Kredi İhtiyacınız Varsa En Avantajlısını Çekin! Akılcı Kredi Kullanımı ve Kredi Hesaplama Platformu: HangiKredi
Kredi çekmek günümüz dünyasında hepimizin ihtiyacı. Ev alırken, araba alırken, iş kurarken veya yeni bir bilgisayar sistemi oluştururken birçok kez krediye ihtiyacımız oluyor.
Tabii seçenekler bol ve bir seçim yapmak zorundayız. İşte bu seçimde size yardımcı olacak, kredi hesaplaması yapmanızı sağlayacak bir platform var. O da 'HangiKredi'
İşte kredi çekimi ve Hangikredi.com hakkında bilmeniz gerekenler:
Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.
Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Bireysel İhtiyaç Kredisi Hesaplama
Konut Kredisi Hesaplama
Konut kredisi hesaplamasında faiz oranı ve dosya masrafının yanı sıra ekspertiz ücreti ve komisyon bedeli de kredi maliyetini etkiler. Konut kredileri genellikle uzun vadeli kullanıldıkları için faiz oranlarındaki küçük farklılıklar, toplam geri ödemenize önemli ölçüde yansıyabilir. Ekspertiz ücreti, komisyon bedeli ve dosya masrafı da yine kullanılan kredi tutarına ve bankaya göre değişkenlik gösterecektir.
Ev kredisinde en yüksek kredilendirme miktarı, gayrimenkulün değerinin (emlak uzmanı tarafından belirlenmiş olan) %90’ı kadardır. Ayrıca ilgili konuta ipotek konulur.
Taşıt Kredisi Hesaplama
Taşıt kredisi hesaplaması yaparken, hesaplamayı sıfır araç için mi yoksa ikinci el bir araba için mi yaptığınız önemlidir. Faiz oranlarında önemli farklılıklar olmasa da ikinci el otomobillerde en fazla 10 yaşına kadar kredilendirme yapılıyor olması önemli bir ayrıntı.
Taşıt kredisinde, ilgili araca banka tarafından ipotek konulur. İkinci el araba kredilerinde nakit para desteği en fazla, kasko değerinin %70’i oranındadır.
KOBİ Kredisi Hesaplama
Kobi kredisi (esnaf kredisi) hesaplamasında ise oranlar ve masraflar son derece değişkendir. İşletmenin büyüklüğüne, sektörüne, kredi başvuru nedenine, kredi siciline, şube ile olan ilişkisine vb pek çok farklı unsura göre alabileceği kredi tutarı ve oranı değişebilir.
Kredi Başvurusu İçin Gereken Şartlar
Krediye başvurabilmek için gereken öncelikli şart 18 yaşından büyük olmak. Bunun yanısıra girişi minimum üç ay önce yapılmış ve devam etmekte olan sigortanız ile belgelenebilir geliriniz olmalıdır.
Ayrıca kredi notunuz da bankanın belirlediği sınırlar içinde yer almalıdır. Kredi notunuz sıfırsa ya da riskli gruptaysa kredi başvurunuz onaylanmayacaktır.
Neden Kredi Alamıyorum?
Kredi alamamanın birçok nedeni olabilir. Kredi alamama nedenlerini belli temel başlıklarda toplayabiliriz:
Gelirin yetersiz olması ya da belgelenmemesi
Kredi notunun düşük olması
Kefil olma durumu
Aktif bir kredinin olması
Kara liste sistemine girilmesi
Bankalardan kredi alabilmek için gelirinizi belgeleyebiliyor olmanız gerekir. Bu, borcunuzu geri ödeyebileceğinize dair bir garantidir. Kredi notu ise bankanın, sizin borcunuzu ödeyip ödeyemeyeceğinize dair bir fikir edinmesini sağlar. Tüm finansal geçmişiniz ve mevcut ödemelerinizi içeren kredi notu ne kadar yüksek olursa başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yükselir.
Eğer önceki borçlarınızı ödeyemediğiniz için hakkınızda yasal takip başlatıdıysa ve kara listeye girdiyseniz kredi başvurunuz, siciliniz temilenene kadar onaylanmayacaktır.
Kredimi Ödemezsem Ne Olur?
Kredi borcunu geciktirmek için tüketiciye tanınan süre 90 gün. Farklı zamanlardaki parça parça gecikmeler ile ya da aralıksız şekilde 90 gün ödeme yapmamak, hakkınızda yasal takip başlatılmasına neden olur.
Yasal takip sonucunda genellikle maaş haczi kararı çıkar. Bu da maaşınızın dörtte birine banka tarafından haciz konulması anlamına gelir. Ayrıca kara listeye girersiniz yani siciliniz bozulur.
Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan sicil kaydı beş senede bir yenilendiğinden uzun süre yapacağınız kredi başvuruları olumsuz yanıtlanabilir.
Akılcı Kredi Kullanımı Nedir?
Nakit ihtiyacı duyulan durumlarda, banka kredileri tüketicilerin imdadına yetişiyor. Özellikle son dönemde arka arkaya gerçekleşen faiz indirimleri kredilerin cazibesini artırsa da yanlış kullanımlar tüketicilerin sorun yaşamasına neden olabiliyor. Online kredi karşılaştırma ve başvuru platformu Hangikredi, kullanıcılarına sorun yaşamamaları için “akılcı kredi kullanımı”nı öneriyor.
Akılcı kredi kullanımının dört adımı:
Gerçekten ihtiyacınız varsa kredi kullanın!
Akılcı kredi kullanımı için dikkat etmeniz gereken 4 önemli nokta var. Bunlardan ilki almak istediğiniz krediye gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına karar vermek. Her türlü nakit sıkıntısı için bankadan kredi almak kolay bir çözüm gibi görünse de geciken ya da yapılamayan ödemeler yasal yaptırımlara varan sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle kredi başvurusu yapmadan önce, krediye ya da başvuru yapmak istediğiniz tutara gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını detaylıca düşünmenizde fayda var.
Aylık taksit tutarını doğru belirleyin!
Doğru kredi kullanımı için aylık taksitlerin doğru belirlenmesi gerekiyor. Ödeyebileceğiniz aylık taksit tutarını belirlerken aylık sabit giderlerinizin yanı sıra ortaya çıkabilecek beklenmedik giderleri de hesaba katmalısınız. Ödeyebileceğiniz aylık taksit tutarı, vade belirleme konusunda da size yardımcı olacaktır. Doğru taksit tutarını belirleyerek hem kredinizi daha kolay ödeyebilir hem de yasal takibe neden olabilecek gecikmelerin önüne geçebilirsiniz.
Kısa vadeli ödeme planı yapın!
Daha az aylık taksit ödemek için uzun vadeli kredi planı yapmak pek çok tüketicinin düştüğü bir yanılgı. Uzun vadeli kredilerde aylık taksit ödemeleri daha az olsa da toplam ödeme tutarı daha fazla oluyor. Hem cebinizden çıkacak toplam tutarın daha az olması hem de uzun süren ödemelerin sizi yormaması adına minimum vade ile bütçenizi zorlamayacak maksimum aylık tutar seçeneğini tercih etmek daha doğru bir seçim olacaktır.
Zamanında ve eksiksiz ödemeler yapın!
Akılcı kredi kullanımı için en önemli tavsiye ödemelerinizi zamanında ve eksiksiz yapmanız. Kredi desteğine ihtiyaç duyduğunuz her an kolayca kredi alabilmek için kredi notunuzun belli bir seviyenin üzerinde olması gerekiyor. Kredi notunuzu yüksek tutmanın yolu ise ödemelerinizi zamanında ve eksiksiz yapmanızdan geçiyor.
Ayrıca 90 günlük gecikme neticesinde hakkınızda yasal takip başlatılabileceği ve yasal süreç sonucunda maaş haczi gibi yaptırımlarla karşılaşabileceğinizi de unutmayın.
Detaylı bilgi için: https://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Reklammi aldin bankadan. Onedio ?
Tanıtım içeriğidir demişler zaten.
Krediye mi ihtiyacınız var? Evet ise, WhatsApp: +91 963289 2493 veya E-posta ile iletişime geçin: paulhelpfund(at)yahoo(.)com
kredi hesaplamak için kredibankalar. com öneriyorum