onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Karşındakini Dinleme Konusunda Ne Kadar İyisin?

etiket Karşındakini Dinleme Konusunda Ne Kadar İyisin?

Selluka
08.09.2022 - 22:02

Etkili bir konuşmacı olmaktan daha zor bir iletişim becerisi varsa o da etkin bir dinleyici olabilmek. Bugün hem iş hayatında hem de sosyal hayatımızda karşımızdaki kişileri ne kadar iyi dinleyebiliyoruz? 

Bu testimizde senin karşındakini dinleme konusunda ne kadar iyi olduğunu anlayacağız. Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk olarak cinsiyetini öğrenelim.

2. Sence etkili iletişimin temeli hangisidir?

3. Peki sence iyi bir dinleyicinin en önemli özelliği nedir?

4. İletişimde yapılan en temel hata nedir?

5. İyi dinleyiciler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Arkadaşlarına seni sorsak nasıl tanımlarlar?

7. Son olarak sence iyi bir dinleyici misin?

Çok iyisin!

Çok iyisin!

Genellikle iyi bir dinleyici olmamızın önüne geçen şey düşüncelerimizdir. Kafamızın içindeki küçük ses duyduğumuz her şeyi yargılar, değerlendirir, tartışır ve analiz eder. Sen dinleme konusunda adeta bir dahisin. Hatta o kadar iyisin ki arkadaşların bir sorun yaşadığında ilk seni arıyorlar. Çünkü biliyorlar ki sen her konuda iyi bir dinleyicisin!

Gelişmen lazım!

Gelişmen lazım!

İyi bir dinleyici olmak göründüğünden çok daha zor bir beceri. Çoğunlukla sadece sessiz kalarak karşımızdaki kişinin sözlerini tamamlamasını beklemekle, onu dinlemekten çok ona vereceğimiz cevabı düşünmekle sonuçlanan dinleme eylemi, başarıyla gerçekleştirilmediğinde bize hem iş hem de sosyal hayatta pek çok şey kaybettiriyor. İyi bir dinleyici olmak hem karşımızdaki kişiyi iyi anlamak ve işlerin kolaylaşmasını sağlamak hem de güvenilir ve etkili bir iş insanı olmak açısından çok önemli. Anladığımız kadarıyla iyi bir dinleyici olma konusunda büyük adımlar atsan da bu konuda biraz daha ilerlemen gerekiyor.

Eleştirmeden dinlemeyi öğrenmen lazım!

Eleştirmeden dinlemeyi öğrenmen lazım!

Etkin dinlemenin bir diğer etkeni de eleştirmen yönümüzü arka plana atıp gerçekten dinlemek ve anlamaya çalışmaktır. Sürekli eleştirmek ve kendi fikirlerimizin doğru olduğunu ispat etmeye uğraşmak hem iletişimi hem de bizi geriletir. Empatik dinleme yaparken, dinlediğimizi ve anladığımızı belirtmek için söylenen şeyin içeriğini farklı bir şekilde ifade etmeli ve duygusunu yansıtmalıyız.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
9
7
5
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın