Görüş Bildir
Haberler
KETOJENİK DİYET NEDİR ,NASIL YAPILIR?

KETOJENİK DİYET NEDİR ,NASIL YAPILIR?

Yasin DÜLGER
18.07.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 16:55

Ketojiyenik Diyet Nedir ?

Son dönemlerde ketojiyenik diyet oldukça meşhur bir duruma geldi

Öncelikle bu diyet çeşidinin Steve Jobs’un hastalığına yakalanmasından sonra daha uzun yaşamasında etkili olmuştur. Ayrıca hastalıklara karşı mücadelede de etkin bir diyet türüdür.

Ketojiyenik diyet hastalıklara yardımcı olmasının yanında sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir zayıflama amacı ile de kullanılıyor.

Diyetin temel prensibi karbonhidrat bakımından zayıf ancak yağ ve protein oranından zengin besinlerin tüketilmesine dayanıyor. “Ketozis” isminden türemiştirve ketozis biyolojide enerji sağlamak amacıyla vücudun yağ yakma sürecidir.

 Ketojenik diyetlerde kalori alımlarının yüzde 65′i protein, %35 i yağ ve kalan kısım ise karbonhidrattan sağlanıyor. Böylece ketozis süreci azalıyor ve zayıflama meydana geliyor. 

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır ?

Düşük karbonhidratlı diyetlerde yağlı yiyecekler çok fazla öğünde azar azar tüketiliyor ve bu sayede tokluk hissinde kalıcılık meydana ve enerji seviyesi gözle görülür miktarda yükseliyor. Hastalıklara karşı da tavsiye edilen bu diyetlerin oldukça faydalı olduğu bilimsel çalışmalar sonucunda da kanıtlanmış durumda.

Öncelikle ketojiyenik diyete başlarken kullanmaktan vazgeçmek zorunda kalacağınız bazı karbonhidrat zengini besinler var. Bunların başında ekmek, makarna, pirin. geliyor.

Diyeti uygularken kaliteli protein ve yağların tüketilmesi gerekiyor. Bu protein yönünden zengin besinlerin başında da kırmızı et(Sığır) , kuzu, dana ve peynir çeşitleri geliyor.

Ürünler mümkün olduğunca organik olmalı ki böylece sağlanacak fayda maksimum olsun.

Diyette kullanılabilecek yağ çeşitleri ise Hindistan cevizi, sebze yağları. Fıstık kesinlikle tüketilmemeli ancak badem ve ceviz kararınca tüketilebilir.

Türk yemeklerinin vazgeçilmezlerinden olan biber, domates ve soğan gibi şekerli sebze çeşitleri ve büyük oranlı nişasta barındıran patates de tüketilmemesi gerekenler sınıfında.

Karbonhidrat seviyesi az olan orman meyveleri kararında tüketilebilir ancak kesinlikle aşırıya kaçırmamak gerekli.

Baharatlardan feragat etmeniz gerekmiyor. İstediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Özellikle bayanların vazgeçilmezi olan çikolata da az miktarda tüketilebilir. Ancak şeker seviyesi yüksek olduğundan çikolatanın mümkün olduğunca az tüketilmesi gerekiyor.

Kaynak: http://www.kombinle.net/ketojenik-diy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın