İşte Bunlar Hep Film: Sadece Filmlerde Görülen ve Saçmalıkta Sınır Tanımayan Muhabbetler
Arkadaş grubuyla keyif içinde film izlerken, 'Ya bunun olması pek mümkün değil aslında. Çünkü fizik kanunlarına aykırı' şeklinde yapılan, ve bütün eğlencenin içine etmenizi sağlayacak nerd çıkışlarından ibaret bir içerik sizi bekliyor şimdi.
1. Hakikatin serumu mevzusu
2. "Köpekbalıkları asla doymaz"
3. Dokunan yanar.
4. Uzay patlamaları, çatlamaları.
Uzay oksijensiz bir boşluk olduğu için, orada yaşanan patlamaların herhangi bir ateş topu oluşturması filan mümkün değil.
Ne mi olur? Ani ve güçlü bir parlama düşünün. Flaş patlaması gibi. Öyle olur.
5. Vahşi bir hayvan, ne olursa olsun, sizi kovalar.
Evet bu yüksek ihtimal. Ama o an bir şeyler yiyor olsa bile mi? Hayvanların zekasına hakaret etmek gibi bir şey bu.
Düşünün, restoranda önünüze yemeğiniz gelmiş. Kalkıp garsonun tepsisini kovalar mısınız? Hayır. Hayvanlar da böyle düşünüyor. O yüzden birden karşısına çıktığınız aslanın, kaplanın, hatta T-rex'in ziyafetini bırakıp sizi kovalaması gibi bir şey söz konusu değil.
6. Kalbi durdu, vuralım şoku.
Kalp monitörü ince düz çizgiyi gösterdiğinde şok cihazıyla müdahale etmek doğru değil. Bu gibi durumlarda tercih edilen genelde kalp masajı oluyor.
Şok cihazı, daha da ziyade ventriküler fibrilasyon durumunda (kalpteki anormal elektik aktivitesi nedeniyle ani kalp kasılması) kullanılıyor.
7. Susturucu. Ama o kadar da susturucu değil.
Susturucular var. Ama bilmemkaç desibellik tüfek atışını sinek ısırığına çeviren türden susturucular yok. Yani susturucu kullanıldığında o kadar da muazzam bir fark oluşmuyor. Sinemadaki yumruk sesleri gibi bir abartı bu da.
8. Hareket etmezseniz sizi göremez.
Yoo. T. Rex'ler çılgınlar gibi görebiliyordu. Böyle bir şey yok.
9. Sivrisinekten dinozor
Amma Jurassic Park'a yüklendik, tamam. Bu son.
Jurassic Park'ta donmuş reçinedeki sivrisinekten alınan dinozor DNA'sı ile yeniden dinozor üretilebiliyordu. Sorun şu ki, DNA 6.8 milyon yıl içinde tamamiyle yok oluyor. En yakın dinozorun 65 milyon yıl kadar önce yaşadığını düşünürsek, bu senaryonun pek oluru yok.
10. Uzay savaşları falan çok acayip, çok heyecanlı...
Tek bir ayrıntıyla. Bu savaşların huzur dolu olması dahi beklenebilir. Çünkü uzayda hava yok. Hava olmadığı için ses de yok. Anlayacağınız gerçek bir uzay savaşı, aşağı yukarı bu gif gibi olurdu.
11. Uzak mesafeler arası anlık iletişim.
Bu da pek mümkün değil. Mevcut teknolojiyle Dünya ile Mars arası sinyal gecikmesi 21 dakikayı buluyor. Yani karşılıklı bir selamlaşma dahi 42 dakika sürüyor.
12. Mağaraya girmeyelim, canavar çıkar.
Çıkmaz. Mağaralar ışıksızdır. Işıksız yerde bitki yetişmez. Bitki yetişmeyen yerde de öyle kudretli yaşamlar mümkün olmaz. (Kurbağa falan, en fazla) Dışarıdan akıp gelen az buçuk gıdayla kocaman canavarı nasıl yapacaksın? Mümkün değil.
13. Işın atma mevzusu.
Tamam, uzayda ses yok. Patlama, alev topu da yok. Ama bu kadarıyla bitmedi. Lazer ışınlarına gelelim. Lazer ışınları, onları belli edecek ikincil bir etken yoksa (buhar, dumar vs.) gözükmezler. Yani havada süzülen ışınları görmemiz pek mümkün değil.
Tabii Star Wars evreninin günahını almayalım. Orada bunu mümkün kılabilecek teknolojilerin olduğunu varsayabiliriz. Silahlardan çıkan ışınların, bizim fizikten aşina olduğumuz düz lazer ışınları olmak gibi bir zorunlulukları yok.
Neyse. Bir şeyler öğrendiniz işte...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
yalnız star wars ve jurassic park zaten bilim kurgu/fantezi ürünleri yani kurgu üzerinden ilerliyorlar gerçek olmalarını bekleyerek izlemiyoruz ki sanattaki ... Devamını Gör
Film filmdir. Mantık aramanıza gerek yok. Mantıksız olduğu için film zaten. Yoksa belgesel olurdu.
Marsta olsam kendimi avuturdum en azından ben aynı şehirde olduğum kişiden yarım saat geçikmeli mesaj alıyom allahsız 😔