Kişiselleştirilebilir Parmak Büyüklüğünde Akıllı Ekran
TinyScreen minik ekranıyla saat, oyun konsolu, video oynatıcı haline gelebiliyor.
Üreticilik ve kendin-yap anlayışı geliştikçe bu konu ile uğraşan insanların hayatını kolaylaştıracak girişimlerin de sayısı artıyor. Küçük modüller kullanarak hazırlanmış elektronik devrelerin kullanımı Maker’ların denilen üreticilere eğlenceli ve yaratıcı saatler sunuyor. Karınca Lab’in geliştirdiği MAKEY modülleri ve bu ay düzenlenecek olan Maker Panayırı üretken insanların buluşmasını amaçlıyor.
Dünya çapındaki üretkenler birbiriyle internet sayesinde iletişim kuruyor ve gelişmelerini paylaşıyor. İstanbul’da yaşayan Tolga Özuygur ile maker olmak, ev yapımı teknoloji geliştirmek ve açık kaynak kodlu yazılım ve donanımların hayatımıza etkisini konuşmuştuk.
Modüllerin ve kitlerin basit elektronik bilgisiyle beraber herkesi bir üretken yapabilir. Bu kitlerin arasına bu hafta içi Kickstarter üzerinde gereken desteği bulan TinyScreen de katıldı. İsmi gibi minik bir ekran olanTinyScreen, Arduino kullanarak tasarlanmış bir donanım ve yazılımdan oluşuyor. Cihaz için geliştirilmiş kitleri kullanarak akıllı telefondan mini oyun konsoluna, akıllı gözlükten kolyeye kadar farklı tasarım ve kullanımlara açık bir kaynak haline geliyor.
Bu cihaz ile yapabileceklerinizin sınırı, İngilizce literatürde klişeleşen bir tanım kadar; 'Sky is the limit'. Yani gökyüzü kadar geniş ve uçsuz kucaksız. Karşınıza çıkabilecek tek sınır hayal gücünüz. Açık kaynak koduna sahip olan TinyScreen, Tinyduino kiti ve tarayıcı üzerinden programlama imkanı ile dizginleri size bırakıyor. Bu özellikleri ile birlikte Tinyscreen’e bir akıllı saattir veya bir mini oyun konsoludur diyerek sınırlamak imkansız.
Yorum Yazın