onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İlk Karavanın Hikayesi: Eccles Karavanları

İlk Karavanın Hikayesi: Eccles Karavanları

Çağlar Canbay
06.08.2014 - 14:01 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 14:44

İlk Karavanın Hikayesi: Eccles Karavanları

Karavancılığın hikayesi aslında yüzyıllarca öncesine dayanmakta. Nitekim karavan kelimesinin kökü 'kervan' kelimesinden türemiştir ve bundan uzun yıllar önce at arabaları zamanında da atlarla çekilen karavanlar zaman zaman toprak yollarda boy göstermiştir. Eskiden beri dizayn edilen bu tekerlekli taşıtların günümüze kadar ulaşmasına katkı sağlayan bir şirket olan Eccles ise günümüzde de karavan üretmeye devam ediyor.

Kaynak: http://www.dunyayikesfet.net/2014/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İlk Eccles Karavan Reklamlarından Biri

İlk Eccles Karavan Reklamlarından Biri

1919 yılında Birmingham'da kurulan Eccles adında bir şirketin sahibi olan Bill Riley, ilk prototip karavanı tasarladı ve bu fikrini de hayata geçirmeyi başardı. 1919 yılında bu ürettiği karavanı bir motor show fuarında sergileme kararı alan Bill, daha fazla ilgi görmek için bir sergi ayarladı ve beklediği siparişler de gelmeye başladı. İlk karavan siparişi veren Dowager Kontesi oldu ve ardından siparişler yağmaya başladı. Bunca ilgi görmesi sebebiyle siparişleri yetiştirmekte güçlük çekildiği için o tarihte yani 1919'da Eccles fabrikaları hizmete girerek ilk 50 karavanı ürettiler.

Pahalı ama Kullanışlı!

Pahalı ama Kullanışlı!

İlk karavanların fiyatları, maliyetleri de hesaplanarak yüksek fiyatlardan satışa sunulmuştu. Bu da ilgi görmesine rağmen satışların yerinde saymasına sebep olan bir faktördü. Siparişler çok azaldığı için sipariş sayısını artırıp karavan satışını canlandırmak adına tüm ülkede kamu reklamları yayınlanmaya başladı: 'Tatil Problemi Çözüldü!'

Her Amaca Uygun

Her Amaca Uygun

1922'de Eccles White City'de bir fuara katıldı ve bu fuarda kendini ispatladıktan sonra siparişler artmaya başladı. Talep yükseldi ve fabrika yetersiz kalmaya başladı. Bunun sonucunda fabrikaya yeni ek binalar ve üretim tesisleri eklenince farklı karavan modelleri üretilmeye başladı.

Karavancılık Yayılıyor

Karavancılık Yayılıyor

Eccles fabrikasının büyümeye başlamasının sonucunda tüm tesisler yetersiz kaldı ve 1920'li yılların sonuna yaklaşırken Eccles Karavan Fabrikası Birmingham şehrinde 4 dönüm arazi üzerine tek katlı ve büyük yepyeni bir fabrika kurmuştur. Eccles'in bu başarısı sayesinde karavancılık yayılmaya başladı ve siparişler iyiden iyiye arttı. Bunun sonucunda Eccles, Afrika ve Hindistan'a karavan ihraç etmeye başladı. Firma yine o yıllarda insanların kişisel yaşamlarına göre cömertçe düzenlenmiş 4 tekerlekli çeki demirli bir römork karavan üretimine başladı.

Dünya Savaşı Dönemi

Dünya Savaşı Dönemi

1945 yılı civarında patlak veren İkinci Dünya Savaşı sebebiyle karavan satışları neredeyse sıfıra inerek 11 satış civarına düştü. Ancak Eccles bunu da fırsata çevirmesini bildi ve ordu için kullanışlı karavanlar geliştirmeye başladı. Ofisten tutun her türlü savaş ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede uzun ve geniş karavanlar üreten, aynı zamanda dizayn eden Eccles savaş döneminde ayakta kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Satışlar Çoğalıyor!

Satışlar Çoğalıyor!

Savaştan sonra dünyanın rahatlama sürecine girdiği sıralarda karavan satışları tekrar artarak eski seviyesine geldi ve o tarihten sonra da sekteye uğramadan artışa devam etti.

Karavancılık Yeni Bir Boyut Kazanıyor

Karavancılık Yeni Bir Boyut Kazanıyor

Eccles Karavan fabrikası ise günden güne yeniliklerini artırarak daha donanımlı karavanlar üretmeye başladı. Aynı zamanda buzdolabı, su ısıtıcısı gibi teknolojik yeniliklerine de karavanlarına eklemeyi ihmal etmeyen Eccles, günümüz karavanlarının baş mimarı oldu ve satışlarına hala devam etmektedir. Bugüne kadar karavancılık alanında çeşitli ödüller de alan firmanın bu konuda en iyisi olduğu da aradan geçen 95 yıl içinde tescillenmiş oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın