onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Keşke Hepimiz 'Fenomen' Olsaydık! 5 Maddede Hangi Sosyal Ağ Ne Kadar Kazandırıyor?

etiket Keşke Hepimiz 'Fenomen' Olsaydık! 5 Maddede Hangi Sosyal Ağ Ne Kadar Kazandırıyor?

fatihizm
07.07.2017 - 16:08

Günümüzde en çok sevdiğimiz şey artık görsel içerik tüketmek. Bu türden içeriklerin ortaya çıkardığı hayli fazla ilginç istatistikleri mutlaka görmüşsünüzdür. 

YouTube'a dakikada 100 saatlik video yükleniyor, dakikada 500 bin Facebook postu yükleniyor, dakikada milyonlarca tweet atılıyor gibi ifadeler bunlardan sadece bazıları. 

Şimdi herhangi bir sosyal ağda ünlü biri olsaydınız ortalama ne kadar gelir edebilirdiniz ya da edebildirdik onlara bir göz atalım.

Kaynaklar; 

wikipedia.com/youtube

socialblade.com

dmariearchive.com

İçeriği okumaya başlamadan evvel daha önce yazılan şu verilerden bolca faydalanıldığı da belirtelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. YouTube

1. YouTube

Evrensel anlamda herkesin en rahat adapte olabildiği, aradığını en kolay bulabildiği YouTube, milyonlarca dakikalık video datasıyla devasa bir havuz. 

Haliyle bu havuzda biriken paralar da YouTube ünlüleri olarak adlandırılan 'YouTuber' kişilerine aktarılıyor. 

Kimi zaman reklamlarla, kimi zaman da sponsorlu içeriklerle herhangi bir kişi YouTube üzerinden kazanç elde etmeye başladı. 

- Oyun dünyasının yakından tanınan ismi PewDiePie örneği ile başlayarak yola çıkarsak, 56 milyon takipçisiyle sadece YouTube reklamlarından 1 milyon dolara kadar para kazandığı tahmin ediliyor. Bu da yıllık 10-12 milyon dolara denk geliyor ki, gerçekten 'dünyanın en kolay para kazanan adamı' lakabını almış olması bunu gösteriyor. 

- Kazanç tablosunda A puana sahip olan Enes Batur, son 30 günde 270 bin yeni takipçi ve toplamda 4.2 milyon kişiye aylık 153 milyon video gösterimi yapıyor. 

Kazanç konusunda uçurumlar olsa da, genç arkadaşımız gerçekten çok iyi paralar kazanıyor diyebiliriz. 

- Orkun Işıtmak, Türkiye sıralamasının 9. sırada bulunan başka bir genç. Kendisini 3.6 milyon kişi takip ediyor ve yıllık 1 ila 3 milyon dolar arasında bir para kazandığı ön görülüyor. Tabi bu rakamlar net değil ama basit bir matematikle bunun olabileceğini hesaplamak mümkün.

- Danla Biliç, YouTube'ın en gözde makyaj kanallarından birisinin sahibi olarak biliniyor. 1.2 milyon kişiye yakın takip ediliyor ve son 30 günde videoları 13 milyondan fazla tüketilmiş. 

aylık 3 ila 50 bin dolar arasındaki kazanç tahmini de onun popüler olmasının önündeki engelleri birer birer kaldırmış durumda. 

Ancak gözden kaçırılmaması gereken temel konular, iyi bir video konusu, iyi bir video montajcı olmak ve konuları ilgili kişilere aktarabilme becerisidir. 

Zaten kendileri bunları yapmayı bildikleri için çoğu kişiden de çok öndeler.

Ortalama bazında 100 bin takipçisi olan bir YouTube kanalı ayda 2000 TL civarında bir gelir elde edebiliyor.

2. Twitter

2. Twitter

Twitter kendisini artık bir sosyal ağdan çok haber akış platformu olarak görse de, onun yarattığı akımı diğerlerinde bulmak mümkün değil. 

Dünyanın en ünlü ve Twitter'ın en çok takip edilen futbolculardan birisi olan Cristiano Ronaldo'nun tweet başına 260 bin avro kazandığı gerçeği ve bir de...

Türkiye'de de reklamın çeşidine bağlı olarak aylık 5 ila 20 bin tl arasında bir kazanç elde etmek mümkün olabildiği tahmin ediliyor.

3. Instagram

3. Instagram

Herhalde dünyanın en özel sosyal ağlarından birisidir Instagram. Sayısız ünlüye en hızlı şekilde ulaşabilinen fotoğraf tabanlı Instagram, milyonlarca kişiye hitap ediyor. 

Hal böyle olunca burada da bir kazanç modeli oluşturuldu. Bütçesine göre reklam gönderileri yaptıran firmalardan, milyon dolarlık ürün yerleştirmeli fotoğraflara kadar değişik kazançlar elde edilmesini sağlayan Facebook'un bu gizemli servisi, 100 bin takipçiye sahip olanlara aylık ortalama 1000 dolar kazandırabiliyor. 

D’Marie Analytics'e göre 123 milyon takipçisi bulunan Selena Gomez'in her postunun değeri ortalama 550 bin dolar değerinde. 

Hal böyle olunca da 'zengin' olarak adlandırılan şirketlerin bu reklam modeline yatırım yapmaları kaçınılmaz oluyor. 

Gezilerine sponsor olunan fotoğrafçılar, yediklerini reklam karşılığı paylaştıran restoranları düşündükçe cidden Türkiye'den de iyi paralar kazanılabildiği gerçeğini unutmamak gerek.

Hem reklam veren hem de reklam alan kazanıyor.

4. Snapchat

4. Snapchat

Snapchat, çok başka boyutlarla girmişti hayatımıza. Bir zamanların en ünlüsü olmaya kadar da yükselen başarısı son zamanlarda Instagram'a gelen benzer özellikler sayesinde düşüşe geçse bile, Snapchat hala en iyilerden birisi olmayı sürdürüyor. 

1000 ila 5 bin arasında takipçisi olan bir Snapchat ünlüsü gönderi başına 500 ila 1000 dolar arasında bir kazanç elde edebiliyor. 

Her gönderinin maksimum 24 saat göründükten sonra ortadan kaybolması da bunlara eklenince son derece kolay para kazanmak mümkün. 

100 bin civarında bir izleyicisi olan bir hesap 30-40 bin dolarlara kadar kazanç elde edebiliyor. Hem de 24 saatte!

5. Peki bir ünlü değil de Sosyal Medya Uzmanı kimliğiniz olsaydı ne kadar kazanç olurdu?

5. Peki bir ünlü değil de Sosyal Medya Uzmanı kimliğiniz olsaydı ne kadar kazanç olurdu?

Sosyal Medya Uzmanı, Facebook, Twitter ve Instagramı iyi kullanmayı bilmek değil, oradan rapor elde etme işini ve planlamaları başarıyla yapan kişilere verilen bir ünvandır. 

Hedef kitleyi bulmak ve yönetmek, gerçek anlamda zorlayıcı bir iş olsa da günümüzde şirketleri başarıya ulaştıran kişiler olan sosyal medya uzmanları gerçekten de emeklerinin karşılığını nasıl alıyor rakamlarla ona bir bakalım. 

Üniversitenin ilgili bölümünden mezun olan bir Amerikalı, yıllık 50 binle 90 bin dolar arasında bir kazanç elde edebiliyor. 

New York ve Silikon Vadisi şirketlerinin bolca olduğu bölgelerde ise rakamlar daha da yukarıya çıkabiliyor. 

Bir de bu kişilerin üst seviyesi olan Sosyal Medya Yöneticisi pozisyonu var. Bu kişilerin Amerika'da 80 bin ila 140 bin dolar arasında gelir elde ettiği biliniyor. 

Peki Türkiye'de durumlar nasıl? 

Sevimli ülkemizde çok az sayıda ilgili üniversite bölümü var. Haliyle sertifika sorunu yaşayan bu kişiler aylık maaş kıdem ve tecrübelerine göre bin TL ile 3 bin TL arasında değişen rakamlarla kazanç elde ediyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
104
71
44
43
41
28
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infinity

Youtube kadar leş bir ortam yok, yarısından çoğu aile terbiyesi görmemiş 12 yaş altı çocuklardan oluşuyor

Genzo Wakabayashi

Ne bir denetleme var ne de bir kısıtlama eline telefonu-pc yi alan mallaşıyo ve insanlarda mal gibi bunları izliyo , fanclub lar falan da cabası.

Kartal Yildirim

siz çıldırmıssınz ya. aylık 3 ile 50 bın dolar ne ? bu nasıl bi aralık. 0.1 ile 1000000 arasında derseniz daha tutarlı olurdu.

fatma keskin

snapchatte 2000 3000 takipcisi olan bisürü kişi tanıyorum 5 krş kzanmıyolar ne uyduruyosunuz. reklam yapanlar icin falan geçerlidir belki