onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İŞ DÜNYASI LİDERLERİ, CHOBANİ'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE, MÜLTECİ KRİZİNE ÇÖZÜM İÇİN KOLLARI SIVIYOR

İŞ DÜNYASI LİDERLERİ, CHOBANİ'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE, MÜLTECİ KRİZİNE ÇÖZÜM İÇİN KOLLARI SIVIYOR

İnsani yardım çalışmalarıyla dünyanın dikkatini üzerine çeken Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya, yeni kurduğu kişisel vakfı Tent ile insani yardıma yeni bir bakış açısı getiriyor. Ulukaya, Tent Vakfı ile özel sektör kuruluşları ve vakıfların insani yardım faaliyetlerinin geliştirilmesine önayak oluyor. Tent Vakfı'nın taahhüdünü ilk imzalayan şirketler, Dünya Ekonomi Forumu'nun 20 Ocak 2016 tarihinde yapılacak toplantısında açıklanacak.

Chobani'nin CEO’su ve Tent Vakfı'nın kurucusu Hamdi Ulukaya, mültecilerin sığındıkları ülkelerle ve küresel ekonomiyle daha iyi entegre olmalarını sağlamak amacıyla; aralarında Airbnb, IKEA Vakfı, LinkedIn, MasterCard ve UPS’in bulunduğu bir grup lider küresel şirketi biraraya getirmek üzere çalışmalar yürüttüğünü duyurdu. Ulukaya, Tent Vakfı'nın; Avrupa, Orta Doğu ve diğer coğrafyalarda ciddiyeti giderek artan mülteci krizinin çözümü için hızla çaba sarfeden gruplara, toplam 1 milyon ABD Doları bağışta bulunacağını da açıkladı.

Kendisi de göçmen olan ve daha önce servetinin yarısını mülteci krizini sona erdirmek için kullanmayı taahhüt eden Hamdi Ulukaya şunları söyledi: “Mülteci krizinin boyutları, etkileri ve seyri, bizi çağımızın en büyük insani meselesi olan bu krizi çözümlemek için yeni yollar araştırmaya ve desteklemeye mecbur kılıyor. Özel sektör, ilgili tüm taraflar için ihtiyaçlara daha iyi uyum sağlamak, daha etkili ve daha güvenli bir hale getirmek için elverişli bir konuma sahip. Bu konumlarını kullanarak, dünyada bir fark yaratabileceklerine inanıyorum.

Tent Vakfı'nın odağında 60 milyon mülteci var

Tent Vakfı, evlerini terk etmek zorunda kalan ve sayıları dünya genelinde 60 milyonu bulan insanların yaşadıkları sorunları, devletler ve insani yardım kuruluşları ile işbirliği yaparak hafifletmeyi amaçlıyor. Vakıf, mülteci sorununa girişimci zihniyetiyle yaklaşarak, farklı sektörlerin ortaklaşa çalışacağı yenilikçi çözümlere zemin hazırlıyor. İnsani yardım mekanizmalarını güçlendirme ve mülteci krizini sona erdirme yolunda, özel sektörü sahip olduğu yaratıcılığı, kaynakları ve girişimcilik ruhunu seferber etmeye teşvik ediyor.

Chobani markasının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işletmelerinde 600’den fazla mülteciyi istihdam eden Hamdi Ulukaya; “Tent Vakfı'nın var oluş sebebi, elimizdeki imkan ve kabiliyetleri mülteci krizini sona erdirmek için kullanmaktır. Bu, yardımdan öte bir şeydir. Bu, insani değerleri ön planda tutan anlamlı bir değişim yaratmaya yönelik küresel gücümüzü arttırmaya yatırım yapmak için verilmiş bir sözdür” diyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri: Tent Vakfı ve iş ortakları fark yaratacak

Eski BM Mülteciler Yüksek Komiseri (UNHCR) Antonio Guterres ise şöyle konuştu: “Yenilikçi kişi ve kuruluşların mültecilere yardım etme kapasitelerini en üst seviyeye çıkarmalarına özel sektörün öncülük ettiğini görmek çok sevindirici. Tent Vakfı ve iş ortaklarının UNHCR’in krizlere müdahale süresini kısaltma gayretlerinin bir an önce sonuç vermesini diliyorum. Bu sonuçlar sadece anında sağlanacak yardımlarda değil; uzun vadeli imkan ve kabiliyetler oluşturmada, izlenecek politikalarda ve mülteciler kadar onları kabul eden ülkelere de fayda sağlayacak yaklaşımların desteklenmesinde fark yaratacaktır.”

Tent Vakfı'nın taahhüdü

İş aleminin dünyanın dört bir yanındaki önderleri Tent Vakfı'nın taahhüdü çerçevesinde mültecilerin ve sığındıkları ülkelerin yaşam koşullarını yükseltecek kaynakların devreye sokulduğu ölçülebilir faaliyetleri, aşağıdaki yollardan desteklemeye söz veriyor:

İnsani yardım uzmanlarının mülteci kamplarında, kriz bölgelerinde, geçici veya kalıcı yerleşim alanlarında en çok ihtiyaç duyulan şeyler olarak belirlediği yardım malzemesi; lojistik ve hukuki hizmetler ile internet erişimi gibi hizmetleri ve aynî malzemeyi doğrudan sağlamak.

Gerek mülteciler gerekse risk altındaki evsahipleri için beceri ve dil eğitimini de kapsayanistihdam olanakları yaratmak.

İş ortaklarını; mültecilere veya onlara evsahipliği yapan topluluk mensuplarına iş veren veya mülteci haklarını destekleyen şirketleri ürün ve hizmet tedarikinde tercih etmeye teşvik ederek, ikmal zincirlerini biçimlendirmek.

Tent Vakfı'nın taahhüdünü ilk imzalayan şirketler, Dünya Ekonomi Forumu'nun 20 Ocak 2016 tarihinde yapılacak toplantısında açıklanacak.

Kaynak: http://www.istekadinlar.com/patronlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın