Nepal'de 7.9 Şiddetinde Deprem: Can Kaybı 3200'ü Aştı...
Yetkililer, yıkılan binaların enkazı altında çok sayıda kişi bulunduğunu, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu söyledi.
Rijal, 'Halkımızın yardıma ihtiyacı var. Bu tür bir felaket konusunda çok daha bilgili ve donanımlı uluslararası kuruluşların desteğini bekliyoruz' dedi.
Türkiye saati ile 09.11 sıralarında yaşanan çok şiddetli sarsıntı ülkenin tamamında hissedilirken, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'i de etkiledi, Himalaya Dağları'nda çığa neden oldu.
Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem ülkede 80 yıldan bu yana yaşanan en büyük deprem.
Depremde ağır hasar gören yollar trafiğe kapanırken telefon hizmetleri durma noktasına geldi. Başkent Katmandu'daki uluslararası havaalanı da uçuşlara kapatıldı.
Depremden en çok etkilenen Katmandu Vadisi'nde yaklaşık 2,5 milyon kişi yaşıyor. Bölgede çok sayıda da yabancı turist bulunuyor.
Bir çok ülke ve yardım kuruluşu yardım teklifinde bulundu. Kurtarma ekipleri ve yardım malzemesi Nepal'e ulaşmaya başladı.
Yetkililer enkaz altında kalanlar olduğunu ve ölü sayısının artmasını beklediklerini söylüyor.
Nepal hükümeti depremden sonra olağanüstü hal ilan etti.
Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal Hindistan’ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söylemişti. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu’nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtmişti. Sarsıntı, bölgeye göre 30 saniye ile iki dakika arasında sürdü.
Başkent sokaklarında çok sayıda enkaz var. Yıkılan yapılardan biri de, 19. yüzyıldan kalma Dharara Kulesi. Turistlerin kentin manzarasını görmek için çıktığı 62 metrelik kulenin enkazında 200'den fazla kişinin olduğu tahmin ediliyor.
Son 80 yılın en şiddetli depremi...
Deprem sonrası Katmandu'dan ilk fotoğraflar
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!