Görüş Bildir
Haberler
İmplantasyon Nedir? Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

İmplantasyon Nedir? Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

Şebnem Sucu
03.03.2022 - 10:46

Erken hamilelikte meydana gelen bir kanama olan implatasyon, endişe duyulması gereken bir durum değildir. Bu kanama tüm gebeliklerde görülmeyeceği gibi regl dönemine yakın bir zamanda meydana geldiğinden birçok kadın, kanamanın bir gebelik mi yoksa hamilelik işareti mi olduğu konusunda ikilemede kalabilir. Peki, implantasyon nedir? Yerleşme kanaması nasıl olur? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İmplantasyon, üstüne görme ya da halk arasından en çok bilinen adıyla yerleşme kanaması kadınlar tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Zamanlama bakımından birbirine yakın olan adet kanması ile karıştırılan bu durumu ayırt edici bazı kriterleri bulunur. Kimi kadında görülen kimi kadında görülmeyen implatasyon hakkında merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İmplantasyon Nedir?

İmplantasyon Nedir?

Meydana gelen döllenmenin ardından rahim duvarına yumurtanın tutunması ile ortaya çıkan bir kanama olan implantasyon ya da yerleşme kanaması, açık lekelenmeler şeklinde kendini gösterir. Birçok gebelikte kadınların karşılaştığı bu durum, zaman zaman endişeye de mahal verebiliyor. Sağlıklı kişilerde erken gebelik döneminde gözlenen hafif kanamanın eşlik ettiği yerleşme kanaması gebeliğin oluşumunda önemli yer tutmaktadır. Özellikle gebelik semptomu olabilecek farklı belirtiler yaşandığında gebelik testi uygulanarak durum kanıtlanabilir.

Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

Genellikle döllenme ve yumurtlamanın ardından 6-12 gün aralığında gerçekleşen yerleşme kanaması, gebeliğin ilerleyen süreçlerinde veya travma sonucu da meydana gelebilir. Döllenen yumurta rahim duvarına tutunduğunda kanama oluşur. Bu esnada gerçekleşen kanama ile yerleşme kanaması kadınlar tarafından fark edilir. 

En çok merak edilenlerden biri de yerleşme kanamasının nasıl olduğudur. Yerleşme kanaması renk olarak kahverengi ya da pembedir. Renginde herhangi bir farklılık olmayacağı gibi kanamanın şiddeti adet döneminden tamamen farklıdır. Genel olarak lekelenme şeklinde ortaya çıkan yerleşme kanaması, akışkan ve parlak olmadığı gibi oldukça az miktarda görülür. Yerleşme kanaması bazı kadınlarda bir defa görülebileceği gibi bazı kadınlarda kısa süreli yaşandığı da gözlemlenmektedir.

İmplantasyon Kanaması Ağrılı Mı?

İmplantasyon Kanaması Ağrılı Mı?

Yerleşme kanaması hakkında merak edilenlerden biri de kanamanın ağrıya sebep olup olmadığıdır. Birçok kadın endişeye kapılsa da yerleşme kanaması normal adet döneminde yaşanan ağrılara neden olmaz. Yerleşme kanaması esnasında hafif kramplar hissedilebilir, ancak birçok kadın bu hafif ağrıyı hissetmez bile.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın