması için beklemek zorundasınız. Bu yüzden göz hizasında kesip yavaş yavaş gözünüzün üstüne çıkabilirsiniz.
10. İstediğiniz uzunluğun biraz daha fazlasını elde ettiğinizde makası dik tutarak gelişigüzel şekilde en uç kısmın üstünden geçin.
Bu kesim şekli hem küçük eşitsizlikleri kapatır, hem de makas izini ortadan kaldırır. Ardından birkaç yıkamada zaten saçın yeni kesilmiş görüntüsü ortadan kalkacaktır.
11. Son düzeltmeyi jiletle de yapabilirsiniz.
Jiletle saç kesmek biraz profesyonellik istiyor ama saçınızı kestikten sonra en uç kısmını jiletle incelterek kesimi daha profesyonel gösterebilirsiniz. Mutlaka kuaförlerde kullanılan jiletler olması şart değil, evdeki herhangi bir temiz jilet de olur.
12. Tüm saçın kırıklarını almak için de benzer yöntemler kullanabilirsiniz.
Saçınızın uçlarını düzeltmek ve kırıklarını almak için eğer uzun saçlıysanız saçınızı iki parçaya bölüp öne getirin ve makasla veya jiletle ucunu kısaltın. Daha sonra saçlarınızı ensenizde toplayarak varsa eşitsizliği düzeltebilirsiniz.
13. Saçı önce önde toplayıp kesmek, daha sonra normal haline getirerek de kesebilirsiniz.
Elinizi korkak alıştırmak ve hafif hafif kesim yapmak burada da anahtar nokta. Dik kesim ve jiletle asimetrileri düzeltebilirsiniz.
Yorum Yazın
Bende kendi saçımı kendim keserim yukardan toplar makası vururum helede psikolojim gereğinden fazla bozuksa 40 çeşit model çıkar ortaya asker traşına kadar y... Devamını Gör