Eades, bu teknolojinin uzay seyahatlerini mümkün kılarken galaktik iş fırsatları yaratacağını da belirtiyor.
NASA Uzay Teknolojisi Misyon Birimi Baş Mühendisi Jeff Sheehy de, 'Bugün roketlerin çoğu kimyasal motorlarla çalışıyor. Bu motorlarla da Mars'a gidebilirsiniz. Ama uzun zaman alır. Gidiş-geliş en az üç yıl sürer. NASA, Mars'a daha hızlı gitmek, ekibin dış uzayda geçirdiği süreyi asgariye indirmek istiyor' diyor.
Yolculuk süresinin kısalmasıyla astronotların uzay radyasyonuna daha az maruz kalacakları belirtiliyor.
Uzay radyasyonunun 'radyasyon hastalığı', merkezi sinir sistemi sorunları ve dejeneratif hastalıklarla kanser riskini artırabileceği söyleniyor.
Sheehy ayrıca, yolculuğun süresinin kısalmasının genel anlamda misyonu daha az riskli hale getireceğine dikkat çekerek 'Dışarıda ne kadar çok kalırsanız işlerin yanlış gitme riski de o kadar artar' diye konuşuyor.
NASA'nın bu nedenle nükleer yakıtla çalışan bir roket geliştirmek istediği belirtiliyor.
NTP sisteminde ısının uranyum yakıtından elde edildiği bir nükleer reaktör kullanıyor. Bu termal enerji, likit iticiyi (genellikle likit hidrojen) ısıtıyor. Isınma sonucu sıvı, gaza dönüşerek itme kuvveti yaratıyor.
NTP roketlerinin birim başına itme kuvvetinin kimyasal roketlerininkinin iki katı olduğunu söyleyen Sheehy, 'Bu teknolojiyle astronotların iki yıldan az bir sürede Mars'a gidip gelmeleri mümkün olabilir' diyor.
Yorum Yazın
Gönül İşi Gezegen İşi Adayımız Belli Elon Musk-Mars Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
Uzaylılardan ele geçirdiğiniz ışınlanma teknolojisini "bulmuş gibi" yapın artık da her yere rahat rahat gidip dönelim.
tartışma konularına bak amaçladıkları şeylere bak. bi de dön memlekete bak. gay olandan gelecek beklenmez:D deve sidiği içersem hastalıklarıma iyi gelir. mil... Devamını Gör